EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

Český skokový pohár 2017 zahájí v Martinicích

26.04.2017  |  AUTOR

Parkurový seriál Český skokový pohár stojí na startu 16. ročníku. Stejně jako v předešlých letech, i letos bude zahájen v Martinicích na Příbramsku. V rámci prvního kola budou jezdci a koně závodit od 27. do 30. dubna. Zájem o účast je obrovský…

reklama 22D
banner
banner
banner
 
Celkem je připraveno pro účastníky prvního letošního kola Českého skokového poháru devatenáct soutěží. Na startu nedělní Velké ceny Martinic se představí téměř 60 jezdců. Diváci se tak mohou těšit na výbornou podívanou, neboť uvidí i výkony předních českých reprezentantů, kterými jsou Aleš Opatrný či Zuzana Zelinková. 
 
Hlavní soutěž pohárového mítinku se pojede na parkuru 145 centimetrů vysokém a jak je již při tomto extraligovém seriálu zvykem, o vítězi rozhodne finále vyhrazené pro desítku nejlepších ze základní části. O body do celoročního žebříčku bude bojovat široké spektrum startujících, a to jak pravidelní a zkušení účastníci, tak i někteří z mladších jezdců, mezi něž patří sestry Barbora a Alžběta Vojtkovy, Andrea Halíková či František Stružinský. 
 
Na startu nebude chybět ani obhájce loňského martinického vítězství Marek Klus, který váží cestu do Martinic až ze severní Moravy. Právě v jeho případě jsou však fanoušci parkurového skákání zvyklí, že si nenechá ujít většinu mítinků Českého skokového poháru a navíc se pravidelně umísťuje na předních místech. Ostatně v Martinicích se bude pokoušet o obhajobu loňského prvenství!
 
První kolo Českého skokového poháru však nebude pouze o Velké ceně. Součástí jsou i tradiční seriály Amateur Tour, Czech Junior Cup a soutěž pro jezdce do 25 let s názvem U25. Právě tento poslední zmíněný rámcový seriál bude mít v letošním roce dílčí finále nově během vrcholného dne a jeho účastníci tak nepřijdou o početnou diváckou kulisu s výbornou atmosférou. Na startu soutěžní kategorie U25 by se měli mimo jiných představit také Nina Kaločová, Michaela Refková, Denisa Vegrichtová či Barbora Tomanová.
 
V rámci Czech Junior Cupu je do páteční a sobotní kvalifikace nahlášeno více jak 60 juniorů. Kvalitně bude obsazené pole jak v mladší, tak ve starší věkové skupině. Z mladších jezdců bude v Martinicích závodit kromě jiných Tereza Svobodová, která prokázala svoji dobrou formu předešlý víkend na mezinárodních závodech v rakouském Linzi, kde v nedělní dětské Grand Prix zvítězila. Konkurencí ji budou dělat např. Anna Lani Novak, Markéta Miková či Jiří Skřivan mladší.
 
Naopak pro amatérské jezdce bude nově připraveno martinické finále již během soboty. I v této seriálové túře se sejdou její pravidelní účastníci z celé republiky. Mezi nimi nelze opomenout Danu Pinkavovou, Jaroslava Vábka či Libora Bittnera.
 
Stavitelem kurzů je při těchto závodech již poněkolikáté Eduard Petrovič z Chorvatska, kterému je martinické kolbiště již velmi dobře známé a má skvělý přehled i o českých jezdcích. Rozpis všech připravovaných soutěží a další aktuální informace sledujte na webových stránkách seriálu s adresou www.ceskyskokovypohar.cz


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE