EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Zimní jezdecký pohár je v poločase. Rozdíly v žebříčcích jsou těsné

26.02.2019  |  AUTOR

Dva ze čtyř kvalifikačních závodů mají za sebou parkuroví jezdci i vozatajové v letošní sérii Zimního jezdeckého poháru ČJF. Rozestupy na nejvyšších příčkách bodování všech túr jsou těsné. Jde o hodně! Na pořadí v žebříčku záleží účast ve finále.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Kvalifikační část Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace se skládá z celkem osmi halových kvalifikačních závodů. Čtyři jsou určené pro jezdce spřežení a čtyři pro zástupce parkurového skákání. Vrcholem celého projektu je finále, které se odehraje v sobotu 23. března v Královickém dvoře během třídenního Jezdeckého festivalu.
 
Dveře do finále jsou otevřené pouze pro dvacítku nejvýše postavených sportovců v každé túře. Snaha jezdců sbírat body se od začátku odráží v jejich enormním zájmu o účast. Únorové závody trhaly rekordy v počtu startů.
 
„Velký zájem o účast nás velmi těší. Jsme rádi, že jezdci již zařazují Zimní jezdecký pohár do svých plánů, jako nedílnou součást halové časti sezony a přípravy na léto,“ říká Josef Malinovský z Jezdeckého klubu Jezdci.cz, který je vyhlašovatelem seriálu a pořadatelem finálového mítinku. 
 
Seriál zahájili vozatajové 2. února v Hradištku a nejvyšší bodový příděl v soutěži jednospřeží brala Michaela Lesáková. Té se navíc nejvíc dařilo i o dva týdny později ve Slatiňanech, kde znovu zvítězila a je s plným počtem čtyřiceti bodů v čele žebříčku singlů. Na paty jí šlape Milan Domes, jenž zaznamenal dvakrát druhé místo a ztrácí tak na ní pouhé dva body. Třetí příčku drží Klára Juráňová s Dominikem Brumovským. Oba mají shodně čtyřiatřicet bodů.
 
Průběh soutěže párů prozatím tak jednoznačný není. V Hradištku triumfoval Petr Myslík, který byl v druhém kole šestý. Přesto mu to k průběžné první příčce v hodnocení túry stačí. Na kontě má pětatřicet bodů. Druhý je se ztrátou třech bodů Petr Vlašic. S těsným odstupem jediného bodu za ním je trio Zdeněk Jirásek, Vladimír Moudrý a Milan Domes.
 
Královská kategorie čtyřspřeží přilákala v letošních prvních kolech silnou konkurenci. Průběžné vedení si vyrovnanými výkony zajistil Josef Hrouda, jenž napoprvé vyhrál a podruhé bral pomyslné stříbro. V pořadí za ním jsou Petr Vlašic s šestatřiceti body a Milan Domes s jednatřiceti body.
 
Hradištko zažilo v sobotu 9. února také první závod skokanů. Mezi mladými talenty na ponících zářila Klára Hlaváčková a v součtu s třetí příčkou, jíž obsadila 24. února v následujícím kole v Královicích, si drží první místo v žebříčku. Dělí se o něj s Karolínou Prušákovou, obě mají osmatřicet bodů. Třetí je Anna Abtová. 
 
V Malé túře v první polovině základní části série zářila Tereza Veselá, když obsadila jedno druhé a jedno první místo a s devětatřiceti body vede žebříček. Soupeřům poměrně výrazně odskočila. Druhá Jaroslava Špurková má sedmadvacet bodů a o dva body méně si zatím připsal třetí Ondřej Pospíšil.
 
Stejné skóre má Tereza Veselá i ve Velké túře, a tak je také v tomto případě na nejvyšší pozici bodování. Pětibodový odstup drží Miloslav Příhoda, třetí příčka patří Ondřejovi Pospíšilovi, který na Veselou ztrácí čtrnáct bodů.
 
Zimní jezdecký pohár ČJF bude pokračovat v sobotu 2. března vozatajským kolem, jež se odehraje v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Poslední šanci bodovat pak budou mít jezdci spřežení v neděli 17. března v Tlumačově. Skokany čeká mítink v Královicích 10. března a v Tlumačově 16. března. Poté se kvalifikace uzavře a budou oznámena jména těch, kteří budou připuštěni k účasti ve finále. Všechny informace o seriálu najdete na webu www.jezdeckypohar.cz.
 
Jezdecký festival v Královicích u Slaného nabídne nejen finále Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. V pátek se uskuteční devět otevřených parkurových soutěží včetně Grand Prix a divácky oblíbeného Mini-Maxi. V neděli dostanou prostor estetické disciplíny, jimiž jsou voltiž a drezura. Kompletní informace o Jezdeckém festivalu jsou na adrese www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE