EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Češi se těší na Pohár národů: Bude v tom hodně emocí, říká Kellnerová

12.08.2020  |  AUTOR |
NEPŘEHLÉDNĚTE


Českou republiku budou v reprezentovat v parkurovém Poháru národů, který se po dvanácti letech uskuteční v Praze, Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára. Společně nám prozradili, co pro ně tato skutečnost znamená.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Čtveřici jezdců, kteří v pátek 21. srpna nastoupí na parkurovém kolbišti Chuchle Areny Praha do Poháru národů, jsme položili tři stejné otázky, které přímo souvisí s účastí v této prestižní soutěži. Ta se do České republiky, resp. do Prahy, vrací po dlouhých dvanácti letech.
 
Co pro Vás znamená možnost startovat v českém týmu při Poháru národů v Praze?
Anna Kellnerová (AK): To, že máme možnost díky majitelům Chuchle Areny Praha a zároveň díky Czech Equestrian Teamu závodit při Poháru národů v domácím prostředí, je opravdu něco, s čím nikdo z nás ještě před pár měsíci nepočítal. Je to úžasná příležitost spojit se s českými jezdci dohromady a reprezentovat Českou republiku. Bude v tom hodně emocí, a to nejen proto, že půjde o olympijskou kvalifikaci. Pro mě osobně to má velký význam i v tom, že se jedná o první velký závod od mého zranění. Bude to hodně těžké, ale zároveň krásné. Doufám, že nás přijde podpořit hodně diváků.
 
Aleš Opatrný (AO): Jsem rád, že mám dobré koně a mohu být členem českého týmu. Protože přijedou opravdu silné týmy, tak doufám, že naši koně i my jezdci budeme v pohodě a podáme dobré výsledky. – V Poháru národů jsem startoval naposledy minulý rok, ale rád vzpomínám i na ten doposud poslední, který se konal v Praze. 
 
Kamil Papoušek (KP): Je to obrovská čest a jsem rád, že máme po tak dlouhé době opět tuto možnost. S Poháry národů už to vypadalo všelijak, svůj poslední jsem jel asi v Dublinu před čtyřmi roky, takže se na to těším, obzvlášť v České republice. Už jednou jsem Pohár absolvoval na domácí půdě v Poděbradech a moc dobře si na ten pocit pamatuji. Je to na jednu stranu velká zodpovědnost, ale o to víc se na to těším. 
 
Ondřej Zvára (OZ): Pro mě to znamená opravdu moc. Kvůli tomu, že nejsem z generace, kdy se skákalo v Poděbradech a na Císařském (dříve Trojském) ostrově, tak jsem před českým publikem ještě v Poháru nestartoval. Mrzelo mě to, protože posledních osm let máme koně do Poháru národů, křižujeme Evropu křížem krážem, odskákali jsme desítky Pohárů, ale nikdy jsem si nemohl skočit doma. Proto jsem opravdu vděčný za tuto šanci. 
 
Jak klíčové je pro vás CSIO Praha vzhledem k olympijské kvalifikaci a s jakým předsevzetím do těchto závodů vstupujete?
AK: Nechci mluvit za všechny, ale to, že máme dvě olympijské kvalifikace v Praze, je obrovská příležitost, protože momentálně mezinárodní podmínky nejsou příznivé k tomu, abychom se dostávali na mezinárodní soutěže. Navíc je většinou hodně těžké se do těch kvalifikací vůbec dostat, takže to, že se konají u nás v České republice, je skvělé. – Uvidíme, jak budu závodit v Poháru národů a jestli se kvalifikujeme s Catch Me If You Can do Grand Prix. Každopádně v první řadě je plán plně se soustředit na první možnou kvalifikaci v Poháru národů – už kvůli tomu, že je to týmová soutěž. Chceme maximálně podpořit náš tým a zajet co nejlepší výsledek.
 
AO: Samozřejmě jsem moc rád, že se k nám navrátilo CSIO, protože to má vždy úplně jinou váhu. Pro všechny, kteří vyrůstali mezi koňmi, je Pohár národů takovou srdcovou záležitostí, na kterou se i já velmi těším. Doufám, že s týmem postoupíme do druhého kola z předních míst, a že s ostatními členy týmu dokážeme kvalifikovat všechny čtyři koně na olympiádu. To je největší předsevzetí nejen mé, ale celého týmu. Doufám, že se nám to povede a zbytek letošní sezony i začátek té příští nebude nikdo z nás muset čelit psychickému tlaku. Do Poháru národů nastoupím s Gentlemenem, protože celou sezonu, a hlavně poslední závody skáče moc dobře. V rozeskakování občas přijde nějaká chyba, ale základní parkury chodí z 95 % čistě. Takže si myslím, že mám vhodně zvoleného koně. 
 
KP: Rozhodně jsou pro mě tyto závody klíčové. Jsme rádi, že ta možnost tady je a nemusíme jezdit nikam daleko. Pokud se zadaří, můžeme si kvalifikaci splnit doma během jedněch závodů. Samozřejmě nebude jednoduché absolvovat první kolo Poháru národů i Grand Prix čistě, ale ta možnost tady je a je to zároveň velká výzva a velká příležitost mít olympijskou kvalifikaci splněnou.
 
OZ: Osobně si nemyslím, že by to pro mě bylo nějak klíčové. Já jsem rád, že máme možnost si kvalifikaci splnit doma a nemusíme kvůli ní nikam daleko cestovat, ale pořád jsem přesvědčený o tom, že koně, kteří na olympiádu mají jet, jsou schopni kvalitu potvrdit na kterýchkoliv závodech. Já jsem optimista a věřím, že šancí na kvalifikaci, ať už na podzim nebo příští rok na jaře, bude ještě dost. Přesto jsem rád, že mám možnost si ji splnit takhle blízko a před domácím publikem. Zároveň mám na těchto závodech hned několik možností splnění kvalifikace, což je skvělé.
 
Tušíte, jak bude pokračovat Vaše snaha o olympijskou účast na těchto závodech?
AK: Další plány na možné olympijské kvalifikace máme. Samozřejmě uvidíme, jak se vyvine situace v Evropě. Plánujeme jet do Valkenswaardu na pětihvězdovou soutěž, kde by také měla být možnost se kvalifikovat do Tokia a pak uvidíme, jestli třeba později v říjnu bychom se neukázali ve Francii na čtyřhvězdových závodech, kde by ta možnost také měla být. Jelikož je však situace momentálně velmi nevyzpytatelná, chceme chytnout tuto příležitost za pačesy a pokusíme se kvalifikaci splnit v Praze. Otázkou je, zda se nám povede, ale plánovali jsme všechny závody tak, abychom směřovali k Praze jako k vrcholu sezony.
 
AO: Doufám, že si na závodech v Praze limit splním, a potom už budu pouze vybírat závody tak, aby se moji koně co nejlépe připravili. Snad nám koronavirus opět nezavře hranice, protože mám v plánu koncem září vyrazit do Itálie do Gorla Minore, ale to se vše teprve uvidí. 
 
KP: Hned v týdnu po CSIO v Praze se vydáme na Světový pohár do Olomouce a bavili jsme se s Alešem Opatrným, že pokud situace ohledně pandemie COVID-19 bude stabilizovaná, chtěli bychom jet po zářijovém finále Českého skokového poháru v Hořovicích na čtrnáct dní do italského Gorla Minore, kde jsou dvoje tříhvězdové závody hned po sobě. Pokud by se nepodařilo splnit kvalifikaci v Chuchli nebo v Olomouci, rádi bychom to tedy zkusili ještě v Itálii.
 
OZ: Hned po Praze budeme pokračovat v Olomouci s Quimerem M, kde bych rád, pokud se to nepovede v Praze, zajel potvrzující výsledek, k již získané olympijské kvalifikaci z loňského roku. Podle toho se budou odvíjet další plány. Jde i o to, jaká bude situace kolem COVID-19, jestli se bude moci jezdit do zahraničí a budou se tam závody konat. Zatím je jich málo a je těžké se na ně dostat. Všechno je o tom, zda si kvalifikaci splním u nás a poté se rozhodne, co bude dál.
 
Veškeré další podrobnosti o přípravách mezinárodních parkurových závodů CSIO3* Prague Cup najdete na adrese www.csiopraha.cz, kde je umístěn také odkaz na on-line prodej vstupenek prostřednictvím sítě GoOut.


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE