EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

„O2 arena je jedinečná!“ Finsterle má již podruhé pozvání na PlayOffs

18.10.2019  |  AUTOR

Osmnáctiletá jezdkyně Sára Finsterle se v letošním roce loučí s juniorskou kategorií ve velkém stylu. Obhájila republikový mistrovský titul, a tím již podruhé získala šanci startovat v O2 areně. Přečtěte si, s jakým koněm počítá, a kdo ji doprovodí.

reklama 22D
banner
banner
banner


Sára Finsterle je jedinou jezdkyní, které se podařilo získat od Czech Equestrian Teamu pozvání k účasti v soutěžích CSI2* při Global Champions Prague PlayOffs jak v loňském, tak i v letošním roce. 

To vše díky dvojnásobnému vítězství na mistrovství České republiky v parkurovém skákání. Že se jí podaří triumfovat podruhé, jezdkyně rozhodně nečekala. „Do O2 areny jsme chtěli vyrazit tak jako tak – i za cenu, že by se mi nepodařilo mistrovský titul obhájit. To se však podařilo a já se rozloučila s juniorskou kategorií, jak nejlépe jsem mohla,“ říká spokojeně Sára. „Pro mě osobně bylo vítězství na mistrovství České republiky opravdu nečekané a výhra v podobě startu na Prague PlayOffs mi hodně pomohla, protože účast na mezinárodních závodech v O2 areně rozhodně není levná záležitost. Jsem za to vděčná.“

Sáru Finsterle čeká od příštího roku kategorie mladých jezdců, přestupu do vyšší úrovně se ovšem neobává, jelikož v těchto soutěžích již startovala při Českém skokovém poháru i na mezinárodních závodech. Přesto však dodává: „Nebude to takový skok jako z kategorie dětí mezi juniory, ale musím uznat, že konkurence je mezi mladými jezdci obrovská. Budu se snažit dělat maximum proto, abych obstála a získat pro tuto obtížnost vhodné koně.“

Pro Global Champions Prague PlayOffs počítá se svou stájovou jedničkou, dvanáctiletou holštýnskou klisnou Elektrou. „Letošní příprava bude podobná jako v loňském roce, kdy jsme vyrazili do hal v rakouském Magna Racinu, ve slovenském Šamoríně a německém Kreuthu. I tentokrát se chystáme na troje halové závody. Nicméně takové osvětlení a ozvučení, jaké je v O2 areně, jsem dosud v žádné jiné hale nezažila. Elektra to loni zvládla naprosto skvěle, ale myslím, že někteří koně s tím mohou mít problém.“ Domácí příprava na tak specifické prostředí, které O2 arena bezesporu představuje, je podle Sáry téměř nemožná. Tvrdí však, že pokud je kůň dostatečně přiježděný a rutinovaný, přispěje to k tomu, aby se soustředil více na výkon než na okolí.

V loňském roce se Sára svěřila, že se na Prague PlayOffs nejvíce těší, až se potká se svými jezdeckými vzory, což se jí nakonec doopravdy podařilo. „Setkali jsme se, vyfotili a promluvili si s Edwinou Tops-Alexander krátce po jejím vítězství v Super Grand Prix. Byl to úžasný zážitek.“ Stejně tak nezapomenutelné bylo pro Sáru strávit celé čtyři závodní dny ve stájích s nejlepšími jezdci světa. „Favorita v hlavní soutěži vyloženě nemám. Palce budu držet všem. Ale v týmové soutěži budu pochopitelně fandit Prague Lions.“

Do O2 areny přijde Sáru Finsterle podpořit celá její rodina a rozhodla se vzít letos s sebou i ošetřovatelku koní, která pro ni byla pravou rukou během celého mistrovství České republiky. „Má svůj zásadní podíl na mém mistrovském titulu a díky tomu vlastně i na startu v O2 areně,“ dodává vděčně mladá jezdkyně.

Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se koná v libeňské multifunkční hale od 21. do 24. listopadu. Pozvání k účasti v soutěžích úrovně CSI2* mají od pořádajícího Czech Equestrian Teamu zdarma zajištěné mistři České republiky 2019 v kategoriích mladší a starší junioři, jezdci do 25 let, ženy a senioři. Jsou jimi Natálie Kovářová, Sára Finsterle, Linda Portychová, Vladislava Fenclová a Aleš Opatrný. Poslední „zlatou jízdenku“ získal vítěz finále Českého skokového poháru 2019, Rudolf Doležal.

Na účastníky finále mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců v nizozemském Zuidwolde, jimiž se stali Štěpán Filip a František Stružinský, čekají dvě volné vstupenky na celé GC Prague PlayOffs. Dvě vstupenky dostanou i letošní vítězové finále Czech Junior Cupu (skupina A i B), který je součástí Českého skokového poháru. Jedná se o Johanu Lauru Šebestovou a Lindu Portychovou.
 
Podrobné informace o programu Prague PlayOffs a o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Josef Malinovský



reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE