EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

S Alešem Suchánkem o Zimním Jezdeckém poháru ČJF

27.01.2017  |  AUTOR

Zimní Jezdecký pohár ČJF 2017 startuje! První kolo v Hradištku 28. ledna přinese soutěže spřežení, hned o týden později zahájí tamtéž také jeho parkurová část. My jsme požádali o rozhovor pořadatele skokových kol ZJP ČJF Aleše Suchánka...

reklama 22B
banner
banner
banner
banner

 

Jak se připravujete na první kolo Zimního Jezdeckého poháru ČJF, a na jaké novinky se jezdci mohou těšit v rámci rozpisu?
 
Přípravy v těchto dnech vrcholí. Věcí, které je třeba zařídit je stále ještě dost. Každý rok chceme přijít s něčím novým. Letos prvně budou dvě úvodní soutěže patřit poníkům. Chtěli jsme otevřít halovou sezonu i těm nejmladším jezdcům, kteří jsou tradičně na závodní sezonu velmi natěšeni. Tak doufáme, že jezdci na pony najdou cestu již počátkem února do Hradištka u Sadské. Složení dalších soutěží bude tradiční. Od postupky do 100 cm až po jednohvězdové S.  
 
Jaký očekáváte zájem o první závody ze strany jezdců?
 
Startovní pole je vždy velkou neznámou. Věříme, že si seriál již našel pevné místo v kalendáři jezdců napříč výkonnostním spektrem. Snažíme se vždy jezdcům vytvořit velmi příjemnou závodní atmosféru za přispění předních rozhodčích, stavitele parkuru, hudebního doprovodu i komentáře a věříme, že tyto aspekty jsou příslibem kvalitního a početného startovního pole. Letos bude vše vylepšeno ještě světelnou tabulí. Zatím se nám vždy tento přístup vyplatil. 
 
Jaká jsou největší úskalí pro pořadatele při přípravě závodů v takto časném termínu?
 
Těch úskalí je samozřejmě celá řada. Počínaje počasím, které může v tomto termínu poskytnout teploty téměř jarní stejně jako arktické, tedy bláto stejně jako led a na vše musíte být, alespoň v rámci možností, připraven.  
 
Velkým tématem jsou vždy zaplacené a prodloužené licence. I v této věci se vždy snažíme jezdcům vycházet maximálně vstříc a nacházet společně řešení vzniklých situací.
 
Letos máme však ještě jednu novinku a to JIS - nový informační systém, který nám poměrně výrazně zkomplikoval situaci ohledně přihlášek. Seriál každoročně startuje v lednu, a i když je pochopitelné, že zavedení každé novinky typu JIS mohou provázet potíže, nemůžeme dovolit, aby to mělo negativní dopad na jezdce, kteří se chtějí přihlásit na závody a tím i na nás jako pořadatele. Poradit si ovšem musíme i s touto situací.  ČJF nám vyšla vstříc a povolila přihlášky e-mailem a to na adresu: suchanek.a@seznam.cz. Doufejme, že tato komplikace jezdce neodradí od účasti na našich závodech.
 
Jste připraveni na mrazivé počasí? Jak ho lze zpříjemnit jezdcům a jak koním? Jak budou připraveny povrchy?
 
Pokud máme informace od meteorologů přesné, tak teploty budou přijatelné a sněžit ani pršet nebude. Samozřejmě se snažíme připravit i na chladnou variantu. Letošní novinkou bude stánek s bohatým sortimentem teplých jídel a nápojů v těsném sousedství jezdecké haly. V případě chladného počasí jsme připraveni poskytnout jezdcům teplé nápoje v rámci startovného.  
 
Koním sice čaj podávat nebudeme, ale z  vlastní zkušenosti vím, že koně s teplotami okolo nuly nemají problém, je to spíš o té fázi rozehřívání a opětovného chladnutí. Jezdci ovšem velice dobře vědí jak se zařídit. Výhodou areálu v Hradištku je druhá hala, kde je možné koně pohybovat.
 
Povrchy v hradišťských halách prošly již v loňském roce částečnou obnovou a momentálně jsou v dobré kondici. Myslím si, že jezdci se nemají čeho obávat ani v mrazivém počasí.
 
Jaká máte lákadla pro diváky?
 
Věříme, že i diváci najdou počátkem února cestu do Hradištka. Bylo by velmi hezké, kdyby se návštěvnost parkurových závodů přiblížila divácké kulise závodů spřežení, které v Hradištku otevírají letošní ročník Zimního jezdeckého poháru ČJF. Pro diváky chystáme vložené soutěže, do kterých nám partneři poskytují hodnotné ceny. V rámci našich závodů mohou soutěžit tedy úplně všichni. Jezdci i diváci všech věkových kategorií.
 
Jedno z kol proběhne nově v Královicích, proč právě zde?
 
Ano, je to pravda. Další novinkou letošního ročníku poháru jsou závody v Královicích. Je to zánovní moderní areál, který poskytne jezdcům i divákům velmi kvalitní zázemí. Přiznám se, že jsme velice rádi,  že se nám podařilo docílit dohody s majitelem tohoto areálu a můžeme tam pozvat milovníky koní i v rámci Zimního jezdeckého poháru ČJF.
 
Děkujeme za rozhovor a přejeme, aby se všechna kola Zimního Jezdeckého poháru ČJF vydařila!
 
Podrobnosti o seriálu najdete na internetových stránkách www.jezdeckypohar.cz, kde se také můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech zmiňovaných závodech.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE