EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Jindra vítězem Velké ceny Litomyšle 2015

reklama

Již páté kolo Českého skokového poháru proběhlo ve dnech 4. – 7. června v Suché u Litomyšle a naše kamera u toho pochopitelně nemohla chybět. Podívejte se tedy na nejdůležitější okamžiky nedělního vyvrcholení závodů.

12.06.2015 09:37  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

V Suché u Litomyšle probíhalo od 4. do 7. června páté kolo seriálu Český skokový pohár. My jsme s kamerou tradičně nechyběli u nedělního programu, kdy se stejně jako při všech kolech jely dílčí finálové soutěže amatérské a juniorské túry. Nevynechali jsme pochopitelně ani vrchol závodů, Velkou cenu Litomyšle.

Dílčí finále amatérské túry se jelo na klasickém parkuru s překážkami do 110 centimetrů. Celkem osm dvojic mělo na svém bodovém kontě nulu, a tak došlo na rozeskakování. Pouhá jedna tisícina sekundy stačila, aby Daniela Donthová na Queen Bonny slavila třetí místo. Tak malý byl rozestup v rozeskakování mezi třetím a čtvrtým místem. Markéta Jarošová s klisnou Nubií si zopakovala své umístění z Němčic u Kolína, kde v amatérské túře skončila druhá. Stejnou pozici vybojovala i v Litomyšli po čisté jízdě v rozeskakování s časem 41,37 sekundy. Nejrychlejší ze všech bezchybných účastníků byla nakonec Dana Beranová. Ta s klisnou Mozaikou B projela cílem rozeskakování v čase 40,98 a mohla se tak těšit na nejvyšší bodový příděl v seriálovém žebříčku.

Také junioři mají své dílčí finále vypsané jako klasickou soutěž s rozeskakováním v případě stejného počtu bodů na prvním místě a čistých jízd bylo v juniorské soutěži třináct. Dokonce třikrát se do rozeskakování podívala Sára Finsterle. Zkrácený parkur absolvovala mj. s klisnou Eurydikou, s níž nakonec inkasovala 4 trestné body. To stačilo na konečnou 3. příčku. Druhá skončila Barbora Vídeňská a její Guffy. Této dvojici se kromě základní části podařilo překonat bez chyb i rozeskakování, a tak si do žebříčku juniorské túry zapsala druhý nejvyšší příděl bodů. Dalším se tří koní, se kterým postoupila Sára Finsterle do rozeskakování, byla klisna Elektra 3. Jízda jim vyšla na výbornou, na překážkách ani jednou nezaváhaly a navíc dokončily ve vynikajícím čase 34,70 sekund, což znamenalo jasné první místo v dílčím juniorském finále.

Poslední a zároveň nejobtížnější soutěží nedělního programu byla Velká cena Litomyšle. Soutěž s překážkami do 145 centimetrů s finále pro desítku nejlepších jezdců základního kola se započítávala do bodování Českého skokového poháru, který je často označován jako domácí parkurová extraliga. Do finále se podívala mj. vítězka Velké ceny Kolína Barbora Tomanová s klisnou Sorceress. Přinášela si 4 trestné body a v druhé části soutěže k nim ještě přidala dalších osm. Nakonec se musela spokojit s 10. místem. Denisa Bittnerová s klisnou Adélou-S zajela nejlepší základní parkur, čistý a ve vynikajícím čase. Jenže při finálové jízdě dvakrát shodila a s 8 trestnými body v součtu brala konečnou 9. příčku. Jedním z finalistů byl také Daniel Voksa. Se svým stálým koňským partnerem hřebcem Calucou Z nastupoval do rozhodující části zatížen jednou chybou. Ve finále pak chyboval podruhé a dokončil na 8. pozici. Ani v Litomyšli nechyběl v nejlepší desítce Rudolf Doležal reprezentující domácí oddíl. Tentokrát startoval s klisnou Larou Croft a ve finále doháněl ztrátu dvou chyb ze základního kola. Přestože druhá jízda se mu vydařila o poznání lépe a ani jednou nechyboval, stačilo to nakonec na 7. příčku. Mezi nejlepšími se objevil i Jan Chýle s Cool Paradise. Základní kolo překonal s 5 trestnými body, ve finále pak ani jednou nezaváhal a své bodové konto tak dále nezatížil. S celkovými 5 body skončil stejně jako v předchozím kole v Němčicích u Kolína šestý. Prvním jezdcem startovního pole, který překonal poměrně technické základní kolo bez chyb, byl průběžně vedoucí jezdec Marek Klus. S valachem Crado von Wichenstein však v rozhodující části jednou chyboval a připsal si tentokrát 5. místo. Jednoznačně nejrychleji a navíc čistě prolétla tratí finále Tina Šalková s Torem 1. Čas byl více než o sekundu lepší, než u ostatních finalistů. V základní části soutěže bohužel obdržela penalizaci za jedno shození, takže její celkové skóre činilo 4 body, což stačilo na 4. příčku. Na startu pohárové Velké ceny se objevil vůbec poprvé Miloslav Příhoda na Carthpilonovi. Univerzální jezdec, který často také sedlá koně do všestrannosti, byl jedním ze třech účastníků, kterým se povedlo překonat oba parkury bez trestných bodů. O stupních vítězů tedy rozhodoval čas, a ten měl Miloslav Příhoda nejpomalejší z trojice bezchybných. Dokončil tak na 3. místě. Poprvé se v rámci letošních velkých cen Českého skokového poháru přihlásil také úřadující mistr republiky Jiří Hruška. S hřebcem Carethago Z zajel čisté obě části soutěže a s finálovým časem 49,04 se zařadil těsně pod metu nejvyšší. Jaroslava Jindru pravidelně vídáme v sedle mladého hřebce Quentina Donth-M. Velká cena v Litomyšli je zastihla ve výborné formě. K čistému základnímu kolu přidal Jaroslav Jindra také bezchybné finále. Překonal ho navíc v čase o téměř 5 sekund lepším, než druhá dvojice v pořadí, takže o vítězi nebylo pochyb.
I po 5. kole Českého skokového poháru stále vede Marek Klus se 46 body, před druhým Rudolfem Doležalem, který má 42 bodů. Třetí se drží Vladimír Tretera. Vítěz Velké ceny Litomyšle Jaroslav Jindra se posunul z průběžné 7. na 5. příčku.

 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE