EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
reklama

Hojení tržné rány pomocí Anigranu

01.06.2017  |  AUTOR

/PR článek/ Každý majitel koně ví, jak složité a zdlouhavé je někdy léčení koňských zranění. S pomocí Anigranu je možné zrychlit efektivní léčbu ran. V článku najdete průběh případu tržné rány u hříběte.

reklama 22D
banner
banner
banner

Tržná rána u hříběte

Asi každý zná situaci, kdy se jeho kůň zraní. Přijde to z nenadání a vy musíte ihned řešit vzniklý problém. Rádi bychom se s Vámi podělili o příběh, který se stal minulý rok hříběti čerstvě dovezenému z Německa. Ve výběhu si šeredně roztrhlo nohu o ohradu. I když se jednalo pouze o kůži, rána byla veliká. Majitelé objevili hříbě ve výběhu naštěstí včas a ošetřili ránu zanedlouho po zranění. I přes včasné zašití rány se chytilo pouze 60 procent, zbylých 40 procent tedy museli doléčit sami.

Co s tím? 

Majitelka už dříve slyšela o Anigranu, rozhodli se tedy, že ho vyzkouší. Koncem července odstranili odumřelou tkáň, která se nechytila zpět při přišití. Ránu, která nevypadala úplně nejlépe, začali hojit Anigranem - přípravkem s kyselinou hyaluronovou a jódovým komplexem.

Průběh hojení:

Sama majitelka popisovala proběh hojení takto: „Ošetřování rány Anigranem nastartovalo běh na dlouhou trať. Ačkoli vypadala rána děsivě, naštěstí svaly a kosti byly v pořádku. To bylo velké plus… Rána za čtyři dny udělala opravdu veliký pokrok v hojení. Měli jsme obrovskou radost, jak Anigran zafungoval. Je to opravdu skvělé, když vidíte, jak se během pár dní rána vyplňuje a skvěle se hojí. Momentálně hojíme ránu již něco málo přes měsíc, místa, která se již zacelila, jsou porostlá srstí a my máme obrovskou radost, že nám Anigran pomohl v léčení. I když se občas objeví komplikace a rána se musí oživit (u takovéto rány se to občas stává), Anigran zabraňuje zbytečné granulaci a pomáhá velice rychlému hojení. Za sebe při zraněních i menších oděrkách můžeme jen a jen doporučit!“

Síla kyseliny hyaluronové a jódu

Anigran je veterinární přípravek určený pro ošetřování komplikovaných ran u zvířat. Majitelé ho zvolili, protože se výborně uplatňuje při ošetřování traumatických ran, které jsou ohroženy komplikacemi. Je úspěšně využíván k hojení poranění distální části končetin koní, které se problematicky hojí. Účinek Anigranu je založen na synergickém efektu působení kyseliny hyaluronové a jódového komplexu v ráně.

Proč pomáhá?

Kyselina hyaluronová je přírodní polysacharid, který je přirozenou součástí kožních tkání a je jednou z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Díky vysoké afinitě HA k vodě, dochází k nasávání tekutin a růstových faktorů z okolí rány, které se tímto v ráně koncentrují a pozitivně ovlivňují proces hojení. Dále HA vytváří vhodné prostředí pro množení buněk a podporuje jejich proliferaci. Kyselina hyaluronová vytváří v ráně přirozené vlhké prostředí a zabraňuje přisychání obvazu na ránu.

Jodový komplex chrání kyselinu hyaluronovou před mikrobiálním rozkladem, tím zároveň brání rozvoji infekce v ráně. Anigran účinným způsobem podporuje granulaci a epitelizaci ran, eliminuje riziko rozvoje infekce a snižuje tvorbu hypertrofických jizev.

Více o ANIGRANU najdete zde!

Zdroj: Contipro

 



Štítky: ContiproAnigran
reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE