EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner
reklama

Jezdecký festival v Lysé opět pod hlavičkou ČJF

20.11.2014  |  AUTOR

Výstaviště v Lysé nad Labem bude v roce 2015 hostit již druhý ročník Jezdeckého festivalu, který široké veřejnosti představí pod jednou střechou všechny jezdecké disciplíny pod hlavičkou České jezdecké federace i další odvětví tohoto sportu...

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
Termín uvedené největší jezdecké události v České republice byl stanoven na 18. – 22. března a její součástí bude i 16. ročník veletrhu jezdeckého vybavení pod názvem Jaro s koňmi a v neposlední řadě 42. národní výstava zeleně, mechanizace, pěstitelství, květin, ekologie a zpracování výpěstků – Zemědělec – Jaro 2015. 
 
Záštitu nad celou akcí převzala Česká jezdecká federace, která během pěti dnů odprezentuje ve výstavní hale „C“ všech svých 7 oficiálních jezdeckých disciplín, včetně pony soutěží. Právě děti na pony budou sportovní program ve středu 18. března zahajovat. Stejně jako v roce 2014 budou prvními soutěžemi úvodní kola tradičních seriálů Pony liga, Pony extraliga a Teenager. Bude se jednat již o 13. sezonu těchto seriálových soutěží pro nejmladší jezdce. Odpolední program středečního dne v Lysé nad Labem bude pokračovat skokovými soutěžemi pro velké koně, které jsou naplánované i na celý čtvrtek, kdy pro změnu vyvrcholí v závodní aréně druhý ročník skokové části zimního seriálu Jump and Drive Winter Tour. Jeho vozatajská túra přijde na řadu v pátek, kdy od ranních hodin budou moci diváci sledovat nejprve jednospřeží, následně dvojspřeží a odpoledne pak i královskou disciplínu – čtyřspřeží. 
 
Velkou novinkou pátečního dne by měla být večerní přehlídka plemenných hřebců, která bude určena nejen chovatelům. „V tomto směru jsme se inspirovali v zahraničí, kdy se v tomto ročním období pravidelně konají podobné chovatelské show. V České republice se doposud konaly pouze v komorních podmínkách vybraných různých reprodukčních center, inseminačních stanic apod. Pevně věříme, že tak tato nová možnost majitele plemenných hřebců zaujme a své hřebce při ní budou chtít hojně prezentovat,“ uvedl hlavní organizátor Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem. 
 
Sobota na lysolabském výstavišti nabídne vůbec nejpestřejší program. Dopoledne bude vyhrazeno voltiži, která je mnohdy označována jako gymnastika na koni. Česká republika patří v této disciplíně mezi světovou špičku, a tak se návštěvníci mohou těšit na vrcholné sportovní výkony. V odpoledních hodinách nebudou v ochozech kolbiště chybět opět parkuroví příznivci, neboť budou moci sledovat další ze série skokových soutěží. Na večer pořadatelé plánují atraktivní show program, který představí divákům i ta méně tradiční a ne tolik známá jezdecká odvětví. „Nepůjde o klasickou rodinnou show s koňmi ve výpravném provedení, ale jistě o poutavé a zábavné večerní představení, kdy na rozdíl od denních hodin nebude cílem dosahování maximálních sportovních výkonů, ale především pobavení a rozšíření obzorů v koňském světě,“ upřesnil Josef Malinovský. 
 
Vrcholem celého Jezdeckého festivalu 2015 na výstavišti v Lysé nad Labem se stane neděle 22. března, kdy dopoledne diváci budou moci sledovat od časného rána drezurní soutěže, a to hlavně volné sestavy na hudbu – tzv. küry. Tečku za pětidenním soutěžním kláním udělá parkurová Velká cena. 
 
První ročník Jezdeckého festivalu byl v některých ohledech rokem testovacím, kdy se nový organizační tým ještě seznamoval s nevšedním prostředím pro pořádání oficiálních jezdeckých soutěží. „Určitě počítáme s několika změnami jak pro aktivní účastníky, tak pro diváky. V rámci možností bychom rádi rozšířili kapacity pro ustájení koní. Zvětšit by se mělo také závodní kolbiště, a to o jeden metr po celé délce – tzn. na rozměry 61 x 26 metrů. Lehkých změn dosáhnou i tribuny pro diváky, které budou na dlouhých stěnách kolbiště rozpůleny průchody. Jde jak o bezpečnostní opatření, tak o praktický krok, kdy bude přístup do ochozů arény snadnější hned z několika stran. Tribuny budou navíc vyvýšené již od nejnižší řady a před nimi vznikne koridor pro stojící diváky, kteří se v hale ‚C‘ nechtějí zdržet delší dobu, nebo jen zkrátka již nenajdou volná místa k sezení, kterých by mělo být více jak tisíc. Celková kapacita by se pak měla pohybovat kolem 1500 – 2000 diváků, vč. VIP sektoru a tzv. Riders Clubu. Novinek však bude celá řada a postupně je budeme publikovat na internetových stránkách Jezdeckého festivalu,“ prozradil Josef Malinovský. Webové stránky akce najdete na adrese www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
SO⏳04.05. ⏰00:00 dostihy Most  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE