EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Štětina je Českému skokovému poháru věrný. Z Plzně jede i do Frenštátu

01.07.2020  |  AUTOR

Jedním z nejvěrnějších účastníků Českého skokového pohár je Jan Štětina z plzeňské Jezdecké stáje Schneider. Se svými svěřenci se chystá i na další kolo do Frenštátu pod Radhoštěm. „Věřím, že travnaté kolbiště bude v perfektní kondici,“ říká.

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Jan Štětina v letošním roce využil zatím všechny možnosti startovat na závodech, které jsou součástí seriálu Český skokový pohár. 
 
„Zrušení nedělního programu úvodního mítinku v Litomyšli kvůli počasí byla velká škoda, vše bylo perfektně připravené. O týden později ve Zduchovicích to pro mě byly i přes bouřkové počasí moc hezké závody, i díky přijatelnému počtu startujících. Byl jsem moc spokojený i s parkury Petra Maška,“ zhodnotil letošní proběhlé závody domácí parkurové extraligy Jan Štětina, který byl odhodlaný jet i do Ostravy na třetí díl seriálu. „Chystal jsem se vyrazit už ve čtvrtek navečer, ale pořadatelé mě upozornili, abych ještě den počkal, že předpověď hlásí velké bouřky. V pátek ráno mi volal Marek Hentšel, že je tam vše pod vodou a závody se ruší.“
 
Ve Velké ceně Zduchovic, jež byla tedy prozatím letos jedinou bodovanou soutěží, se podařilo Janu Štětinovi probojovat v sedle Gylorda do finále mezi nejlepších deset: „Koně skákali moc dobře, ale je samozřejmě znát, že se musí ještě rozeskákat. Gylord měl před finále Velké ceny dobrou výchozí pozici, základní kolo šel čistě, ale ve finále už mu trochu došly síly a dvakrát chyboval.“
 
Nyní se Jan Štětina chystá se svými svěřenci na další starty v rámci Českého skokového poháru, a to ve dnech 3. až 5. července ve Frenštátu pod Radhoštěm. „Myslím, že Frenštát je připravený, je tam výborný povrch, navíc hodně propískovaný. Když nebude extrémně pršet, věřím, že bude tráva v perfektní kondici. Navíc závodiště má své kouzlo, je tam nádherná příroda,“ říká. Extrémní počasí zažilo frenštátské kolo v roce 2019, kdy Jan Štětina odstartoval nakonec pouze s jedním koněm, jelikož povrch byl důsledkem vydatných dešťů značně poznamenán. 
 
Na soupisce Velké ceny Frenštátu bylo v den uzávěrky přihlášek celkem deset koní s osmi jezdci. Kromě Jana Štětiny například také Marek Hentšel či Lucie Strnadlová, dále pak Tina Šalková nebo Jiří Tměj a další.
 
Zástupci Asociace Český skokový pohár i pro letošní sezonu naplánovali živé přenosy ze všech Velkých cen ČSP. Zkrácené záznamy finálových klání vysílá pravidelně Česká televize na programu ČT Sport. Další podrobnosti o Českém skokovém poháru najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.
 
Foto Zenon Kisza / ČSP


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE