EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Zimní jezdecký pohár v Tlumačově navzdory mrazu

01.03.2018  |  AUTOR

První březnové kolo Zimního jezdeckého poháru ČJF 2018 v parkurech i ve spřežení proběhne v areálu Zemského hřebčince v Tlumačově. Skákat se tam bude v sobotu 3. března, o den později pak pojedou o body do seriálového žebříčku vozatajové…

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
V sobotu bude na programu čtvrtý mítink parkurových jezdců v rámci Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace 2018. Dlouho trvající mrazivé teploty zapříčinily, že startovní pole nebudou tolik početná, jako během předešlých mítinků, přesto se diváci mohou těšit na kvalitní sportovní výkony.
 
Největší zájem je tentokrát o pony soutěže. Pro jezdce do 16 let v sedle poníků jsou připraveny dva parkury. Z vyšší soutěže stupně obtížnosti ZLP budou účastníci sbírat body do tzv. Pony Tour. Aktuálně vedoucí Petra Pařenicová se na startu nepředstaví, pro další body si však do Tlumačova přijede Kristýna Kalibánová či Eliška Petrusová. Obě jezdkyně figurují v elitní desítce a případný zisk bodů by jim mohl pomoci k výraznějšímu posunu v rámci žebříčku. 
 
Hlavní soutěží bude jako obvykle parkur stupně S* s výškou překážek 125 centimetrů, v němž jezdci sbírají body do Velké túry. Na startu se můžeme těšit i na jezdce, kteří letos v seriálu dosud nebodovali. Mezi nimi lze jmenovat například známého českého reprezentanta Zdeňka Žílu. Během soboty proběhne celkem šest skokových soutěží. Ze čtyř, které jsou určeny pro velké koně, se vedle již zmíněné Velké túry pojede také o body do Malé túry, a to v parkuru stupně L* vysokém do 115 centimetrů.
 
V neděli 4. března bude tlumačovská hala patřit letos již pátému kolu Zimního jezdeckého poháru spřežení. Na programu dne budou opět tři seriálové soutěže, a to pro čtyřspřeží, dvojspřeží a jednospřeží. 
 
Kategorie dvojspřeží i čtyřspřeží suverénně vede Petr Vlašic a zajisté bude chtít, aby u toho zůstalo. Proto si nenechá ujít ani tlumačovský mítink. Silnými konkurenty mu budou se svými páry koní Milan Domes a Josef Hrouda. V královské kategorii čtyřspřeží se letos poprvé představí i úřadující mistr České republiky Jaroslav Juráň. 
 
V kategorii jednospřeží se do čela po posledním kvalifikačním kole v Královicích dostal Dominik Brumovský, který čtvrté kolo vyhrál. Do té doby vedoucí Michaela Lesáková se v Královicích vůbec nepředstavila a aktuálně ztrácí na první příčku devět bodů. Tato zástupkyně Ranče Ladná však figuruje na seznamech účastníků pro tlumačovské kolo. Vzhledem k tomu, že za vítězství si jezdec připíše na své konto deset bodů, má tak Michaela Lesáková teoretickou šanci převzít opět vedení v žebříčku. Dominikovi Brumovskému se totiž budou poprvé některé body škrtat, jelikož do celkového pořadí se započítávají jen čtyři nejvyšší bodové příděly. Brumovský si zatím žádný pohárový závod ujít nenechal, stejně jako Milan Domes. Škrtání nejhoršího výsledku z tabulky se bude týkat i Petra Vlašice. 
 
Pro vozataje je tlumačovské kolo zároveň poslední zastávka před finále při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem, což znamená i poslední šanci pro případné vylepšení výchozí pozice před závěrečnou dvojnásobně bodovanou soutěží, po níž se vyhodnotí celkové pořadí. 
 
Další informace najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde vedle startovních a posléze výsledkových listin naleznete také kompletní seriálové žebříčky. 


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE