EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner

Videoprůvodce základními koly Zimního poháru 2016

reklama

Podívejte se s námi, jak proběhla základní kola letošního ročníku Zimního Jezdeckého poháru v parkurovém skákání i spřežení. Před rozhodujícími závody v Lysé nad Labem vám ukážeme, komu se v základní části dařilo nejvíce.

14.03.2016 16:32  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Letošní ročník Zimního Jezdeckého poháru má za sebou všechna základní kola a schyluje se k samotnému finálovému klání. To proběhne při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem ve dnech 18. a 20. března. 

V parkurovém skákání bude pátečnímu dvojnásobně bodovanému finále předcházet ještě čtvrteční čtvrté kolo, které je také v rozpise soutěží, jež uvidí diváci při festivalu v Lysé. Podívejme se, jak se bodování seriálu vyvíjelo v jeho jednotlivých túrách. Hlavním lákadlem je Velká túra. Soutěže do ní započítané mají v základních kolech překážky s výškou do 125 cm.

Dva jezdci se dělí o pátou příčku v dosavadním hodnocení seriálu. Jan Štětina, který si vyjel devatenáct bodů za druhé místo v druhém kole, a Sára Kalivodová, která za stejné umístění inkasovala body v kole třetím. Jaroslav Hatla si ve Velké túře drží čtvrté místo. Startoval dvakrát v Hradištku, přičemž první start se mu vydařil lépe. Tehdy dojel jako šestý v pořadí. Jednobodový náskok na Jaroslava Hatlu má Zdeněk Palička. Také on zvolil pro své působení v zimní túře dvě kola konaná v Hradištku, a celkem si připsal 23 bodů.

Těsně pod nejvyšším stupínkem žebříčku je Tereza Mücková, která má od zbytku bodovaných jezdců slušný odstup. Podařilo se jí to díky vyrovnaným výkonům při jejích dvou pohárových startech. Ve vedení Velké túry je však Jiří Luža. V seriálu se prezentoval dvakrát a dvakrát dosáhl na nejvyšší příděl bodů. Celkem jich má před startem v rozhodující části seriálu čtyřicet. 

Jiří Luža, který se chystá k účasti při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem, je tedy ve vedení dvou ze tří skokových sérií Zimního Jezdeckého poháru. Bude zajímavé sledovat, zda pozici lídra uhájí i v samotném závěru seriálu.

Mnoho napínavých okamžiků a zvratů přinesly závody Zimního poháru spřežení. Jezdci mají za sebou čtyři základní kola. Finále je na programu Jezdeckého festivalu v neděli 20. března, a my se podíváme, kdo do něj bude vstupovat mezi favority.

V kategorii jednospřeží se na prvních příčkách hodnocení často měnilo pořadí. Z třetího místa půjde do finálového klání Milan Domes, který absolvoval všechny soutěže základních kol a ve všech také bodoval. Druhá je v jednatřiceti body Markéta Sedlinská. V polovině série se ocitla dokonce ve vedení, jenže jízdy ve Slatiňanech jí nevyšly a klesla až na třetí příčku. Chuť si spravila v Brně, kde vyhrála, a díky tomu si před finále drží dobrou výchozí pozici.

Nejvyšší příčku průběžného pořadí drží s čtyřbodovým náskokem Pavel Drbohlav. K pozici lídra mu nejvíce dopomohla vítězství v úvodním kole v Trojanovicích a při třetím kole ve Slatiňanech. 

V soutěži dvojspřeží je značný odstup mezi sdíleným prvním místem a třetí příčkou Davida Haitla. Ten si hlavně zásluhou výsledků z Trojanovic a Brna připsal celkem devatenáct bodů. Na prvním místě jsou s šestatřiceti body dva vozatajové. Petr Vlašic startoval ve všech čtyřech pohárových kolech. Za svůj výkon v Hradištku, kde nenašel přemožitele, si připsal plný počet bodů. Dvakrát byl druhý a jednou třetí. 

Stejného skóre dosáhl Marek Jirgala, ten dokonce zvítězil dvakrát. Poprvé hned v úvodu seriálu v Trojanovicích, podruhé by suverénně nejlepší ve Slatiňanech. V dalších dvou kolech byl třetí. V soutěži párů se dá tedy ve finále očekávat opravdu velmi vyrovnaná bitva.

V královské disciplíně se při finále můžeme těšit na jízdy reprezentanta Jiřího Nesvačila juniora s jeho kladrubským čtyřspřežím. Do rozhodující soutěže bude vstupovat jako třetí muž bodování. Startoval sice jen ve dvou kolech základní části seriálu, ale dvakrát ukázal soupeřům záda.

Druhou nejvyšší pozici má prozatím Josef Hrouda. Ten vynechal pouze první kolo v Trojanovicích. Ve zbylých vždy navyšoval své skóre díky tomu, že se umístil na medailových příčkách. Se sedmadvaceti body vede žebříček v této kategorii Petr Vlašic. Od prvních jízd v základních kolech podával vyrovnané výkony, ze třech bodovaných soutěží byl třikrát druhý. 

Ve finále Zimního Jezdeckého poháru spřežení však mohou promluvit do pořadí i další jezdci. Halové vozatajství je plné napětí a každý průjezd mezi kužely nebo překážkou může přinést zásadní zvrat v soutěži. 

Jak to všechno dopadne, to vám EquiTV zprostředkuje nejen v souhrnné reportáži, ale také formou živého vysílání na adrese www.equitv.cz. Pokud tedy nemáte možnost se přijít podívat na finálová klání do Lysé nad Labem osobně, zapněte si alespoň náš online přenos.

 

 

 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE