EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Equiservis doporučuje: Sedla Prestige vyhrávají mistrovství republiky

28.08.2021  |  AUTOR

/PR článek/ Skvělé úspěchy zaznamenali v nedávné době Equiservis partnerští jezdci Denisa Vegrichtová, Barbora Vojtková, Přemysl Adam a Jan Štětina. Co mají společného kromě obrovské píle, úsilí a mnoha hodin tréninků? Sedla Prestige!

reklama 22C
banner
banner
banner
banner

 

Při Českém skokovém poháru v Olomouci měl skvělé výsledky Přemysl Adam, kdy se svým hřebcem Cachasem získal nádherné druhé místo v soutěži T*. O pár dní později, na MČR ve skocích v Olomouci, Jan Štětina s Fantasticem získal titul parkurového mistra České republiky pro rok 2021 v nejobtížnější kategorii jednotlivců. Na těchto závodech zářila také Denisa Vegrichtová s klisnou Irocca van de Postbaan, která získala zlatou medaili v kategorii jezdců do 25 let a Barbora Vojtková, která se svým Contosem vybojovala třetí místo v kategorii žen. 

Společně se skvělými výsledky jezdců a jejich koní při této příležitosti je třeba vyzdvihnout i vítězná sedla Prestige, která zakoupíte v prodejnách Equiservis včetně servisu pasování přesně na míru vám i vašemu koni. Výhody, které daná sedla skýtají, jsou totiž nezanedbatelné. Zejména co se týče inovativních technologií koster sedel X- technologie a CPS technologie.

Vítězové a jejich sedla

Sedla s kostrou s X – technologií používají Přemysl Adam, Jan Štětina a Denisa Vegrichtová. Sedlo Prestige Michel Robert s kostrou CPS zase Barbora Vojtková. Označení kostry je vždy vyraženo na kůži na sedle a značí se buď písmenem X nebo CPS.

Kostra X klade důraz na anatomii jezdce a koně. Velkou pozornost výrobce věnoval sedací části kostry, kde je člověk v největším kontaktu s koněm. Ta obsahuje dvě pružné membrány, které při kontaktu s jezdcem tvoří měkčí a pohodlnější posedlí. Na rozdíl od klasických koster, kdy jsou v nejhlubším místě díry v kostře. Materiál polštářů se poddá linii koňských zad a zaručuje jezdci větší rovnováhu. Vnitřek polštářů je z vysoce pružného materiálu se strukturou medových pláství + druhá vrstva je z pružné syntetické „houby“ a uvnitř je výplňová vlna. Díky této inovaci jsou polštáře slabší = kontaktnější.  Polštáře dovolují jezdci hluboký sed, ale zároveň udržují maximální pohodlí pro koňská záda, dobře padnou a jsou stabilní. Neméně důležité je různé úhlování sedlových polštářů dle komorových šířek. Prestige je první, kdo tuto možnost začal nabízet. 

Kostra s technologií CPS ulevuje bederní oblasti, sedací kosti i oblasti kostrče jezdce. Centrální membrána zamezuje reflexivnímu zatuhnutí v sedací oblasti, a nechá tak uvolněná bedra. Membrána je viditelná při spodním pohledu na sedlo. Profil posedlí vyhovuje ženské anatomii, hluboké posedlí a úzký předek jezdci umožnují maximální kontakt s koněm. Kratší, rozšířené a anatomicky tvarované polštáře snižují tlak na hřbet koně tím, že ho lépe rozprostřou. Kostra je v komoře širší, než je běžné, díky tomu je možné posunout sedlo více dopředu bez omezení lopatek. Tyto jedinečné vlastnosti zajišťují větší volnost pohybu jak v kohoutku, tak v trapézovém svalu, což umožňuje, aby se kůň pohyboval bez omezení ve všech chodech i při skákání. Revoluční technologií CPS je vybaveno skokové sedlo Prestige Michel Robert, skokové sedlo Prestige Synchrony či drezurní sedlo Prestige Philosophy.

Jak zmínil Přemysl Adam na svém Instagramu - k 15 narozeninám dostal od rodičů své první sedlo Prestige Rialto, které mu pasoval Stanislav Hakr. Uběhlo neuvěřitelných 17 let a Stanislav Hakr mu pasoval další sedlo, tentokrát Prestige X-Perience, se kterou je jezdec velmi spokojen. 

Společnost Equiservis děkuje za důvěru a přeje všem svým partnerským jezdcům mnoho dalších úspěchů! 

Foto: Zenon Kisza



reklama 23D
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE