EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner

Děti na pony bojovaly o mistrovské tituly 2014

reklama

Letošní mistrovství ČR pro děti na pony v parkurovém skákání a v drezuře se uskutečnilo ve dnech 15. až 17. srpna v jezdeckém areálu ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou. Kamera EquiTV byla u toho, a tak vám nyní můžeme nabídnout souhrnnou reportáž.

22.08.2014 12:25  |  Pořad: Pony sport  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner

Již v sobotu byla známa jména drezurních vítězů v kategoriích dětí ve věku 8 – 12 let, byť se všechna slavnostní dekorování uskutečnila až poslední den. Ve dvoukolové soutěži na pony s kohoutkovou výškou hůlkovou do 135 centimetrů vybojovala prvenství Karolína Wiesnerová s Dráčkem. Druhá byla Sára Vingrálková v sedle Bohemia Wild Boye a s těsnou ztrátou za ní na třetí příčce skončila Karolína Čermáková s Teddym 1. Na pony vysokých do 148 cm se nejvíce dařilo Janě Táboříkové s Rikim 1 a již druhé stříbro získala Sára Vingrálková, tentokrát v sedle Lipton Kite. S Liptonem Sinajem se z bronzové medaile radovala Barbora Vaňková. 

Drezurním vrcholem bylo nedělní třetí kolo kategorie dětí ve věku 13 – 16 let na pony do 148 centimetrů. Tato soutěž byla vypsána jako tříkolová a do posledního kola nastoupilo celkem pět dvojic. Michaela Pavlisová a Holsteins Dirigent lehce zaváhali pouze v druhém kolem, kdy předvedli celkově pátou úlohu v dílčím pořadí. První kolo jim vyšlo výborně a zajeli druhou nejlépe hodnocenou úlohu, v třetím kole pak obdrželi třetí nejlepší známku a průměrných 64,806 % stačilo na bronzovou medaili. Tereza Lipavská s Juráškem 12 dokonce po prvním kole vedla. V druhém kole se jí tak nedařilo, ale známkou 65,975 % v kole třetím se opět vrátila mezi nejlépe hodnocené jezdce. S průměrným hodnocením 65,240 % obsadila stříbrnou příčku. Jako poslední v této úloze nastupovala do obdélníku Denisa Vegrichtová a Gillette. První kolo sice vyšlo pouze na třetí průběžnou příčku, ale v kole druhém obdržela od sboru rozhodčích známku 67,928 %, což byla jednoznačně nejvýš hodnocená úloha v této kategorii. 

Třetí kolo se jí také podařilo a opět byla odměněna známkou přes 67 %. Celkový výsledek pak činil 67,004 % a přinesl Denise Vegrichtové titul mistryně ČR v této kategorii. V nejmladší skokové kategorii, tedy dětí od 8 do 12 let startujících na pony do 135 cm, jsme byli po třetím kole svědky rozeskakování mezi čtyřmi dvojicemi, které měly shodně v součtu po všech kolech čisté konto. První z nich byla Karolína Wiesnerová s Baby 1. Podařilo se jí zajet i bezchybné rozeskakování a ostatním nasadila časovou laťku 37,04. Následovala jí Mariana Michlíčková a Liken 1. Také tato dvojice překonala kurz rozeskakování bez trestných bodů. Nicméně o něco pomalejší čas 38,20 vteřiny ji posunul průběžně na druhé místo. Lucie Melmerová a Moravia Frajer zajeli sice druhou nejrychlejší jízdu rozeskakování, nicméně jednou chybovali a tak nezbývalo nic jiného, než čekat na výkon poslední dvojice, která ještě mohla promluvit do celkového pořadí. Tu tvořila Tereza Svobodová a Delmora. Jezdkyně udržela nervy na uzdě a i v této napjaté situaci zajela nejen čistý, ale také nejrychlejší parkur v čase 33,92 sekundy, což pro ni znamenalo zisk zlaté medaile. Na druhé místo odsunula Karolínu Wiesnerovou a na třetí místo pak Marianu Michlíčkovou.

Děti ve věku 8 – 12 let soutěžily také na pony s výškou do 148 centimetrů. Jeden smolný bod za čas v prvním kole asi hodně mrzel Marianu Michlíčkovou. S koněm Mister Merlin 5 totiž v dalších kolech již nechybovala a rozeskakování o první místo jí tudíž uniklo o vlásek. Všechna kola mistrovské soutěže totiž dokázaly překonat čistě dvě dvojice, a proto přišlo na řadu rozeskakování o zlatou medaili. Štěpán Filip a Bam 2 udělali na parkuru jednu chybu a se čtyřmi trestnými body čekali, jak se s kurzem rozeskakování popere jejich jediná soupeřka.Tou byla Valentýna Kuková a Blueberry Valmart. Dvojice si ale v rozeskakování nakonec připsala 11 trestných bodů, což pro ni znamenalo stříbro.

Poslední kategorií byli jezdci ve věku od 13 do 16 let na pony do 148 cm. V tomto případě musela o medailistech rozhodovat hned dvě rozeskakování. O bronz se popraly tři dvojice, které měly po třech kolech shodně 4 trestné body. První z nich byla Denisa Vegrichtová se Snipsy Chipsy. Ta rozeskakování dokončila s čistým kontem v čase 37,22. Další dvojicí, která bojovala o bronz, byla Valentýna Poláchová a Marschall. I jí se podařilo překonat všechny překážky rozeskakování bez chyb, ale pomalejší jízda ji zařadila za Denisu Vegrichtovou. Posledním, kdo mohl promluvit do bojů o bronzovou medaili, byla Tereza Lipavská a Kačenka 1. A tak se také stalo. Tereza Lipavská zajela čistou i nejrychlejší jízdu rozeskakování a s časem 33,19 vybojovala bronz. Poté již přišlo na řadu rozeskakování na zvýšených překážkách o zlato. První nastoupila Kateřina De Jagerová s Best Simply´s Boyem. Bohužel jednou chybovala a její čas byl 41,88. Poslední dvojice – Vanessa Toušková s Melisou 4 – zvolila pomalejší tempo a vsadila takzvaně na jistotu, což se jí vyplatilo. Dokončila rozeskakování s čistým kontem a stala se mistryní České republiky v této kategorii. Stříbro si odvážela Kateřina De Jagerová a bronz získala Tereza Lipavská.      

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE