EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
reklama

Nabídka Jezdeckého festivalu bude ještě bohatší

04.03.2015  |  AUTOR

Za dva týdny již budou na výstaviště v Lysé nad Labem proudit desetitisíce návštěvníků Jezdeckého festivalu 2015 spojeného s veletrhem Jaro s koňmi a prodejní výstavou Zemědělec. Od 18. do 22. 3. tam proběhne 34 soutěží ve 4 jezdeckých disciplínách!

reklama 22C
banner
banner
banner
Oproti původním plánům se rozrostl počet drezurních soutěží, které budou na programu v neděli dopoledne. A to i přes skutečnost, že počet jezdců startujících v této festivalové části je limitován časovými možnostmi nabitého programu. „Rozpis závodů zprvu zahrnoval jen tři drezurní úlohy. Jelikož jsme velmi stáli o účast drezurního mistra České republiky Fabrizia Sigismondiho, domluvili jsme se s ním na zařazení soutěže nejvyšší úrovně – Grand Prix, která se pojede stejně jako další dvě jako volná sestava na hudbu. Fabrizio Sigismondi se totiž se svými svěřenci připravuje právě na uvedenou obtížnost, a proto se v té nižší nechystal startovat. Oslovil však několik dalších jezdců startujících v Grand Prix, zda by také do Lysé dorazili, a ti souhlasili. V to jsme původně ani nedoufali, a tak jsme samozřejmě moc rádi, že budeme moci divákům nabídnout to nejlepší z české drezurní scény,“ uvedl ředitel závodů Josef Malinovský.
 
Pestrou paletu soutěží začne již ve středu první kolo seriálu Pony liga, Pony extraliga a Teenager. Ve čtvrtek a v pátek budou naopak vrcholit dvě zimní túry. Druhý závodní den proběhnou finálové soutěže skokové části zimního Jezdeckého poháru a v pátek druhý ročník této Jump and Drive Winter Tour vyvrcholí vozatajskými soutěžemi. 
 
Vůbec nejpestřejší nabídku má sobota, kdy dopoledne budou moci diváci sledovat sportovní klání ve voltiži, což je gymnastika na koni. Vedle TOP jezdců se představí i zástupci paravoltiže – tedy disciplíny pro hendikepované jezdce. Následovat bude první část přehlídky hřebců ze Zemského hřebčince v Písku, po nichž přijdou na řadu skokoví jezdci a koně. Skokovou částí naváže i večerní show program, jelikož v jeho úvodu proběhne od 18.30 hodin soutěž zvaná Mini-maxi. Tato soutěž je divácky opravdu velmi atraktivní a pro jezdce je jistě dobrou zprávou, že v ní nemusí platit poplatek za startovné. Naopak je velmi pravděpodobné, že získají část z vložené finanční dotace. Večerní show program bude pokračovat ukázkami reiningu, vytrvalosti, nebo třeba paravoltiže. V jednání je také představení asi nejnáročnější jezdecké disciplíny – všestrannosti. „Naším záměrem bylo, aby v sobotu proběhlo předvedení halové soutěže ve všestrannosti, byť zatím v neoficiální rovině. Tento na první pohled složitě realizovatelný model soutěží se začíná čím dál častěji objevovat na zahraničních mítincích, a tak jsme oslovili zástupce komise všestrannosti ČJF, zda by nám pomohli s jeho realizací. I přes snahu manažera komise Antonína Klauze se to sice nakonec nepodařilo, ale my se této myšlenky stále nevzdáváme a pokusíme se, aby všestrannost na Jezdeckém festivalu byla také zastoupena. Pokud by šlo vše hladce a napřesrok byla připravena i národní pravidla pro halovou všestrannost, budeme vážně uvažovat o jejím zařazení do skladby oficiálních soutěží,“ konstatoval Josef Malinovský. 
 
Během večerního programu budou moci diváci dále sledovat přehlídku plemenných hřebců ze Zemského hřebčince v Písku a z Equinního Reprodukčního Centra v Mněticích u Pardubic, chladnokrevnou zápřež zástupců Zemského hřebčince Písek, zrcadlové skákání mini koní, drezurní vystoupení členek spolku Dámy v sedle, v neposlední řadě pak vystoupení České barokní společnosti nebo Anny Reinbergerové se svými koňskými svěřenci. Krásnou tečkou jistě bude netradiční voltižní exhibice. 
 
Nutno podotknout, že diváci mají možnost rezervovat si na všechny dny místenky na dvou vyhrazených tribunách, které stojí od 20 do 100 Kč na osobu a den. Vstupné na výstaviště je pro dospělé 120 Kč, pro důchodce, studenty a držitele ZTP jen 80 Kč. Na sobotní večerní program, který začíná až po uzavření zbývajících částí výstaviště, bude vybíráno samostatné vstupné.
 
Zájemci o účast v oficiálních jezdeckých soutěžích pod hlavičkou České jezdecké federace by měli mít na mysli, že uzávěrka přihlášek je 16. března, ale již o týden dříve – tj. 9. března je uzávěrka pro objednávky ustájení. Další podrobnosti o programu najdete na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE