EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
banner
reklama

Linda Portychová sledovala PlayOffs 2018 v televizi. Teď bude na koni

10.10.2019  |  AUTOR

Parkurová mistryně republiky v kategorii jezdců do 25 let Linda Portychová zažívá svou dosud nejúspěšnější sezonu. Mistrovským titulem si navíc zajistila účast na Global Champions Prague PlayOffs v O2 areně. Co to pro ni znamená a jak se připravuje?

reklama 22B
banner
banner
banner
 
Osmnáctiletá Linda Portychová se zařadila mezi několik českých jezdců, kteří vítězstvím na republikovém šampionátu získali speciální cenu v podobě účasti na prestižní události Global Champions Prague PlayOffs v O2 areně, jejíž pořadatelem je Czech Equestrian Team. 
 
Úřadující mistryně republiky v kategorii U25, tedy jezdců do 25 let, si užívá svou zatím nejúspěšnější sportovní sezonu a start při galashow světového parkuru v největší české multifunkční hale vnímá jako příležitost k získání cenných zkušeností. „Je to pro mě šance podívat se mezi špičkové jezdce. Je to pro mě úplně něco nového. Nečekala jsem, že budu moci zažít Global Champions Prague PlayOffs ze sedla a budu doufat, že v O2 areně neudělám ostudu,“ uvedla Linda Portychová.
 
Loňského ročníku se Linda neúčastnila kvůli nemoci ani jako divák, ale vše alespoň pozorně sledovala z tepla domova díky živým televizním přenosům. Dle jejích slov se jedná o událost, která se jen tak nevidí. Letos stojí před rozhodnutím, jaké koňské svěřence si do Prahy přiveze. „Popravdě jsem se ještě definitivně nerozhodla, s jakými koňmi se této akce zúčastním, tudíž není zatím ani jasné, v jakých soutěžích konkrétně budu startovat. Mým aktuálním úkolem je udržet všechny své svěřence i nadále v dobré kondici tak, aby byli připraveni na případné starty. Určitě plánujeme ještě nějaké přípravné halové závody, aby si koně zvykli na jinou atmosféru než panuje na venkovních kolbištích.“
 
Ve hře o účast na těchto prestižních závodech v O2 areně je hned pět klisen. „Mám dvě jedenáctileté klisny, s nimiž počítám vždy do těch nejvyšších parkurů, je to Davina M a La Mirage, dále jezdím devítiletou klisnu Falino, s níž jsem vyhrála mistrovství České republiky, sedmiletou Juliett – ta byla úspěšná například při Českém skokovém poháru ve Frenštátu pod Radhoštěm, a osmiletou Flower, která se u nás v hořovické stáji narodila známé klisně Crazy Love od mého trenéra Aleše Opatrného.“ 
 
Mít v tréninku pět koní je fyzicky i časově velmi náročné. Vedle toho musí navíc Linda Portychová zvládat studium na České zemědělské univerzitě, kam po prázdninách nově nastoupila. Koním by se každopádně chtěla věnovat i do budoucna a ráda by se prosadila na mezinárodní úrovni. „Chtěla bych být úspěšná i na zahraničních závodech a neustále jezdecky růst. Prosadit se v parkurové reprezentaci není snadné a závisí to také hodně na kvalitě koní. Já mám naštěstí podmínky velmi dobré, tak uvidíme, jak se bude dál dařit,“ říká Linda. „Jak to bude potom, až dokončím studia, to už jsme sice doma probírali několikrát, ale k závěru jsem ještě nedošla. Určitě tíhnu ke koním, ti jsou pro mě srdcová záležitost,“ dodává. 
 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se koná v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Pozvání k účasti v soutěžích úrovně CSI2* mají od pořádajícího Czech Equestrian Teamu zdarma zajištěné mistři České republiky 2019 v kategoriích mladší a starší junioři, jezdci do 25 let, ženy a senioři. Jsou jimi Natálie Kovářová, Sára Finsterle, Linda Portychová, Vladislava Fenclová a Aleš Opatrný. Poslední „zlatou jízdenku“ získal na konci září vítěz finále Českého skokového poháru 2019 Rudolf Doležal. 
 
Na účastníky finále mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců v nizozemském Zuidwolde, jimiž se stali Štěpán Filip a František Stružinský, čekají dvě volné vstupenky na celé GC Prague PlayOffs. Dvě vstupenky dostanou i letošní vítězové finále Czech Junior Cupu (skupina A i B), který je součástí Českého skokového poháru. Jedná se o Johanu Lauru Šebestovou a Lindu Portychovou.
 
Podrobné informace o programu Prague PlayOffs a o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Josef Malinovský


reklama 23C
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE