EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Závody CSI3*-W Olomouc 2016 předčily očekávání

01.07.2016  |  AUTOR

Třetí ročník mezinárodních závodů v parkurovém skákání J&T Banka CSI3*W Olomouc 2016, které jsou součástí Světového poháru, předčil veškerá očekávání. Těšil se z enormního zájmu jezdců, diváků i médií, což je skvělý signál pro pořadatele i partnery.

reklama 22A
banner
banner
banner
banner

 

V roce 2015 byli organizátoři nadšení, když dorazilo 276 koní ze 14 zemí světa. Málokdo tušil, že o rok později dorazí 331 koní z 18 zemí. Nebýt toho, že se na poslední chvíli omluvili dva jezdci z Brazílie a Kanady, národů by byly rovné dvě desítky. S vyššími počty startujících se již do budoucna příliš počítat nedá, jelikož byla kapacita závodů zcela zaplněna a pořadatelé naopak nebyli schopni vyhovět všem zájemcům o účast. Startovní listiny byly zcela zaplněné a soutěžilo se i více jak 12 hodin denně.

NEJLEPŠÍ BYLI NĚMCI

Jednoznačně nejúspěšnější zemí bylo Německo, které si připsalo nejvyšší počet umístění jezdců na pomyslných medailových pozicích. Druhé by bylo Polsko a třetí, stejně jako v roce 2015, Česká republika. Ta měla samozřejmě největší zastoupení. Neztratili se však ani jezdci z Itálie, Maďarska, Rakouska nebo více vzdálených zemí jako jsou Nový Zéland a Korea. Překvapivě se moc nedařilo Slovákům, kteří předešlý ročník byli naopak nejúspěšnější. 

Z jednotlivců je třeba samozřejmě vyzdvihnout výkon vítězky Grand Prix Jörne Sprehe z Německa. Ta nejen, že nenašla přemožitele s Lunou v nejnáročnější soutěži celých závodů. Vyhrála také hned úvodní soutěž celých závodů – Silver tour opening, v níž sedlala koně Kick Like Bum. Jörne Sprehe každopádně nebyla jedinou jezdkyní, jež se radovala z prvenství během tohoto mítinku hned dvakrát. Podobně na tom byl např. Gábor Szabó junior z Maďarska. Ten pro změnu vynikl tím, že vyhrál páteční i sobotní Diamond Tour s výškou překážek 145 a 150 centimetrů. Spokojen se svými výkony na té nejvyšší úrovni musí být i Němec Maximilian Schmid. Právě on vyhrál v roce 2015 Grand Prix a letos tomu byl také velmi blízko. Chyběly mu k tomu konkrétně dvě sekundy. Podobný časový rozdíl ho od nejvyšší příčky dělil během olomouckého mítinku hned dvakrát. Poprvé tomu bylo v sobotu při Ceně města Olomouc. – Zpět ale k dvojnásobným vítězům. Mezi ně se řadil i mladý polský jezdec Stanislaw Piatkowski, který triumfoval v úvodní části juniorské túry a poté ještě v Grand Prix pro tuto věkovou kategorii. Čtvrtou dvojitou šampionkou se stala mezi mladými koňmi klisna Scarface s jezdkyní Barborou Tomanovou, díky nimž bylo možné v závodní aréně slyšet českou státní hymnu. Dvě vítězné trofeje si z Olomouce odvezl ještě Thomas Holz – z Gold tour opening a z finále Youngster tour. 

Celkem proběhlo během čtyř závodních dnů 18 soutěží, v nichž byla i díky generálnímu partnerovi, jímž byla již potřetí J&T Banka, rozdělena částka 138.100 eur. Jen na hlavní soutěžní kategorii připadlo 121.100 eur, přičemž dotace Grand Prix byla rovných 40.000 eur. 

REKODRNÍ ZÁJEM NÁVŠTĚVNÍKŮ I MÉDIÍ

Mezinárodní závody J&T Banka CSI3*W Olomouc se vyznačují mimo jiné i tím, že mají skvělé publikum. Návštěvníci si v hojném počtu našli cestu do areálu Equine Sport Centra Olomouc i letos, a také v tomto směru padaly rekordy. V neděli byla kapacita hlediště zcela vyčerpána a na tribunách se vystřídaly téměř čtyři tisícovky diváků. Mimořádně silná byla i sobota, kdy pořadatelé počet příchozích odhadují na necelé tři tisíce. Vysoké návštěvnosti napomohl i souběžně probíhající půlmaraton, kdy mnozí jeho účastníci se před večerním během přišli alespoň na chvíli podívat na sportovní výkony jezdců a koní. Ve čtvrtek a v pátek byla dle očekávání návštěvnost podstatně slabší, ale i tak celkový počet diváků vzrostl na zhruba devět tisíc. 

Vysoké návštěvnosti pomohla velmi silná mediální kampaň. Ani ta nemá v rámci jezdeckých akcí doposud obdoby. Na televizních obrazovkách byly odvysílány zhruba dvěstěkrát půlminutové reklamní spoty a podobný byl počet sponzorských vzkazů u vybraných pořadů. Slyšet byly také rozhlasové upoutávky a promo soutěže, vyšly tři desítky článků či inzerátů v lifestylových, společenských a tématických magazínech. Vydáno bylo 15 tiskových zpráv a v neposlední řadě po celé České republice vysela stovka billboardů na vysoce frekventovaných místech. Jen málokdo tak mohl přehlédnout, že Olomouc hostí ve dnech 23. až 26. června Světový pohár v parkurovém skákání. 

Opomenout nelze ani internetová média a sociální sítě, které hrají čím dál větší roli. Samotnou stránku akce navštívilo v nejvytíženějších dnech téměř 20 tisíc absolutně unikátních návštěvníků, kteří si prohlédli během 40 tisíc návštěv na 120 tisíc stránek. Týdenní dosah příspěvků na Facebooku se vyšplhal k 85 tisícům uživatelů. 

Zcela samostatnou kapitolou je pak televizní a internetové vysílání. Celé závody byly od čtvrtka do neděle přenášeny živě hned na třech internetových kanálech. Vedle stránek pořadatele to byl projekt iVysílání České televize a také EquiTV, která přenosy technicky zajišťovala. Odvysíláno bylo téměř 50 hodin soutěžního programu. K internetovému streamu bylo v součtu zaznamenáno přes 50 tisíc přístupů s průměrnou dobou sledovanosti kolem 6 minut. Velmi oblíbené byly i rozhovory s jezdci. Natočeno jich bylo 18 a společně s video záznamy dvou tiskových briefingů se jejich počet přehrání vyšplhal k 50 tisícům. Hlavní nedělní soutěž – Grand Prix CSI3*-W Olomouc vysílala živě Česká televize na programu ČT Sport a o dva dny později zařadila do svého programu navíc nezkrácený záznam v hlavním večerním vysílacím čase. Sledovanost každého z těchto pořadů pak překračuje stotisícovou hranici diváků.

Lze tak konstatovat, že mezinárodní skokové závody J&T Banka CSI3*W Olomouc 2016 byly vydařené po všech stránkách a můžeme se tak těšit, čím překvapí pořadatelé v příštím roce, co si připraví za novinky a v čem se jim podaří kvalitu této výjimečné sportovní události ještě zvýšit. 

Zdroj: tisková zpráva J&T Banka CSI3*W Olomouc



reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE