EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Karel Seidenglanz: Pro Prague PlayOffs sháníme asi stovku dobrovolníků

25.06.2019  |  AUTOR

Všechny obří sportovní akce se neobejdou bez armády dobrovolníků. Nejinak tomu je i v případě galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Jejich nábor má kromě jiného na starosti Karel Seidenglanz.

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Global Champions Prague PlayOffs proběhne v pražské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Nábor dobrovolníků však probíhá již nyní a ukončen bude začátkem září, kdy budou vybraní zájemci písemně vyrozuměni. Co všechno bude obnášet jejich činnost a co za své pracovní nasazení získají, to prozradil v krátkém rozhovoru člen realizačního týmu Karel Seidenglanz.
 
Global Champions Prague PlayOffs je největší jezdeckou akcí v České republice. Kolik je vlastně členů realizačního týmu a kolik z toho jsou dobrovolníci?
Velikosti akce odpovídá i velikost realizačního týmu. Pokud se nepletu tak počet všech osob, které se na realizaci podílely, byl někde okolo počtu 2200. Z toho dobrovolníků bylo někde okolo 100 osob.
 
V čem jsou pro podobné akce dobrovolníci nepostradatelní?
Vzhledem k poskytovanému servisu na akci této úrovně se bez dobrovolníků neobejde především celé zázemí stájí a dále potom služby při příjezdu účastníků, údržba cest a warm-up (opracoviště) a spousty drobných technických činností v zázemí akce.
 
Jaký byl zájem ze strany dobrovolníků v loňském roce a jaké jste s nimi měli zkušenosti?
Zkušenosti byly výborné. Byla vidět ochota obrovského nasazení a všichni i skvěle zvládali vypětí, které je na takovéto akci stále přítomné. Zájem ze strany dobrovolníků se těžko hodnotí, byl dostačující, ale osobně bych čekal větší.
 
Jaké podmínky by měl splňovat dobrovolník, který chce při závodech pracovat? Co by měl umět, jaké by měl mít zkušenosti?
Podmínky jsou poměrně jednoduché: věk nejlépe od osmnácti let – pod šestnáct let nelze být součástí týmu a preferujeme právě plnoleté. Dále časová flexibilita, ochota obrovského nasazení, schopnost pracovat v týmu. Zkušenosti jsou vždy samozřejmě plus, co mě teď napadá je snad je znalost prostředí jezdeckého sportu, případně zkušenosti z realizace větších jezdeckých závodů.
 
Budou tedy upřednostněni zájemci, kteří mají zkušenosti s koňmi nebo s prací na závodech?
Z odpovědi na předchozí otázku tak trochu vyplývá, že upřednostníme právě osoby z „koňského“ prostředí, ale není to tak úplně pravdou. Pro nás je nejdůležitější časová flexibilita, ochota obrovského pracovního nasazení, loajalita a smysl pro týmovou hru.
 
Co bude pracovní náplní dobrovolníků?
Tým dobrovolníků se bude, tak jako při minulém ročníku, starat o sportovní zázemí této akce. Především je to udržování pořádku ve stájích a v prostorech okolo stájí, údržba cest pro pohyb koní. Dále jsou to různé pomocné práce při vstupech do arény a také v zázemí. Čeká nás nastlat přibližně 1500 balíků pilin do boxů a také pomoc při vykládání kamionů přijíždějících účastníků. Oproti loňskému ročníku budou mít naši dobrovolníci na starosti warm-up (opracoviště) a také malou lonžovací halu.
 
Co mohou dobrovolníci za svou práci očekávat?
Především mohou být součástí této exkluzivní akce jakou bezesporu Prague Playoffs je. Získají nezapomenutelné zážitky a zkušenosti. Zkušenosti, které jinde v ČR, a nejen v ČR, nelze získat. Dostanou se do zákulisí a uvidí, ba co víc, budou se podílet, na organizaci jedné z největších jezdeckých akcí světa. Navíc každý člen týmu získá dvě trička a kšiltovku, které si může po ukončení akce zdarma nechat. Po celou dobu účasti má zdarma stravování a v době volna má možnost se jít posadit na staff tribunu a sledovat právě probíhající program. V neposlední řadě také získá za každou odpracovanou hodinu odměnu ve výši 100 Kč hrubého. Při letošním ročníku navíc každý člen dobrovolnického týmu získá dvě vstupenky zdarma – například pro někoho z rodiny.
 
Jaký je časový rozsah, počet dní a počet hodin za den?
Pro členy dobrovolnického týmu celá akce začíná již v pondělí 18. listopadu a posledním dnem je neděle 24. listopadu. Kromě prvních dvou dní nám den začíná v šest hodin ráno a v závodní dny končí někde okolo půlnoci. Někteří z nás jsou na akci i okolo devatenácti hodin denně.
 
Jak a kam se mohou zájemci hlásit? Případně do kdy?
Pro zájemce byla připravena informační stránka a registrační formulář na webu akce www.pragueplayoffs.com, kde se každý zájemce starší 16 let může zaregistrovat. Samotná registrace automaticky neznamená účast v týmu. Registrace bude probíhat do začátku září, kdy z registrovaných zájemců budeme sestavovat tým. Vybrané zájemce následně budeme o této skutečnosti informovat e-mailem.
 
Jak se dozví zájemce, že uspěl, do kdy bude vyrozuměn?
Informaci o tom, že se stal členem týmu obdrží registrovaný zájemce v průběhu září, a to formou emailu. Další informace budou pro členy týmu potom zveřejňovány na uvedeném webu a také na Facebooku ve speciální týmové skupině.
 

INFORMACE PRO DOBROVOLNÍKY PRAGUE PLAYOFFS NAJDETE TADY (KLIKNĚTE)



reklama 23C
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE