EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

GCL v Dauhá slibuje boj o postup do Super Cupu

05.11.2018  |  AUTOR

Ve dnech 8. až 10. listopadu se v Dauhá v Kataru odehraje poslední klasické kolo letošní série Global Champions League. Mítink slibuje napínavý boj o body. Ve hře je postup do vrcholné části, kterou je prosincový Super Cup v rámci PlayOffs v Praze…

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Global Champions League letos poprvé v historii vyvrcholí speciální soutěží. Tou je Super Cup, jenž se odehraje od 13. do 16. prosince při galashow světového parkuru Prague PlayOffs ve vysočanské O2 areně. Postoupí do něj šestnáct týmů na základě postavení v žebříčku GCL.
 
Zatímco o čtrnácti kvalifikovaných družstvech je rozhodnuto již před katarským mítinkem, o poslední dvě pozice se strhne velký boj. Cenné body stále mohou prakticky kterémukoliv ze zbývajících celků pomoci probojovat se do Prahy. V případě výrazného úspěchu v Dauhá mohou na účast v Super Cupu pomýšlet i týmy, jež jsou aktuálně na nejnižších příčkách tabulky.
 
Patnácté místo drží Cannes Stars se 132 body, šestnáctí jsou Chantilly Pegasus, kteří mají o 6 bodů méně. New York Empires jsou na sedmnácté příčce a mají 120 bodů. Poslední dvě pozice patří Cascais Charms a Hamburg Giants. Ti mají shodně 118 bodů. První místo v Dauhá přinese vítěznému družstvu na konto 30 bodů, je tak zřejmé, že i celky ze dna tabulky mají stále šanci poskočit do finálové šestnáctky.
 
Cannes Stars budou mít v Dauhá silné zastoupení, představí se Belgičan Karel Cox, Jane Richard Philips ze Švýcarska a italský jezdec Piergiorgio Bucci. Za Pegasy z Chantilly nastoupí opora francouzské reprezentace Roger Yves Bost a také nejlepší kolumbijský jezdec Carlos Lopez. Hvězdy jsou také v přihlášce New York Empires, a to Scott Brash z Velké Británie a David Will z Německa. Cascais Charms budou zastupovat Mathilda Karlsson ze Srí Lanky a Němec Philip Houston. Hamburg Giants vysílají do boje o poslední body belgickou jezdkyni Cindy van der Straten a Dána Emila Hallundbaeka. 
 
Diváci budou také svědky boje o umístění mezi TOP4. Právě čtyři nejlepší celky budou mít totiž zajištěn přímý postup do semifinále Global Champions Prague PlayOffs. Klidní mohou být jen vedoucí London Knights s 323 body a druzí Valkenswaard United s 300 body. Třetí jsou Miami Celtics, na jejichž kontě je 244 bodů. Pokud by se jim však nedařilo, mohl by je ohrozit některý z následujících týmů, které v první řadě svedou nelítostný souboj o čtvrtou postupovou pozici. Rome Gladiators mají 235 bodů, ale jen jeden jediný bod na ně ztrácí Shanghai Swans. Jejich pořadím tak může v Dauhá zamíchat každá příčka. Ve hře o umístění v TOP4 jsou však ještě další tři celky na 6. až 8. příčce žebříčku. V případě předního umístění při poslední kvalifikaci se mezi elitní čtyřku mohou posunout i Montreal Diamonds (218 b.), Scandinavian Vikings (215 b.) nebo St. Tropez Pirates (211 b.). 
 
První část rozhodující ligové soutěže se odehraje na kolbišti stadionu Al Shaqab ve čtvrtek 8. listopadu. Druhé dějství čeká jezdce od dva dny později. Poté se již pozornost účastníků i fanoušků tohoto prestižního seriálu bude upínat k Praze. Ta hostí tzv. Global Champions PlayOffs, při kterých se v české metropoli poprvé v historii představí nejlepší parkuroví jezdci a koně světa. 
 
Čtvrtfinále týmového Super Cupu, tedy první část vyřazovací finálové soutěže, je na programu ve čtvrtek 13. prosince. Startovat v něm budou družstva umístěná na 5. až 16. místě. V pátek se odehraje semifinále pro osm postoupivších týmů, k nimž se připojí týmy z 1. až 4. pozice kvalifikačního žebříčku. V neděli 16. prosince nastoupí do dvoukolového finále, jež bude absolutním vrcholem sezony, pouze nejlepší osmička celků ze semifinálového klání. 
 
Také sobota 15. prosince bude mít svůj velký vrchol. Tím se stane Super Grand Prix přístupná nejlepším jezdcům předcházejících šestnácti Velkých cen Longines Global Champions Tour. V současné době je známých patnáct jmen. To šestnácté se dozvíme po závodu v Dauhá. Zatím posledním kvalifikovaným jezdcem je dvojnásobný olympijský účastník Henrik von Eckermann (SWE). Před ním si účast v Super Grand Prix zajistili Scott Brash (GBR), Edwina Topsová-Alexanderová (AUS), Gregory Wathelet (BEL), Ben Maher (GBR), Harrie Smolders (NED), Carlos Lopez (COL), Peder Fredricson (SWE), Nicola Philippaerts (BEL), Shane Breen (IRL), Sameh El Dahan (EGY), Daniel Deusser (GER), Alberto Zorzi (ITA), Ludger Beerbaum (GER) a Frank Schuttert (NED).
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Prague PlayOffs jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal.cz od 490 Kč. Další podrobnosti najdete na stránkách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Ilustrační foto GCL / Stefano Grasso


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE