EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Knižní tipy: Horsemanem snadno a rychle. Jenže kterou vybrat?

10.12.2020  |  AUTOR

Máme pro vás další knižní tipy! Název článku je samozřejmě hodně nadnesený. Skuteční horsemani jsou lidé s mimořádným citem pro koně a nadáním. A většinou s dobře fungujícím byznysem, ve kterém jim rukama procházejí desítky nebo stovky koní.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Zkušené horsemany těžko je doženeme, ale naneštěstí většina těchto lidí umí skvěle psát. Pokusíme se vám dát přehled, co je aktuálně na českém knižním trhu v nabídce.
 
Čerstvou novinkou je ryze čeká kniha Strašidlo zvané HORSEMANSHIP. Václav Bořánek zúročil deset let psaní článků pro časopis Horseman. Kniha vás provede horsemanshipem doslova od mateřské školky – od základů, přes kruhovku, obsedání remont, výcvik ze země i sedla až po úvahy k zamyšlení. Kniha je sice jen v brožované vazbě, ale má velký formát a je plnobarevná s líbivým designem a fotkami. Momentálně je na www.konskeknihy.cz na 4. místě prodejnosti. „Je venku příliš krátce, aby se k nám dostaly zpět recenze. Napovědět ale může názor jedné zákaznice, podle které je to opravdová bible,“ poznamenává šéf webu Daniel Burda. Harmony také vydalo rozšířený dotisk o životním příběhu Bucka Brannamana Za hlasem ztracených koní.
 

PSALI JSME: Knižní tipy pro milovníky koní: Strhující příběhy pro sychravé dny

 

Knihy na téma horsemanshipu se v zásadě dají rozdělit na dvě kategorie: praktické, nebo úvahové. První kategorie řeší konkrétní problémy a nabízí konkrétní řešení nebo cvičení. Vody koňského knižního trhu rozvířil třeba Restart koně od Marka Rashida, který napsal už přes 10 knih, a právě tato podle něj poprvé nabídla řešení „krok za krokem“. Nemůžete koně chytit ve výběhu? Utíká? I to najdete v této publikaci, kterou muselo letos nakladatelství Arcaro dotisknout. Rashid používá specifický jazyk, který naplno okusíte v jeho Cestě k jemnosti. Je mistrem ve vysvětlování, a tak přirovnává situace k pilotování vrtulníku, šíbování vlaků nebo využívá principů aikida. „Je to inspirativní čtení, které nemá měnit ani tak koně, jako samotného čtenáře. Cesta k jemnosti je vlastně o tom, jak si vytvořit svou vlastní jemnost uvnitř sebe sama, a tu pak využít při práci s koňmi,“ vysvětluje Daniel Burda.
 
Velmi oblíbenou knihou je na konskeknihy.cz také Horsemanship podle Clintona Andersona, který se zaměřuje na budování respektu. Možná proto patří ke kontroverznějším autorům. Faktem ale je, že tato velká kniha nabízí obrovské množství různých cvičení doplněných fotografiemi. Patří právě k těm velmi praktickým. Zde lehce odbočíme od horsemanshipu k „pozitivce“, kam spadají Konejšivé signály a řeč těla u koní. Patří k nejprodávanějším titulům, a pokud chcete pracovat s koňmi, obsahuje naprosté základy nutné k pochopení řeči těla našich čtyřnohých miláčků.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Knižní tipy pro milovníky koní: Kopyta, kam se podíváš

 

Závěrem bychom zmínili pár knih pro ženy. K oblíbeným titulům Tao koně a S koněm mezi světy letos přibyly Čarovné koně. Jde o samostatnou kategorii knih pro ty ženy, které holdují spiritualitě. Kniha Čarovné koně je zajímavá tím, že jde o malý česko-slovenský projekt, který představuje zajímavé ženy, kterým koně ovlivnili život – najdete tam samozřejmě i známou autorku Lindu Kohanov.


reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE