EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Ben Maher šampionem série Global Champions 2018

10.11.2018  |  AUTOR

Britský jezdec Ben Maher měl titul šampiona parkurové Longines Global Champions Tour jistý již po zářijovém vítězství v Grand Prix Říma. Tehdy dosáhl na třetí letošní triumf v této sérii závodů. V Dauhá však 10. listopadu přidal ještě jeden.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Grand Prix v Dauhá byla šestnáctou a zároveň letos poslední bodovanou soutěží Longines Global Champions Tour. V této náročné zkoušce si se základním parkurem na výšce 160 centimetrů poradilo bezchybně celkem 9 dvojic. Mezi nimi nechyběl ani lídr žebříčku Ben Maher či Peder Fredricson startující v týmové soutěži za družstvo Prague Lions.
 
Nejen bezchybně, ale také suverénně v nejlepším čase se do cíle dostal Ben Maher s devítiletým valachem Explosion W. Jeho čas 35,50 vteřiny se nepodařilo nikomu překonat, a tak se tento Brit radoval z vítězství. Nejvíce se k němu přiblížil švédský reprezentant Peder Fredricson, který s desetiletým hřebcem Hanssonem WL absolvoval trasu rozeskakování v čase 36,34 vteřiny. Elitní trio uzavřel Harrie Smolders s Don VHP Z N.O.P. V cíli mu časomíra ukazovala o 6 desetin více než v případě Fredricsona. 
 
Všichni tito špičkoví jezdci již letos zvítězili při Velkých cenách LGCT, a tak mají zajištěnou vstupenku do Super Grand Prix, která se pojede za měsíc v rámci Global Champions PlayOffs v pražské O2 areně. Nadšení z posledního postupového místa tak neskrýval Ital Lorenzo de Luca, jenž v Dauhá skončil až jako čtvrtý v pořadí. 
 
V předešlých patnácti závodech si účast v Super Grand Prix postupně zajistili Scott Brash (GBR), Edwina Topsová-Alexanderová (AUS), Gregory Wathelet (BEL), Ben Maher (GBR), Harrie Smolders (NED), Carlos Lopez (COL), Peder Fredricson (SWE), Nicola Philippaerts (BEL), Shane Breen (IRL), Sameh El Dahan (EGY), Daniel Deusser (GER), Alberto Zorzi (ITA), Ludger Beerbaum (GER), Frank Schuttert (NED) a Henrik von Eckermann (SWE).
 
Do celkového pořadí Longines Global Champoions Tour se každému z jezdců počítá osm nejlépe bodovaných výkonů. Ben Maher se do těchto vrcholných soutěží probojoval desetkrát a pokaždé výrazně zabodoval. I po vyškrtnutí dvou výsledků nasbíral v součtu 295 bodů. Druhý Harrie Smolders jich má 252 a i v jeho případě se dva bodové zisky škrtaly. V konečném pořadí seriálu se s 238 body na bronzové příčce umístil Nicola Philippaerts, který je kolegou Mahera z týmu London Knights. Společnými silami v Dauhá ukořistili nejen páté dílčí prvenství pro své družstvo, ale i nejvyšší pozici v celoročním žebříčku Global Champions League. Zajisté budou chtít do této sbírky přidat i pomyslnou třešničku na dortu v podobě vítězství v Super Cupu při galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs. Ta se uskuteční v O2 areně od čtvrtka 13. do neděle 16. prosince. V sobotní Super Grand Prix se z nich ovšem stanou soupeři, jelikož vítěz této elitní soutěže můžete být jen jeden. Jako jedni z mála jezdců přitom letos dokázali výhru v Grand Prix LGCT zopakovat. Maher vyhrál čtyřikrát, Philippaerts dvakrát – stejně jako Scott Brash. 
 
Vstupenky na PlayOffs, které se koná poprvé v historii Global Champions, jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři soutěžní dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com. Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip. Více o sérii Global Champons najdete na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE