EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Do finále Zimního poháru už může 42 spřežení. Domes jako jistý lídr

02.03.2020  |  AUTOR

V žebříčcích vozatajského Zimního poháru ČJF je po třetím kole 18 jednospřeží, 16 dvojspřeží a 8 čtyřspřeží, jež postupují do finále v Královicích. Poprvé se škrtaly nejhorší výsledky u vozatajů, kteří v rámci kvalifikačních kol bodovali již třikrát.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace 2020 má za sebou v disciplíně spřežení již tři ze čtyř kvalifikačních závodů. Třetí kolo proběhlo 29. února v areálu Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně a celkem je nyní do finále kvalifikováno dvaačtyřicet spřežení.
 
Mezi jednospřežími jsou novými bodujícími v žebříčku Markéta Sedlinská, Emil Moudrý a Michal Žák, poprvé se také škrtaly nejhorší výsledky u těch vozatajů, kteří se účastnili dosud všech tří kol. Týká se to vedoucího Milana Domese, průběžně druhého Dominika Brumovského a pátého Jakuba Andrse. Aktuálně je do finále kvalifikováno osmnáct jednospřeží. 
 
Milanovi Domesovi již nikdo nemůže v singlech vzít pozici lídra, s níž bude vstupovat do finálového klání během Jezdeckého festivalu v Královicích u Slaného. Má totiž deset bodů z Hradištka a deset z Brna. Jediným, kdo by jeho skóre mohl vyrovnat, je David Haitl. Ten vyhrál v Tlumačově a pokud by právě v této hale dominoval i v neděli 15. března, kdy se tam uskuteční poslední vozatajská kvalifikace, tak by maximálně srovnal počet bodů s Domesem. S více jak dvaceti body totiž do finále nikdo vstoupit nemůže, neboť se započítávají pouze dva nejlépe bodované výkony.
 
Markéta Sedlinská je novou bodující rovněž v žebříčku dvojspřeží společně s Lubomírem Hlavenkou. Do vedení se i v této kategorii probojoval po třetím kole Milan Domes, kterému se škrtá výsledek z úvodního kola v Hradištku. Aktuálně má devatenáct bodů a v případě výhry v Tlumačově by si mohl polepšit maximálně o bod. Naopak ztrátu jednoho bodu na první příčku má Zdeněk Jirásek, jenž v Brně nestartoval. První body škrtal už i Petr Vlašic, má jich v součtu šestnáct a je třetí. Třikrát v Zimním jezdeckém poháru bodoval také Pavel Groul, ale ten je s deseti body až pátý společně s Josefem Hroudou. Čtvrtý Alexandr Soukup má patnáct bodů. Před posledním kvalifikačním kolem je v žebříčku zapsáno celkem šestnáct dvojspřeží.
 
Mezi čtyřspřežími kvalifikovanými do finále je nově Josef Hrouda. Za druhé místo v Brně bral sice devět bodů, ale to mu stačí zatím až na šestý řádek tabulky. V moravské metropoli naopak chyběl vedoucí Jiří Nesvačil senior. Toho využil Petr Vlašič, jenž s ním díky výhře srovnal skóre a s devatenácti body pojedou do Tlumačova oba bojovat o nejlepší výchozí pozici pro finále. Třetí je v tuto chvíli Milan Domes, tomu se započítávají výsledky z Tlumačova a Brna. Celkem je do finále nyní kvalifikováno osm čtyřspřeží. Pokud by dorazily do Královic v sobotu 21. března všechny kvalifikované „týmy“, bude se jednat opravdu o skvělou sportovní podívanou.
 
Do Zimního jezdeckého poháru ČJF bodují vždy jezdci a vozatajové na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu. Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v neděli 8. března skokovými soutěžemi v Královicích. Spřežení se utkají o další bodový příděl o týden později v neděli 15. března v Tlumačově, kde o den dříve proběhne i poslední parkurová kvalifikace. 
 
Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí od 20. do 22. března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE