EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Olomoucké parkurové závody CSI-W v plném proudu

25.06.2016  |  AUTOR

Druhý soutěžní den mezinárodních parkurových závodů J&T Banka CSI3*W Olomouc 2016 měl na programu pět soutěží, během nichž se uskutečnilo přes 250 startů. Dařilo se polským jezdcům, Maďarům, zástupcům Nového Zélandu, ale také domácím reprezentantům.

reklama 22B
banner
banner
banner
 
Hned v první ranní soutěži určené šesti a sedmiletým koním předvedla výborný výsledek česká jezdkyně Zuzana Zelinková se sedmiletou klisnou Evitou R, která se ujala vedení. Její čas 33,38 však zhruba o 5 sekund překonal Maďarský závodník László Tóth s koněm Toll Forgo. Ale ani on se z průběžného prvenství neradoval dlouho. Vítězka čtvrteční soutěže této túry Barbora Tomanová s klisnou Scarface totiž nastoupila do druhé části Youngster tour zcela suverénním způsobem a všechny přítomné přesvědčila, že její předešlé prvenství nebylo náhodné. Opět dokázala překonat všechny překážky bez penalizace a v bezkonkurenčně nejlepším čase, který měl hodnotu 31,35 sekundy, zvítězila. „Jsem moc ráda, že se nám podařilo v Olomouci podruhé zvítězit. Scarface skákala opět výborně,“ konstatovala Barbora Tomanová. 
 
Druhou dopolední soutěží byl první díl juniorské túry na úrovni 130 centimetrů. Česká jména měla ve startovním poli převahu a díky dvěma jezdcům nechyběla ani na dekorovaných pozicích. Výběrně si vedl Václav Nágr. Ten dokončil bezchybně nejprve s Normanem a krátce mu patřilo i průběžné vedení. Nakonec ho ještě dvě dvojice předjely, a tak skončil třetí. Se svým druhým koněm Calmem taktéž neobdržel žádný trestný bod, a i když tato jízda byla o dvě sekundy pomalejší, stačila na čtvrté místo. „Určitě byl prostor ještě někde trasu zkrátit, ale nechtěl jsem zas tak moc riskovat. Chtěl jsem, aby to byl hezký parkur a měl jsem z něj dobrý pocit,“ prozradil Václav Nágr. Na nejvyšší příčky se probojovali polští jezdci. O dvě desetiny sekundy předstihla Nágra Julia Jaglarz s Winning Moodem. Vůbec nejrychlejší z bezchybných byl Stanislaw Piatkowski s Aaronem 340. – Polákům se dařilo i v další části soutěže pro jezdce do 25 let zařazené do European Youngster Cup tour. Prvenství vybojovala Dajana Pawlicka s koněm Bartino následovaná Malgorzatou Koszuckou na Alvarovi 121. Čeští jezdci tentokrát u dekorování chyběli. Nejlépe skončil Ondřej Málek s Lexis, jemuž se podařilo ukořistit 12. místo.
 
V Diamond Tour, která v pátek zahájila na výšce 145 centimetrů, odstartovalo 75 dvojic a téměř tři desítky z nich dokončily čistě. Z Čechů mezi nimi byli Sergej Motygin s Dylanem, Jiří Papoušek s Capuou, Anna Kellnerová s Classic a Aleš Opatrný s Dimarem V D Looise Heide, jenž se díky času 68,57 sekundy umístil čtrnáctý v konečném pořadí. „Trochu jsem doufal, že budeme víc vepředu. Parkur se mi dnes úplně nevyvedl, nechytil jsem od začátku dobrý rytmus, ale na to, že to pro mě byl s Dimarem teprve druhý společný parkur, tak jsem spokojen,“ uvedl Aleš Opatrný. K medailovým pozicím mu scházelo šest sekund. Právě ty měl k dobru třetí umístěný Bruce Goodin s Centinou 10 prezentující Nový Zéland, který o půl vteřiny zaostával za Němcem Frisem Bormannem s Crazy Cato. Jako jediný stlačil čas pod 62 sekund maďarský jezdec Gábor Szabó junior s klisnou Timpex Bolcsesz a díky této bezchybné jízdě zaslouženě zvítězil. 
 
Posledním pátečním kláním byla dvoufázová soutěž Gold tour s výškou do 140 centimetrů. V ní strhl vítězství na svoji stranu novozélandský jezdec Bruce Goodin s Caltonou. Nejlepší z domácích dvojic byla Denisa Bittnerová s Vanessou. Ta za Goodinem zaostávala pět a půl sekundy, ale bezchybný výsledek jí zajistil pěkné šesté místo.
 
Sobota 25. června nabídne v Olomouci znovu pět soutěží. Během dopoledne mají na programu své soutěže účastníci Silver Tour a junioři. Prvním z vrcholů olomouckého mítinku v rámci Světového poháru J&T Banka CSI3*W Olomouc 2016 bud Grand Prix pro jezdce do 25 let. Její začátek je plánován před polednem. Od 14.15 hodin přijde na řadu Diamantová túra s výškou překážek 150 centimetrů a po ní ještě proběhne od 17.00 hodin finále Youngster Tour pro šesti a sedmileté koně. Všechny soutěže bude opět možné sledovat živě přes internet na stránkách akce s adresou www.csiolomouc.cz, kde jsou také další podrobné informace k průběhu závodů.


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE