EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Žíla ovládl Zimní jezdecký pohár 2018 v Tlumačově

03.03.2018  |  AUTOR

Zimní jezdecký pohár ČJF 2018 v parkurovém skákání pokračoval již 4. kolem v areálu Zemského hřebčince v Tlumačově. Startovní pole tentokrát kvůli vytrvalým mrazům nebyla početná. Největší úspěchy sbíral domácí Zdeněk Žíla…

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Známý parkurový reprezentant a trenér juniorské reprezentace Zdeněk Žíla sice (zatím) startuje na závodech pod hlavičkou vlastní stáje, ale před nedávnem pevně zakotvil v tlumačovském Zemském hřebčinci, jehož je zaměstnancem. A svému novém zaměstnavateli zajisté udělal radost, když se mu podařilo v sedle koně Loveen Monet+ zvítězit v Malé túře Zimního jezdeckého poháru, jež se jela na parkuru stupně L* (115 cm). 
 
K prvenství přidal navíc druhou příčku s Jacampem a přemožitele nakonec nenašel ani v jezdecké ukázce „Jump and Drive“, kdy jezdci předváděli své umění nejen na koni, ale také v kočáře s opratěmi v ruce. Tato show pro diváky nahradila Velkou túru na stupni obtížnosti S* (125 cm), která se neuskutečnila z důvodu nízkého počtu přihlášených jezdců. Těch sice ještě v ranních hodinách bylo pět, což by byl dostačující počet k tomu, aby mohla proběhnout a jezdci dosáhli i na body do pohárového žebříčku. Dva z nich se však odhlásili ještě před začátkem sportovního programu, neboť avizovaný ústup mrazivých teplot se nekonal, a tak podmínky pro starty nebyly zcela ideální. Na rozdíl od předešlých kol se např. muselo opracovávat přímo v závodní hale, neboť tlumačovský areál nedisponuje krytým opracovištěm. Přesto pořadatelé udělal maximum pro korektní podmínky, čehož se jim také podařilo dosáhnout a zúčastnění si organizaci závodů velmi pochvalovali. – Jezdecká hala v Tlumačově nedávno prošla rekonstrukcí a skákalo se na zcela novém parkuru z dílny Jump Off Ludvíka Jandourka. 
 
Velmi zajímavý průběh měla pohárová Pony túra, v níž se představilo 16 dvojic. Deset z nich postoupilo do následného rozeskakování a v něm již musely hodně spěchat, pokud chtěly pomýšlet na přední příčky. Nejrychlejší ze všech byla Eliška Petrusová, a to s oběma svými svěřenci. Na Kačence 1 projela cílem v čase 15,11 sekundy a díky tomu vyhrála. S Juráškem 12 byla jen o 73 setin sekundy pomalejší a mohla se tak radovat i z druhého místa. O jednu sekundu za ní zaostávala Kristýna Kalibánová na poníkovi Dollom Iwant You. Ta do Tlumačova dorazila až daleké Staré Boleslavi. 
 
Zimní jezdecký pohár v Tlumačově pokračuje i v neděli 4. března, kdy se ke slovu dostanou vozatajové. Těch dorazí přes tři desítky a zajisté se bude jednat o napínavou podívanou, neboť účastníci budou mít poslední šanci získat body do seriálového žebříčku před finálovým mítinkem při Jezdeckém festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem. Podrobnosti najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz.
 
Internetová televize EquiTV vysílala celý sobotní program živě. Archiv on-line přenosu najdete již nyní na YouTube kanálu EquiTV, kde by měly běžet i nedělní soutěže spřežení.


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE