EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Tým Prague Lions vyhlíží GC Prague PlayOffs 2018

16.10.2018  |  AUTOR

Český jezdecký tým Prague Lions vyhlíží galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2018, která se uskuteční od 13. do 16. prosince v O2 areně. V průběžném hodnocení prestižního seriálu GCL jim patří 10. místo.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Nominaci na vrcholnou soutěž, kterou vygraduje celoroční seriál Global Champions League a Longines Global Champions Tour, získali Prague Lions díky kvalitním výsledkům v průběhu celé sezony. 
 
V Global Champions League nastupuje v letošní sezoně pravidelně devatenáct týmů, mezi nimiž nechybí Prague Lions pod vedením manažerky týmu Jessiky Kürtenové. V mezinárodní sestavě, kterou tvoří dva čeští jezdci Aleš Opatrný a Anna Kellnerová, dále Švéd Peder Fredricson, Belgičan Niels Bruynseels a Nizozemec Gerco Schröder, letos zaznamenali několik pozoruhodných výsledků. 
 

Prague Lions mezi týmy i jednotlivci 

Dvakrát slavili Prague Lions na stupních pro nejlepší. V březnu dvojice Anna Kellnerová a Gerco Schröder senzačně ovládla druhý podnik seriálu v Miami. V září skončil tandem Anna Kellnerová a Peder Fredricson na třetím místě v Římě. Před posledním závodem, finále v katarském Dauhá (8. - 10. listopadu), mají tudíž Prague Lions jistotu startu mezi elitou v pražské O2 areně.
 
„Pro nás, co se věnujeme parkurovému sportu, jak v České republice, tak ve světě, jsou Prague PlayOffs největšími závody, jaké se kdy konaly. Je to pocta, že se uskuteční v Praze,” říká Anna Kellnerová. “Bude se závodit na nejtěžších parkurech, které splňují světová kritéria. Vždyť série závodů Global Champions League je něco mimořádného a tady půjde ještě o finále,” je přesvědčený Aleš Opatrný. 
 
Postupem týmu na Prague PlayOffs se oběma domácím jezdcům splní sen – představit se na české půdě v opravdu špičkové soutěži.  „Bude to motivace i tréma. Motivace, protože chceme všem ukázat, že i my Češi jsme v parkuru schopni kvalitně reprezentovat. A tréma právě pro to samé,” netají se Anna Kellnerová.
 
Prague PlayOffs, jehož organizátorem je Czech Equestrian Team, odstartuje ve čtvrtek 13. prosince, kdy je naplánováno čtvrtfinále Super Cupu, tzn. playoff týmové soutěže Global Champions League. Nastoupí proti sobě 12 týmů, které se v kvalifikačních kolech umístily na 5. až 16. místě.  V této fázi čeká úvodní start také na Prague Lions. “Podpora diváků pro nás bude hodně důležitá. Budeme rádi, když jich do O2 areny dorazí co nejvíce. Zcela jistě budou svědky mimořádně atraktivních závodů. Systém play off dodá parkurové soutěži mnohem větší dramatičnost,” je přesvědčena manažerka týmu Jessica Kürtenová.
 
V pátek 14. prosince bude opět hlavní soutěží Super Cup, přičemž do semifinále postoupí osm družstev ze čtvrtfinále a čtyři nejvíce bodující týmy z kvalifikací. 
 
Program soboty 15. prosince je rozdělen na dvě samostatné části – dopoledne se pojedou kategorie CSI2* a program bude zaměřen více na rodiny s dětmi. Odpoledne jsou v plánu pětihvězdičkové soutěže – Super Grand Prix s dotací 1,26 milionu eur, kde budou závodit pouze postupující z jednotlivých Velkých cen, tzn. šestnáct nejlepších jezdců z letošní série Longines Global Champions Tour.  A Prague Lions v něm také nebudou chybět! Peder Fredricson si vybojoval nominaci mezi nejlepších šestnáct jezdců sezony vítězstvím v červnovém závodě v Cannes. Šestačtyřicetiletý Švéd má v Praze šanci přidat další mimořádný úspěch do své sbírky, v níž se vyjímají dvě stříbrné olympijské medaile. První získal v týmové soutěži na olympijských hrách v Aténách 2004, druhou v individuální soutěži na hrách v Riu de Janeiro 2016. V roce 1992 startoval na hrách v Barceloně v jezdecké všestrannosti.  „Jsem nadšený, že budu závodit v Praze. Bude to skvělé,” říká Peder Fredricson.
 
Vrcholem parkurového víkendu v Praze bude neděle 16. prosince s finále Super Cupu, ve kterém nastoupí šest nejlepších týmů a pojede se o celkovou dotaci 6,4 milionu eur.
 

Zábavná umělecká show přinese bohatý program

Zajímavou podívanou nabídne i zábavná umělecká show. K vidění bude v průběhu Prague PlayOffs 2018 hned několikrát – ve čtvrtek při velkolepém slavnostním zahájení s nástupem všech kvalifikovaných týmů, v pátek mezi hlavními soutěžemi, v sobotním dopoledním programu, který bude zaměřen především na rodiny s dětmi, a dále pak v sobotu večer a v neděli. Pro diváky je připraven velmi pestrý program, v němž se představí například francouzský fenomén Jean Francois Pignon s volnou drezurou camargských koní, skupina mužů skákajících přes parkurové překážky Horseman nebo soubor Cirk La Putyka. Dojde také na exhibiční závod čtyřspřeží starokladrubských koní s účastí čtyřspřeží z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. V akci nebude chybět šestinásobný mistr republiky ve dvojspřeží a čtyřspřeží Josef Hrouda a pětinásobný republikový šampion Jiří Nesvačil ml. 
 
„Zábavný program pro Prague PlayOffs připravujeme pro diváky každého věku. Bude to originální show, oslava mimořádných výkonů lidí i koní, která doplní sportovní klání. Kromě vystoupení jednotlivých umělců bude celá akce doprovázena velkým množstvím různých audiovizuálních uměleckých vstupů včetně velkolepého čtvrtečního zahájení s představením všech týmů nebo velmi energických zahajovacích a vyhlašovacích ceremoniálů hlavních soutěží,“ říká Jan Andrlík, předseda organizačního výboru. Režiséry celého programu jsou Martin Zahálka a Michal Caban.
 

Vstupenky jsou stále v prodeji

Vstupenky na galashow světového parkuru jsou k dispozici v síti Ticketportal. Cena denních vstupenek se pohybuje od 490 Kč do 1990 Kč. „Celková kapacita O2 areny v pěti programových blocích je kolem 65 tisíc vstupenek, některé sektory jsou již vyprodány, ale stále je možné vstupenky zakoupit. Akce ze začátku oslovila především jezdeckou komunitu, která ví, co je Global Champions a jaký význam mají Prague Playoffs pro jezdecký sport. S blížícím se termínem se ale zájem zvedá i u široké veřejnosti, která si toto skutečně mimořádné sportovní a umělecké představení a významnou společenskou událost nechce nechat ujít,” dodává Jan Andrlík.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa bude v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku. Jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Pavel Lebeda / Prague PlayOffs 2018


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE