EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Decathlon nabízí: Dbejte na ochranu koňských nohou s chrániči Fouganza

18.08.2021  |  AUTOR

/PR článek/ Už dávno se ví, že ochrana nohou koně je velmi důležitá. Předcházet zraněním, lehkým i vážným, můžete za pomoci chráničů, bandáží, zvonů a dalších. Dnes si představíme chrániče, které můžete zakoupit v Decathlonu od značky Fouganza.

reklama 22D
banner
banner
banner
banner

 

Koňské nohy je třeba chránit. Na to nezapomínají ani v Decathlonu. Otevřené šlachovky 500 jsou vůbec nejprodávanějším typem kamaší. Není se čemu divit, jejich použití je totiž široké. Skvěle se hodí na jízdárenskou práci, na lonžování, do lesa i na skákání. Díky svému tvaru chrání nohu koně, aniž by ji omezovala v pohybu. 

Odolná skořepina je v oblasti spěnkového kloubu a šlach vyztužená hladkou pěnou, která se přizpůsobí křivkám nohy. Díky pružným páskům na suchý zip se šlachovky snadno a rychle nandávají. Diamantový design na zadní straně a bocích dodává šlachovkám moderní vzhled. 

Pro kompletní ochranu předních i zadních nohou doporučujeme ke šlachovkám pořídit také zadní strouhavky. Tuto sadu chráničů nabízíme hned ve čtyřech barevných variantách - černé, tmavě modré, elektricky modré a vínové. Dokážete je tak sladit se všemi svými sadami. 

Pro citlivé koně (a majitele milující hebké vybavení) nabízíme sadu chráničů s beránkem 580. Ty jsou z vnitřní strany vyplněny tenkou vrstvou tlumící pěny a syntetickým beránkem. Samozřejmostí je tvar přizpůsobený noze a mechanice jejího pohybu. Chrániče jsou tak vhodné i na skákání. 

Tyto chrániče se upevňují pomocí pružných pásků s bajonetovým zapínáním. Kromě šlachovek jsou v nabídce samozřejmě také zadní strouhačky. Hnědá barva a diamantový vzhled z nich dělají skutečně funkční ale i designový kousek, který můžete svému koni pořídit. 

Fouganza se vždy snaží nabídnout výběr z více typů produktů, proto v sortimentu nechybí ani uzavřené neoprenové chrániče poskytující ochranu nohy ze všech stran. 7mm pěna  navíc zpevňují šlachu. Jsou vhodné pro práci ve volnosti, na jízdárně a také pro westernové koně. Uplatní se i při nižších závodech cross country. Díky přizpůsobivosti materiálu jsou navíc vhodné na přední i zadní nohy. 

Druhým typem chráničů s kompletní ochranou jsou drezurní šlachovky 500. Nenechte se zmást, sice jsme je navrhli především na drezuru, stejně tak dobře je ale můžete vzít i na kavaletovou práci nebo do terénu. Protože jsou součástí drezurní kolekce, vyznačují se hlavně svým elegantním vzhledem, který respektuje kouzlo této disciplíny. Černá syntetická kůže je zdobená malým kovovým odznáčkem reprezentující právě tuto kolekci. 

Vnitřní podšívka ze syntetického beránku dělá chrániče měkké a pohodlné pro koně. Vnější zdvojený materiál je zase odolný proti tření a zvyšuje životnost. Chrániče jsou na noze upevněny pomocí třech pružných pásků. Vrchní dva však mají společný suchý zip, aby bylo sundávání rychlejší. Konce pásků jsou navíc tvarované tak, aby lépe sedly do ruky. U těchto chráničů se nemusíte bát náročné údržby, přestože je syntetický beránek bílý. Stačí je jen vyprat v pračce na jemný program a jsou opět jako nové. 

Anatomické zvony Optimum se staly oblíbené díky své dlouholeté životnosti. A to i u koní, kteří je nosili denně do výběhu. Po několika letech přišel čas je obměnit a ještě trochu vylepšit. Nový model rozepínacích zvonů 500 neztratil žádnou z předností původních zvonů. 

Horní lem je, stejně jako vnitřek zvonů, potažený neoprenem, aby koně neodřely. V patkové části najdete malý výstupek, díky kterému se zvony nepřetáčí. Ale nebojte, vašeho koně nijak neodře. 

Zepředu se zvony zapínají na suchý zip. Největší změnu představuje zesílení materiálu na zadní straně, o kterou se třou zadní nohy koně. Tato oblast je potažena speciálním materiálem, takže jsou zvony ještě odolnější, než dřív. 

Tím výběr Decathlonu končí. V sekci Chráničů a zvonů na eshopu Decathlon.cz najdete ovšem další produkty. Například bandáže a měkké podložky, zvony s beránkovým lemem i stájové zateplováky. Stačí si jen vybrat. Produkty, které nejsou skladem ve vaší nejbližší prodejně, můžete objednávat s doručením ZDARMA na prodejnu nebo skrz kurýrní službu až k vám domů. 



reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE