EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
reklama

Vítek a Vegrichtová lídry Zimního poháru. V Královicích vyhrál Pospěch

09.03.2020  |  AUTOR

Zimní pohár České jezdecké federace v parkurovém skákání má za sebou již tři ze čtyř kvalifikací. Tu předposlední hostil areál v Královicích u Slaného, kde se o dva týdny později uskuteční i velké finále tohoto seriálu ve skocích i ve spřežení.

reklama 22D
banner
banner
banner
 
V kategorii pony se s trojicí svěřenců představil Albert Písařík se dvěma z nich předvedl bezchybné výkony jak v základní části soutěže, tak v následném rozeskakování. S Charlotte-L skončil čtvrtý za třetí Eliškou Perlíkovou s Jurášem a Nikol Čížkovou s Liptonem Timonem. V sedle Fíka dokázal jako jediný projet trasu rozeskakování v čase pod 20 sekund a mohl se radovat z vítězství. „Začínalo to lehce, ale pak to bylo již těžší,“ krátce zhodnotil.
 
V takzvané malé túře Zimního jezdeckého poháru již podruhé triumfoval Miloslav Vítek s klisnou Riou Aristou OH. Do finále tak bude vstupovat s dvaceti body jako lídr této kategorie. „Možná to vypadalo, že minule to bylo těžší, ale dneska tady byla větší konkurence, takže asi dneska,“ cenil si jezdec svého opakovaného vítězství.
 
Ve Velké túře tradičně deset nejlepších dvojic postupuje do finále. Šest z nich si neneslo žádnou bodovou zátěž, a čisté konto si z nich udržely čtyři. Romana Vochozková s Galexy se jen chvíli radovala z vedoucí pozice. Její čas 51,56 sekundy brzy další účastníci pokořili. Třetí skončil Jiří Hochman S Chiquitou-LS, který ztrácel necelou sekundu na Denisu Vegrichtovou s Dennym. Tato jezdkyně má na svém kontě již vítězství z úvodního kola ve Zduchovicích, a tak se díky dalším devíti bodům do tabulky vrátila zpět do vedení. V Královicích nestačila pouze na Daniela Pospěcha na koni Eliott, jemuž stačilo k projetí finálového parkuru rovných 44 vteřin. Jak později uvedl, tlak ze strany Denisy Vegrichtové, která byla také velmi rychlá, si nepřipouštěl. „Tak vnímal jsem, že šla čistě, ale my jsme sem přijeli, že tito koně jsou po zimní pauze, takže jsme přijeli sbírat zkušenost, domluvili jsme se na nějakém plánu a ten vyšel.“
 
Velkému finále Zimního poháru v Královicích u Slaného bude předcházet ještě poslední kvalifikace v Tlumačově. V sobotu 7. března se o poslední body a možnost dalšího postupu utkají parkuroví jezdci, v neděli pak vozatajové. Vrcholem série bude od pátku 20. do neděle 22. března Jezdecký festival, při němž se uskuteční i drezurní soutěže. Při pátečních drezurách i sobotních skocích návštěvníci uvidí budoucího olympionika Miloslava Příhodu v sedle jeho stájové jedničky Ferreoluse, jehož to bude v rámci příprav do Tokia pravděpodobně jediný start na území České republiky.
 
Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE