EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner

Robert Pokorný mistrem ČR ve všestrannosti 2012

reklama

Mistrovství České republiky ve všestrannosti, které probíhalo 13. až 15. července na závodišti Školního statku v Humpolci Dusilově, má nečekaného vítěze. Ačkoliv se všeobecně očekával souboj mezi Radkou Dvořákovou a Lubomírem Vrtkem...

26.07.2012 01:43  |  Pořad: Všestrannost  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner

...jež oba startovali v mistrovské soutěži hned se dvěma koňmi, nakonec se ze zlata radoval Robert Pokorný v sedle Caleppa.

Po drezuře přitom byl až na šestém místě, přičemž do vedení se dostal Lubomír Vrtek s Diránem následovaný s minimálním rozdílem Radkou Dvořákovou a Damonem. Té se navíc dařilo i s Osterem, s níž byla po prvním dni čtvrtá.

V sobotu s ním ovšem zaváhala na trakénském skoku s číslem 7, kde po nevydařeném nájezdu nedobrovolně opustila sedlo a byla ze soutěže s tímto koněm vyloučena. Naštěstí se jezdkyni ani koni nic nestalo a hned krátce poté mohla do terénní jízdy nastoupit s Damonem. Na překážkách neudělala žádnou chybu a inkasovala pouze 3,2 trestného bodu za čas, což nemělo na průběžné pořadí žádný vliv. Drobnou penalizaci totiž obdržel i Lubomír Vrtek s Diránem.

Na prozatímní třetí místo vystoupal bezchybnou jízdou v časovém limitu Robert Pokorný a odstup jen 6,3 bodu na lídra soutěže mu před závěrečným parkurem dával slušné šance na pokračující posun vpřed. Musel však doufat v opětovně bezchybný výkon a čekat na chyby soupeřů, k nimž nakonec došlo.

Lubomír Vrtek musel s Diránem startovat jako první, navíc s vědomím, že každá případná chyba ho bude stát jednu medailovou pozici. Po zastavení a následném shození u překážky číslo dvě již věděl, že na medaili to stačit bude jen stěží. Bohužel přišly další chyby a 26 trestných bodů jej odsunulo až na konečné páté místo.

O kovech nejcennějších se tudíž rozhodovalo mezi Robertem Pokorným a Radkou Dvořákovou. Pokorný si s nástrahami kurzu poradil hravě a stejně tak to vypadalo v případě Radky Dvořákové. Ke zlatu jí zbýval jen závěrečný triplebar, ale na něm přišla osudová chyba, po níž se musela spokojit se stříbrem.

Robert Pokorný již v tuto chvíli měl za sebou úspěch z předešlé soutěže Zlaté podkovy. V závěrečném předkole finálového závodu, který proběhne na stejném místě 24. až 26. srpna, zvítězil pro změnu s Pippou Fun. Ani s touto klisnou nepředvedl v drezurní úloze zdaleka nejlepší výkon a zařadily se i díky dvěma omylům až na pátý řádek dílčí výsledkové listiny. Naopak nejlépe si vedla v páteční úvodní zkoušce Andrea Lesáková s Tercigou. Ta byla ohodnocena 69,38 %.

Druhého výsledku v pořadí dosáhl Jan Holec se Seržetou a pozici si uhájil i po sobotním krosu, přestože v něm obdržel 8 desetin trestného bodu za čas. Sportovní osud byl ale k této dvojici nemilosrdný a stala se jedinou, která neprošla přes nedělní veterinární kontrolu, jelikož klisna okulhala.

Ačkoliv v závěrečném parkuru diváci mnoho chyb neviděli, dvě shození Tercigy s Andreou Lesákovou je připravilo o prvenství. Bezchybní jezdci Robert Pokorný s Pippou Fun a Martin Sokol s Leaderem po její druhé chybě tak věděli, že se rázem jejich umístění posunulo o příčku výš, v případě Roberta Pokorného na tu úplně nejvyšší.

Na závěr je nutné dodat, že se během tří závodních dnů představilo celkem 149 dvojic a o mistrovské tituly bojovali také např. jezdci v kategoriích mladších a starších juniorů, dětí na pony od 10 do 12, resp. od 13 do 16 let či na velkých koních. Na ponících nenašly přemožitele Zuzana Baloušková s Baby a Eliška Orctová s Blueberry Valmart.

Na velkých koních vyšel závod nejlépe pro Michaelu Balounovou s Diamantixou a v juniorských soutěžích se mistry stali Antonín Vrtek s Beauty / Černý a Tomáš Němec s Dominem. Pokud vás zajímají kompletní výsledkové listiny, stačí kliknout na portál Jezdci.cz.

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE