EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Královice jezdce lákají. Zimní pohár na maximální kapacitě 300 startů

06.03.2019  |  AUTOR

„Lepší to už být nemůže,“ říká pořadatel parkurového Zimního poháru v Královicích u Slaného Aleš Suchánek. Počet přihlášek na neděli 10. března ještě před uzávěrkou dosáhl maximální hodnoty 300 startů. Dosáhne podobných čísel i Jezdecký festival?

reklama 22B
banner
banner
banner
 
Královický dvůr se letos podruhé stane dějištěm závodů zařazených do Zimního jezdeckého poháru ČJF. Opět se tam sjedou parkuroví jezdci, aby sbírali body do seriálového žebříčku. Stane se tak v neděli 10. března. Zájem jezdců o účast je enormní.
 
Přes tři stovky přihlášených dvojic do osmi vypsaných soutěží eviduje pět dní před akcí pořadatel královického Zimního jezdeckého poháru. „Obrovský zájem nás samozřejmě velmi těší. Je to však také závazek. Musíme časový program skloubit tak, aby všechny soutěže probíhaly hladce a ke spokojenosti všech zúčastněných,“ říká k počtu přihlášek Aleš Suchánek, který zastupuje pořádající klub SK Artego. „Konec programu předpokládáme kolem dvacáté hodiny. Ovšem i v halách v zahraničí bývá standardem, že se závodí do večerních hodin,“ dodává Aleš Suchánek.
 
Je zřejmě, že původně stanovený harmonogram se návalu jezdců musí přizpůsobit. První soutěž pro pony tak začne již v 7.30 hodin. Další důležitou úpravou je změna článku u soutěže stupně L* pro velké koně bodované do Malé túry v rámci pohárového žebříčku. Ta byla vypsaná s návazným rozeskakování, pojede se však na čas bez rozeskakování. Přihlášeno je do ní přes padesát dvojic. Mezi přihlášenými je například Tereza Veselá, která v polovině celé letošní série vede tabulku jezdců v Malé túře. Konkurencí jí budou třeba Miloslav Příhoda, Robert Pokorný, Kateřina Mestenhauserová, Petr Vančura či Jan Studnička. 
 
Pro účastníky Velké túry bude postaven parkur stupně S* tedy s překážkami do 125 cm, v rámci kterého proběhne finále pro desítku nejúspěšnějších dvojic základního kola. Rovněž v této túře je na pozici jedničky v průběžném pořadí Tereza Veselá a v Královicích se do „eSka“ chystá hned se třemi koňmi, s Donjou HDH, Handsomem HDH a Easy Jetem HDH. Tři svěřence, Maxime, Quibconu a Lyrcasu, má přihlášené i Miloslav Příhoda, jenž je druhý s odstupem pouhých pěti bodů. A na tři koně sází také Ondřej Pospíšil, který je aktuálně třetí. Sedlat bude Second Chance, Reu a Calma. V soupisce je ovšem řada dalších známých jmen, jako Denisa Vegrichtová, Veronika Turečková nebo Robert Pokorný.
 
Připravena bude také soutěž započítávaná do Pony túry. Velkou šanci získat vedení v žebříčku pouze pro sebe má Karolína Prušáková, jež se momentálně dělí o první místo s Klárou Hlaváčkovou, která v soupiskách není. Najdeme tam však třetí Annu Abtovou i další jezdkyně, které mohou pomýšlet na pozice vysoko v bodování, jako Kristýna Kalibánová nebo Eliška Perlíková.
 
Soutěžící budou mít v Královicích jednu z posledních šancí nabrat body do všech třech pohárových túr. Závěrečné skokové kolo seriálu čeká jezdce už o šest dní později, tedy 16. března. Konat se bude v Tlumačově a po jeho skončení bude jasné, kteří účastníci se probojovali do finále. 
 
Vrcholné soutěže Zimního jezdeckého poháru hostí opět Královický dvůr, a to v rámci Jezdeckého festivalu 2019, jenž bude probíhat od 22. do 24. března. „V pátek 22. března se uskuteční otevřené parkurové soutěže, jejichž skladba je téměř totožná s kvalifikačními závody Zimního jezdeckého poháru. Začínat budeme třemi pony soutěžemi a přes parkury stupňů Z a ZL se dostaneme k odpolednímu bloku. Ten bude mít na programu soutěže L* a S* (115 a 125 cm), po nichž bude následovat ještě Velká cena Czech Equestrian Teamu na stupni ST* (135 cm) a soutěž Mini-Maxi. Na závěr pátečního programu máme přichystanou ještě divácky atraktivní exhibici Jump and Drive, kdy parkuroví jezdci startují ve dvoučlenných týmech s vozataji,“ říká organizátor Jezdeckého festivalu Josef Malinovský. „Sobota bude ve znamení uzavřených finálových soutěží Zimního jezdeckého poháru, do nichž postoupí nejlepší dvacítka jezdců z každé ze seriálových túr. Na neděli jsme naplánovali voltižní a drezurní závody,“ dodává.
 
Webové stránky Zimního jezdeckého poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, podrobnosti o Jezdeckém festivalu jsou na webu www.jezdeckyfestival.cz.
 


reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE