EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Skokany při zduchovickém ZJP vystřídají vozatajové

07.03.2017  |  AUTOR

Čtvrté kolo Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace se během nadcházejícího víkendu uskuteční ve Zduchovicích nejen ve skocích, ale také ve spřežení. Vozatajská část této zimní série je připravena den po skokanech, tedy v neděli 12. března…

reklama 22D
banner
banner
banner

Foto: Kateřina Návojová

Zduchovičtí pořadatelé se v letošním roce rozhodli spojit do jednoho víkendu závody v obou disciplínách, ve kterých se soutěží při Zimním Jezdeckém poháru ČJF. V neděli tak bude tamní hala připravena pro celkem pět soutěží spřežení. 

Kvalifikační kolo zimních vozatajských závodů se ve Zduchovicích poprvé a zatím naposledy konalo v roce 2014. Do tohoto areálu se tak vrací po dlouhých třech letech. Závodní den přinese, stejně jako při předešlých kvalifikačních kolech, tři seriálové soutěže. Těmi jsou kategorie jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. 

Výbornou formu letos ukazuje v kategorii jednospřeží Milan Domes, kterému se podařilo ve dvou kvalifikačních kolech zvítězit, a to v Hradištku a v Brně. Nechyběl ani v rámci slatiňanského kola, kde získal 8 bodů za třetí místo. Se ziskem 28 bodů tak vede průběžné pořadí. Na Dominika Brumovského a Markétu Sedlinskou si vytvořil náskok v podobě čtyř bodů. Oba zmínění jezdci, kteří figurují shodně na druhé pozici, stejně jako aktuální lídr, nechyběli na žádném z uskutečněných kol. Do elitní trojice by se jistě rád dostal Ota Bareš, jenž je aktuálně čtvrtý. Závody ve Zduchovicích si každopádně nenechá ujít a nahlásil se na start jednospřeží hned se dvěma koňmi. 

Nejvíce bodů v kategorii dvojspřeží si zatím připsal Jaroslav Juráň, přestože mu vítězství na kontě stále chybí. Prozatím byl třikrát druhý. I v této kategorii jsou po třech kolech na druhém místě dva jezdci, a to konkrétně Milan Domes a Petr Vlašic. Na první příčku ztrácí tři body. 

Jaroslav Juráň vévodí i nejtěžší kategorii této vozatajské disciplíny, což je čtyřspřeží. Při prvním kole v Hradištku vybojoval druhé místo, ale v tom následujícím konaném ve Slatiňanech již zvítězil. Z třetího kola v Brně si odvezl body za třetí příčku a v součtu má na svém kontě 27 bodů. Pouhý bod na Juráně ztrácí vítěz posledního kola v Brně Petr Vlašic. Třetí je aktuálně s 21 body na kontě Jaroslav Jandl. 

Dopředu v žebříčku by se jistě rád posunul Jiří Nesvačil senior, což je vítěz úvodního kola v Hradištku u Sadské. Po tomto vítězství se tak vyhoupl i do čela bodování, ale kvůli absenci v druhém i třetím kole se propadl v hodnocení na šestou pozici. Tento špičkový vozataj se však rozhodl vyrazit do Zduchovic, a tak by si teoreticky mohl opět výrazně polepšit. 

Podrobnosti o Zimním Jezdeckém poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde se také můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech seriálových závodech.



reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE