EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Prague PlayOffs zve do O2 areny na show plnou koní

09.10.2018  |  AUTOR

Unikátní zábavný umělecký program zpestří galashow světového parkuru Prague PlayOffs 2018, která se uskuteční od 13. do 16. prosince v O2 areně. K vidění bude mj. světově uznávaná volná drezura koní Jeana-Françoise Pignona!

reklama 22D
banner
banner
banner
Kromě vrcholné soutěže, jíž vygraduje celoroční seriál Global Champions League a Longines Global Champions Tour, se pro Prahu chystá série exkluzivních vystoupení, v nichž se představí světově uznávaná volná drezura koní Jeana-Françoise Pignona, Cirk La Putyka nebo skupina skokanů přes překážky Horsemen.
 
O2 arenu v prosinci rozzáří šestnáct nejlepších týmů a šestnáct nejlepších parkurových jezdců světa v rámci Global Champions Prague PlayOffs 2018 - mezi elitou nebude chybět ani domácí tým Prague Lions, který si 3. místem ze zatím posledního závodu seriálu Longines Global Champions League v Římě pojistil účast na akci s dotací 12 milionů eur.
 
Zajímavou podívanou však nabídne i zábavná umělecká show. K vidění bude celkem čtyřikrát – v pátek mezi hlavními soutěžemi, v sobotním dopoledním programu, který bude zaměřen speciálně na rodiny s dětmi, a dále pak v sobotu večer a v neděli. Pokaždé bude pro diváky připravený bohatý hodinový program. Představí se v něm Jean-François Pignon s volnou drezurou camargských koní nebo skupina Horsemen, soubor Cirk La Putyka a dojde také na exhibiční závod čtyřspřeží starokladrubských koní. „Zábavný program pro Prague PlayOffs připravujeme pro diváky každého věku. Bude to originální show, oslava mimořádných výkonů lidí i koní, která doplní sportovní klání. Kromě vystoupení jednotlivých umělců bude celá akce doprovázena velkým množstvím různých audiovizuálních uměleckých vstupů včetně velkolepého čtvrtečního zahájení s představením všech týmů nebo velmi energických zahajovacích a vyhlašovacích ceremoniálů hlavních soutěží,“ říká Jan Andrlík, předseda organizačního výboru. Režiséry celého programu jsou Martin Zahálka a Michal Caban.
 
Nejvíce jsou organizátoři pyšní na to, že do Prahy přivábili francouzského drezurního mága Jeana-Françoise Pignona. V Česku se představí poprvé od roku 2007 a předvede volnou drezuru camargských koní. Svoboda vyjádřená tancem s koňmi bude poselstvím jeho show s názvem Odpuštění. Pignonovi prý stačí hodina k tomu, aby si našel cestu k jakémukoliv koni, protože tento Francouz umí, co nikdo jiný – „mluvit koňskou řečí”. Díky tomu dokáže tucet koní, se kterými zpravidla vystupuje, přimět k válení sudů, jindy si před ním kleknou, nebo si lehnou na záda, nechají se hladit po břiše a u toho (se) řehtají. „Tyhle okamžiky mě nikdy nepřestanou okouzlovat,“ tvrdí.
 
„Na prosincové vystoupení v O2 areně se připravuje také divadelní soubor Cirk La Putyka, který předvede několikrát své představení,“ připomíná Andrlík. Cirk La Putyka, založený před devíti lety, je nejlepší cirkusovou společností v tuzemsku a padesátka jejích členů včetně hudebníků, herců, akrobatů a tanečníků fascinuje svými kaskadérskými kousky. „Snažíme se smazat hranice mezi akrobacií, divadlem, tancem, loutkářstvím, koncertem a sportem,“ naznačuje filozofii souboru jeho umělecký ředitel Rostislav Novák.
 
V Prague PlayOffs 2018 půjde o vrcholné výkony koní i jejich jezdců a o něco podobného se snaží také skokani na dvou nohách. Skupina Horsemen vystoupí na českém území poprvé a každý den mezi soutěžemi předvede street parkur přes koňské překážky. Za skupinou stojí chlapík s přezdívkou Mateo, který sám kdysi v parkuru v sedle soutěžil. Pak ale založil školu skoku, kde nyní vede osmnáct žáků z dvanácti zemí, jež spojuje stejná vášeň. A skvělé atletické výkony. „Nejdřív jsem napodoboval svého koně, ale nakonec jsem se s ním ztotožnil,“ říká. „Opravdu se cítím jako parťák svého koně.“
 
Diváci si přijdou na své i při unikátním závodu čtyřspřeží, v němž se předvedou také čtyřspřeží z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. V akci nebude chybět šestinásobný mistr republiky ve dvojspřeží a čtyřspřeží Josef Hrouda a pětinásobný republikový šampion Jiří Nesvačil ml. 
 
V sobotním dopoledním programu, který je věnován zejména rodinám s dětmi, se pak představí čeští reprezentanti v psí agility, české reprezentační družstvo ve voltiži neboli akrobacii na koních, své místo bude mít pony show a další účinkující.
 
Program zábavné show v průběhu Prague PlayOffs 2018
Pátek 14. 12.: 17.50 – 18.50 hod.
Sobota 15. 12.: 12.00 – 13.00 hod. a 17.50 – 18.50 hod.
Neděle 16. 12.: 17.00 – 18.00 hod.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa bude v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku. Jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Renáta Kolářová


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE