EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Český skokový pohár 2017 vyhrál Marek Klus

25.09.2017  |  AUTOR

V Hořovicích vyvrcholil v neděli 24. září již 16. ročník Českého skokového poháru. V rámci finálového klání si nejlepší čtyři jezdci celoročního žebříčku mezi sebou vystřídali své koně. Z vítězství se nakonec po 3 letech radoval Marek Klus...

reklama 22B
banner
banner
banner

 

Každý z finalistů sedlal ve finále čtyři koně. Kromě toho svého ještě další tři koňské svěřence soupeřů. S nimi se dokázal nejlépe sehrát během krátké chvíle Marek Klus, který si ze čtyř jízd přivezl pouze šest trestných bodů a po dvouleté odmlce se stal opět vítězem finále Českého skokového poháru. 
 
„Hořovice mám moc rád, vyhrál jsem tu před třemi lety a letos se mi to podařilo znovu,“ prohodil nadšeně vítěz. Ten jako poslední sedlal koně Jana Štětiny Verdiho-S. Před vstupem do kolbiště již věděl, že bezchybná jízda mu zajistí vítězství, neboť ostatní jezdci měli nejméně o 3 trestné body navíc. Marek Klus proto raději zvolil jízdu na jistotu, což se projevilo v pomalejším čase, ale jeden trestný bod navíc za překročení stanoveného limitu již nic nemohl změnit na skutečnosti, že se Marek Klus stal celkovým vítězem finále této domácí parkurové extraligy a mohl začít slavit. Bez penalizace dokončil parkur se svým Sabeliusem, jeden bod za čas obdržel vedle Verdiho ještě s Clintonem a jediné chyby se dopustil s klisnou Flying Star 1. 
 
O pořadí na druhém a třetím místě rozhodoval až součet časů, neboť dva jezdci si na konto připsali 8 trestných bodů. Druhé místo získal Jan Štětina, který se dostal do tohoto velkého finále podruhé v kariéře. „Nejvíce jsem si užil parkur s Flying Star od Jiřího Skřivana,“ zmínil jezdec. Právě Jiří Skřivan si dojel pro třetí příčku, neboť jeho součet časů byl o necelou vteřinu horší. Čtvrté místo pouze s jednou chybou navíc, tedy s 12 trestnými body, obsadila nejmladší účastnice finále a vítězka sobotní Velké ceny Hořovic Barbora Tomanová. 
 
Barbora Tomanová však rozhodně smutnět ze čtvrtého místa nemusela, neboť v neděli po poledni navázala na své úspěšné sobotní starty v soutěži předcházející velkému finále. S klisnou Scarface totiž zvítězila ve finále seriálu U25 určenému jezdcům do 25 let, čímž navíc obhájila loňské prvenství v této rámcové túře Českého skokového poháru. Jezdkyně se kvůli svému věku s touto kategorií v Hořovicích rozloučila a od příští sezony bude startovat výhradně v seniorských, resp. v otevřených soutěžích. Druhé místo v závěrečné soutěži série U25 obsadila Michaela Refková s Grace Fredericou před Alexandrem Baraldim se Sopranistem K. 
 
Juniorské finále Czech Junior Cupu bylo tradičně rozděleno do dvou samostatných oddělení. V nižší věkové kategorii si pro první příčku dojela letošní dětská mistryně České republiky Valentýna Kuková na koni Shadow 5. Ve starší kategorii jezdců 16 až 18 let se pak z vítězství radovala Lucie Kumarová v sedle Concantuse. Dvojice jako jediná dokončila základní finálové kolo i tzv. super finále pro elitní desítku bezchybně. 
 
O úvod posledního závodního dne letošního ročníku ČSP se postarala finálová soutěž Amateur Tour. Dobré výkony z kvalifikací potvrdila nejvíce bodující jezdkyně Hana Dastychová a s Fatimou 15 si dojela pro vítězství ve vrcholné soutěži tohoto rámcového seriálu pro amatérské jezdce. 
 
Kompletní výsledkové listiny a další zprávy o Českém skokovém poháru naleznete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz. Hodinový záznam hořovických závodů odvysílá Česká televize ve středu 27. září od 12.55 hodin na programu ČT Sport.
 
Zdroj: tisková zpráva ČSP


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE