EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner
reklama

Prague Lions vyhlíží závěrečnou část sezony a GC Prague PlayOffs 2019

03.09.2019  |  AUTOR

Český jezdecký tým Prague Lions má před sebou poslední tři závody základní části letošního seriálu Global Champions a vyhlíží galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs 2019, která se uskuteční od 21. do 24. listopadu v O2 areně.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
„Loňská premiéra Global Champions Prague Playoffs byla mimořádně úspěšná, setkali jsme se s mimořádně pozitivními ohlasy jak zahraničí, tak v České republice. Velmi nás to těší a pro organizaci letošního ročníku je to velký závazek,” řekl předseda organizačního výboru Jan Andrlík k Prague Playoffs 2018. 
 
Loňskou galashow světového parkuru navštívilo v O2 areně 32 tisíc diváků a další dva miliony sledovaly pro-gram prostřednictvím televizních obrazovek a internetových přenosů. „Pro diváky v O2 areně máme připraven nový formát. Opracoviště, kde se koně připravují bezprostředně před závodem, je oproti minulému roku přemístěno do nově postavené haly O2 universum a bude zpřístupněno divákům.  Zde budou mít diváci také možnost navštívit shopping village, ve které bude připraveno mnoho prodejen s jezdeckými potřebami a ostatním zbožím, ale i program zajišťující dobrou náladu pro naše nejmenší, děti. Také jsme oproti loňskému roku ještě více zatraktivnili doprovodný program, abychom návštěvníkům nabídli jednak velkolepou artistickou a audiovizuální show v režii Michala Cabana a také jedinečnou koňskou show. V letošním roce půjde o vůbec největší koňskou show v České republice a jsem přesvědčen, že fanoušci do O2 areny dorazí v hojném počtu a užijí si ji,” dodal Andrlík.
 

Prague Lions: třetí v Šanghaji a Super Grand Prix pro Bruynseelse

Největším lákadlem Global Champions Prague Playoffs 2019 pro české diváky bude zcela jistě místní tým Prague Lions, který pod vedením manažerky týmu Jessiky Kürten nechybí mezi šestnácti účastníky prestižního seriálu Global Champions League. V mezinárodní sestavě, kterou tvoří česká jezdkyně Anna Kellnerová, Belgičané Niels Bruynseels a Wilm Vermeir, Nizozemci Gerco Schröder a Marc Houtzager a Němec Marco Kutscher, si Prague Lions zapsali letos jedno umístění na stupních pro nejlepší – v Šanghaji vybojovala dvojice Niels Bruynseels a Marc Houtzager třetí pozici. Několikrát jezdci českého týmu atakovali přední umístění – skončili čtvrtí v Cannes a v Paříži, pátí v Miami a v Monaku a šestá pozice jim patřila v Cascais a v Berlíně. Kromě pozitivních výsledků ale musel tým čelit i nepříjemnosti – na květnových závodech v Madridu se po pádu zranila Anna Kellnerová a po operaci nohy tři měsíce v sedle absentovala. „Je skvělé mít Annu zpět v sedle po 3,5 měsících zotavování z jejího pádu. Tým Prague Lions ji značně postrádal, ale ukázal skvělého týmového ducha v průběhu sezóny, kdy dosahoval velmi solidních výsledků,“ řekla manažerka týmu Jessica Kürten.
 
Jezdcům Prague Lions se dařilo i v individuálních soutěžích – a v rámci Prague Playoffs bude mít zastoupení také v Longines Global Champions Tour Super Grand Prix. Místenku do něj vybojoval Niels Bruynseels v Cannes, kde si na konto připsal první triumf v Longines Global Champions Tour v kariéře. „Kvalifikovat se do Longines Global Champions Tour Super Grand Prix je dalším krokem v mé kariéře. Jedná se o skvělou show, kde bude o výhru bojovat spousta skvělých jezdců,“ řekl belgický jezdec.
 

Program: Čtvrtfinále už ve čtvrtek, atraktivní koňská show denně

Global Champions Prague Playoffs 2019, jehož organizátorem je Czech Equestrian Team, odstartuje ve čtvrtek 21. listopadu, kdy je naplánováno čtvrtfinále Super Cupu, tzn. playoff týmové soutěže Global Champions League. Nastoupí proti sobě 12 týmů, které se v průběhu sezony umístily v kvalifikačních kolech na 5. až 16. místě.  V této fázi čeká úvodní start pravděpodobně také na Prague Lions, kteří jsou momentálně v celkovém hodnocení dvanáctí. „Chceme, aby nás všichni fanoušci přišli podpořit do O2 areny. Čtvrtek 21. listopadu pro nás bude klíčovým dnem a my se těšíme na tuto výzvu s oporou svých fanoušků!” je přesvědčena manažerka týmu Jessica Kürtenová. 
 
V pátek 22. listopadu bude opět hlavní soutěží Super Cup, přičemž do semifinále postoupí osm družstev ze čtvrtfinále a čtyři nejvíce bodující týmy z kvalifikací. 
 
Vrcholem programu v sobotu 23. listopadu bude Super Grand Prix s dotací 1,26 milionu eur, kde budou závodit pouze postupující z jednotlivých Velkých cen, tzn. osmnáct nejlepších jezdců z letošní série Longines Global Champions Tour.  A Prague Lions v něm také nebudou chybět díky Nielsi Bruynseelsovi.
 
Vrcholem parkurového víkendu v Praze bude neděle 24. listopadu s finále Super Cupu, ve kterém nastoupí šest nejlepších týmů a pojede se o celkovou dotaci 6,4 milionu eur.
 

Doprovodný program: Bohatá show pro všechny

Mimořádně atraktivní součástí Global Champions Prague Playoffs 2019 bude doprovodný program. K vidění bude v průběhu Prague Playoffs 2019 každý den. Mezi hlavní hvězdy budou patřit Jeremy a Selyne Gonzalez, Guillaume Mauvais nebo Lisa Röckener. „Zábavný program pro Prague Playoffs připravujeme pro diváky každého věku. Bude to originální show, oslava mimořádných výkonů lidí i koní, která doplní sportovní klání. Kromě vystoupení jednotlivých umělců bude celá akce doprovázena velkým množstvím různých audiovizuálních uměleckých vstupů včetně velkolepého čtvrtečního zahájení s představením všech týmů nebo velmi energických zahajovacích a vyhlašovacích ceremoniálů hlavních soutěží. Páteční program je věnován zejména rodinám s dětmi, pro které máme připraveny slevy na vstupném,“ řekl Jan Andrlík. Režiséry celého programu jsou Michal Caban a Martin Zahálka.
 

Vstupenky: V prodeji v síti Ticketportal

Vstupenky na prestižní galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Ceny denních vstupenek v 1. kategorii, tedy do 1. patra O2 areny, se pohybují od 1290 Kč do 2190 Kč. Vstupenky do 4. patra lze zakoupit již od 290 Kč. Pro ty, kteří si chtějí užít všechny čtyři závodní dny jedinečné galashow světového parkuru, jsou připraveny permanentky od 1490 Kč.
 
Foto Pavel Lebeda


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE