EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Zduchovice poslední zastávkou ZJP ČJF před finále

07.03.2017  |  AUTOR

Skoková část Zimního Jezdeckého pohru České jezdecké federace má za sebou již tři kola a než se jezdci podívají do dějiště finále v Lysé nad Labem, tak na ně čekají pouze závody ve Zduchovicích na Příbramsku, které se konají od 10. do 11. března…

reklama 22D
banner
banner
banner

Foto: Petr Mašek

Skokoví jezdci se při Zimním Jezdeckém poháru ČJF představili už třikrát. Dvakrát v Hradištku u Sadské a naposledy předešlý víkend v Královicích u Slaného. Nyní se dění přesouvá do Zduchovic u Kamýku nad Vltavou, kde se bude závodit při skokových soutěžích hned dva dny, a to v pátek a sobotu. 

Po oba dva dny bude pro jezdce připraveno několik soutěží od stupně ZM (90 cm) až po S* (125 cm). Pořadatel však nezapomněl ani na pony jezdce. V rámci Zimního Jezdeckého poháru ČJF však budou jezdci získávat body jen ze dvou soutěží. Jedná se o poslední dva sobotní parkury. Účastníci, kteří budou chtít získat další body do žebříčku v Malé túře, se představí na parkuru stupně L**. Tatosoutěž s výškou překážek 120 centimetrů se pojede s následným rozeskakováním. 

V dosavadním průběhu Malé túry se nejvíce dařilo Tereze Mückové, která nechyběla při žádném ze tří proběhnutých kvalifikačních kol. Na kontě má nyní 56 bodů a první příčku si drží s desetibodovým náskokem na druhou umístěnou. Tou je aktuálně Andrea Halíková, která se taktéž účastnila všech tří kol. Nejlepší trojici uzavírá se 42 body na kontě Kateřina Zigová. 

O závěr a vrchol závodů se postará soutěž na stupni S*. Překážky tak budou dosahovat 125 centimetrů v základním kole a o vítězi rozhodne finále, do kterého se dostanou nejlepší jezdci ze základního kola. Konkrétní počet bude stanoven hlavním rozhodčím po prezentaci všech účastníků soutěže. 

O posun v dosavadním bodování se jistě bude snažit mělnická jezdkyně Denisa Vegrichtová, která se výborně představila při druhém kvalifikačním kole v Hradištku u Sadské. Tehdy v sedle koně Artuše nenašla přemožitele, když dokončila finále bezchybně a nejrychleji. Kvalifikační kolo v Královickém dvoře musela pro účast na soustředění SCM (Sportovní centrum mládeže) vynechat, ale nyní se ve Zduchovicích opět představí. Sedlat bude hned tři koně. Vedle Artuše by to měla být i klisna Phoebe a Chilli Rouge. O tom, kdo jí bude dělat největšího soupeře, je zatím předčasné hovořit, neboť uzávěrka přihlášek bude až ve čtvrtek 9. března.

V průběžném bodování Velké túry této zimní série je ve vedení Andrea Halíková, která výrazně bodovala ve všech třech uplynulých kolech. Dařilo se jí především v Hradištku, kde dokázala zvítězit. Na kontě má 53 bodů. Druhá je zatím Tereza Mücková, které chybí na první místo 10 bodů. Třetí příčka patří Miloslavu Příhodovi, ten se však královického kola účastnit nebude a chystá se až na finálové kolo do Lysé nad Labem. Zmiňovaná Denisa Vegrichtová je aktuálně na sedmé příčce, zapsaný má však pouze jeden výsledek. Vyšší bodový příděl ve Zduchovicích by jí tak mohl výrazně pomoci. 

Podrobnosti o Zimním Jezdeckém poháru ČJF najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz, kde se také můžete přihlásit k odběru novinek prostřednictvím e-mailu o všech seriálových závodech.

 



reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE