EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner
reklama

Do startu galashow světového parkuru zbývá 100 dnů

04.09.2018  |  AUTOR

Největší akce světové série v parkurovém skákání se blíží. Do startu Prague PlayOffs 2018 zbývá od úterý 4. září pouhých 100 dnů. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince…

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
„Stovku nevnímám jako magické číslo, nicméně je pro nás signálem, že už by vše mělo být připraveno, aby to klaplo. V polovině prosince se do Prahy sjedou největší hvězdy světového jezdeckého parkuru a jejich koně,“ říká předseda organizačního výboru Jan Andrlík. 
 
Prague PlayOffs 2018 jsou zcela novým formátem soutěže jako vyvrcholení celoročního seriálu Longines Global Champions Tour a týmové soutěže Global Champions League. V průběhu čtyř závodních dnů se na kolbišti v O2 areně představí šestnáct nejlepších týmů a šestnáct nejlepších jezdců světa v parkurovém skákání – celkem to bude stovka jezdců a 200 koní. Závodit budou o celkovou dotaci bezmála 12 milionů eur. „Z pohledu parkurového skákání se jedná o akci zcela unikátní, žádnou podobnou jsme v rámci parkurového sportu v České republice dosud nehostili,” dodává Andrlík.
 
Dle vývoje seriálu Global Champions je téměř jasné, že mezi elitou nebude chybět český tým Prague Lions. V aktuálním pořadí mu před víkendovým závodem Global Champions v Římě patří 10. místo. Složení týmu pro pražský závod se bude vybírat z pětice Aleš Opatrný, Anna Kellnerová, Peder Fredricson, Niels Bruynseels a Gerco Schröder až podle aktuální formy závodníků i jejich koní.
 
„Účast českého týmu v Prague PlayOffs bude pro nás zcela jistě odměnou. Od začátku sezony jsme věřili, že se to povede,“ netají Andrlík. K optimismu ho vedly skvělé výkony „Pražských lvů“ již od prvních závodů světové série, kdy v Miami dokonce ovládli jeden podnik Global Champions. 
 
„V březnu jsme představili celý tým v Praze na tiskové konferenci v O2 areně s tím, že jejich cílem je, abychom se opět viděli na tom stejném místě v prosinci. Teď jezdce čeká další kolo seriálu v Římě, které jejich start v Praze definitivně potvrdí.“ Týmu Prague Lions se tudíž rýsuje program pro Prague PlayOffs – diváci budou mít možnost jej vidět a podpořit pravděpodobně už ve čtvrtek 13. prosince, kdy bude probíhat čtvrtfinále týmové soutěže. „Pro diváky v České republice to bude historicky první příležitost, kdy si budou moci porovnat umění českých jezdeckých špiček Anny Kellnerové a Aleše Opatrného s těmi nejlepšími a nejzkušenějšími světovými jezdci,” říká Andrlík.
 

Přípravy = logistika + doprovodný program

V rámci příprav se nyní organizační výbor zabývá především logistikou – směrem k závodům v halovém prostředí, ale také k venkovnímu prostoru u O2 areny, kde kromě jiného vyrostou dočasné stáje. „Tento prostor je pro příjezd kamionů s koňmi, technikou a veškeré dočasné stavby omezený. Musíme uřídit a zajistit, že se nic nestane a všechno bude včas na správném místě. Přípravy a organizace jsou v této části asi nejnáročnější,“ zdůrazňuje Andrlík. 
 
Zatímco sportovní program má podmínky jasně dané, přesně definované jsou rozměry i počty překážek nebo základní rozestavění haly a její povrch. Při přípravě doprovodného programu mají organizátoři „volné ruce”. „Připravujeme originální a pestrý program. Poprvé od roku 2007 se v České republice představí světoznámý J. F. Pignon se svou volnou drezurou camargských koní nebo skupina Horsemen, která předvede street parkur přes překážky pro koně. Diváci si jistě přijdou na své i při vystoupení souboru La Putyka nebo při exhibičním závodu čtyřspřeží, ve kterém se kromě jiného představí zástupci národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. V sobotním dopoledním programu, který je věnován zejména rodinám s dětmi, se pak představí čeští reprezentanti v psí agility, české reprezentační družstvo ve voltiži, pony show a další účinkující. Bude to zcela určitě ojedinělý a nezapomenutelný zážitek,” dodává Andrlík.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou k dispozici v síti Ticketportal. Cena denních vstupenek se pohybuje od 490 Kč do 1990 Kč. Aktuálně je prodaná přibližně třetina vstupenek. „Celková kapacita O areny v pěti programových blocích je kolem 65 tisíc vstupenek a prodeje se zatím vyvíjejí dle našeho očekávání, některé sektory jsou již vyprodány. Akce zatím oslovila především jezdeckou komunitu, která ví, co je Global Champions a jaký význam mají Prague Playoffs pro jezdecký sport. S končícími prázdninami se ale zájem zvedá i u široké veřejnosti, která si začíná uvědomovat, že půjde o skutečně mimořádné sportovní představení a významnou společenskou událost,” dodává Andrlík.
 

Co a kdy bude v Praze k vidění?

Prague PlayOffs, jehož organizátorem je Czech Equestrian Team, odstartuje už ve čtvrtek 13. prosince – večer je naplánováno čtvrtfinále Super Cupu, tzn. playoff týmové soutěže Global Champions League. Nastoupí proti sobě 12 týmů, které se v kvalifikačních kolech umístily na 5. až 16. místě. Nejlepší čtyři celky automaticky postupují do pátečního semifinále. 
 
V pátek 14. prosince bude opět hlavní soutěží Super Cup, přičemž do semifinále postoupí osm družstev ze čtvrtfinále a čtyři nejvíce bodující týmy z kvalifikací. 
 
Program soboty 15. prosince je rozdělen na dvě samostatné části – dopoledne se pojedou kategorie CSI2* a program bude zaměřen více na rodiny s dětmi. Odpoledne jsou v plánu pětihvězdičkové soutěže – Super Grand Prix s dotací 1,26 milionu eur, kde budou závodit pouze postupující z jednotlivých Velkých cen, tzn. pro šestnáct jezdců z letošní série Longines Global Champions Tour.
 
Vrcholem parkurového víkendu v Praze bude neděle 16. prosince s finále Super Cupu, ve kterém nastoupí šest nejlepších týmů a pojede se o celkovou dotaci 6,4 milionu eur.
 
Veškeré informace, včetně oficiálního loga akce a fotografií ke stažení, jsou k dispozici na webu Global Champions Prague PlayOffs s adresou www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE