EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

ČSP Velká cena Frenštátu pro Slováka Šulka

17.09.2018  |  AUTOR

Český skokový pohár 2018 má za sebou předposlední závodní mítink. V kvalitně obsazené Eurobit Velké ceně Frenštátu se v neděli 16. září z vítězství radoval slovenský reprezentant Igor Šulek, který jako jediný v obou částech soutěže nechyboval…

reklama 22D
banner
banner
banner
„Až do poslední chvíle jsem si nebyl jistý, zda to vyjde,“ popsal po soutěži Igor Šulek. „Na pátém skoku finálového parkuru jsem měl štěstí, přišel jsem velmi blízko. Ale kůň se zasnažil. Zbytek mi vycházel tak, že jsem mohl stále zrychlovat,“ doplnil. Právě slovenský jezdec Igor Šulek s Wavo Aramisem nastupoval do finálového parkuru pro elitní desítku jako poslední. Znal tak výsledky všech svých soupeřů. Byl zároveň jedním ze tří jezdců, kteří dokončili základní kolo bez trestných bodů. 
 
Předešlým dvěma startujícím – Vladimíru Treterovi, ani Lucii Strnadlové – se však nepodařilo bezchybný výkon ze základního kola zopakovat. Šulkovi tak stačila na vítězství bezchybná jízda v časovém limitu. Jezdec ale neponechal nic náhodě a od prvních metrů jel rychle a zkracoval, kde se dalo. Jeho čas 45,33 vteřiny byl třetí nejrychlejší, ale to nebylo podstatné, jelikož ani napodruhé nechyboval. Zaslouženě se tak stal vítězem Eurobit Velké ceny Frenštátu pod Radhoštěm. „Jsem se závody ve Frenštátu moc spokojený. Zrekonstruované kolbiště je opravdu výborné, tráva dobře drží a neklouže. Musím pochválit i stavitelku, připravila velice dobré parkury. Moc jsem si to tu užil,“ zhodnotil Igor Šulek, který během tří dnů dosáhl na čtyři první pozice. 
 
Do základního kola Eurobit Velké ceny Frenštátu pod Radhoštěm nakonec nastoupila necelá třicítka startujících. Nechyběli ani nejlépe umístění jezdci v pohárovém žebříčku, kteří si do Frenštátu přijeli pro důležité body před finále ve Zduchovicích. Vedení si upevnil Jan Chýle, který s hřebcem Cool Paradise skončil po jedné chybě v základním kole na třetí pozici. O něco rychlejší byla ve finále Lucie Strnadlová, která s Feminou 1 inkasovala 4 trestné body až ve finále. Čas z jednou chybujících dvojic měla nejlepší. 
 
V seriálové soutěži U25 na parkuru vysokém 135 centimetrů se pouze čtyři jezdci probojovali po bezchybném základním kole do rozeskakování. V něm podala nejlepší výkon Valentýna Poláchová se Stuntmanem 7. Tato teprve osmnáctiletá jezdkyně předvedla velice zdařilou jízdu a v cíli měla zhruba vteřinový náskok na Ladislava Vachutku s Vanillou Rose-H. Třetí příčku získala Lucie Šrámková s Magic Manem Strojmotiv. Do rozeskakování se probojovala také domácí dvojice Lucie Krampotová s Valentinem C, která skončila na čtvrté pozici. 
 
Více rozeskakujících se dvojic bylo možné vidět v dílčím finále Czech Junior Cupu. Na zkráceném parkuru se nakonec nejlépe představila polská jezdkyně Olga Skrobacz s Quincym. Druhé místo obsadila Kristýna Pokorná s Aristou 1 před třetí Eliškou Machalovou s Cancellarou.
 
Poslední kvalifikační kolo a finále Českého skokového poháru i dalších rámcových seriálů budou hostit Zduchovice u Kamýku nad Vltavou ve dnech 26. až 30. září. Podrobnosti najdete na stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE