EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner
reklama

Aktivní zvíře pochází z východních Čech!

14.03.2017  |  AUTOR

/PR článek/ Víte, na co je zaměřená skupina Aktivní zvíře? Pokud jste kovaný koňák, který se pravidelně účastní koňských akcí, věříme, že jsme se v minulosti již někde potkali! Pokud nás neznáte, pojďme se seznámit…

reklama 22D
banner
banner
banner
banner

 

Aktivní zvíře je název pro skupinu starající se o veterinární sekci české biotechnologické společnosti Contipro a.s.

 

Tato výrobní a výzkumná společnost sídlí v zapadlém koutě na východní straně České republiky a patří k předním světovým výrobcům kyseliny hyaluronové. Protože máme daleko větší ambice než pouhou výrobu, zabýváme se také výzkumem vlastností a možných aplikací této kyseliny s unikátními vlastnostmi, která se běžně vyskytuje v organismech.

 

A kde tedy v těle lze tuto zajímavou molekulu najít? Skoro všude! Vyskytuje se v mezibuněčném prostoru a ve zvýšeném množství ji můžeme najít v oku, kdeje součástí tekutiny, která oko vyplňuje – sklivec.Také se hojně vyskytuje v kloubu. Zde tvoří jednu z hlavních složek tzv.vnitrokloubní tekutiny. Tato tekutina kloub vyživuje, „promazává“ a tlumí nárazy při pohybu. Bohužel vlivem věku, nemocí či poranění dochází k jejímu ubývání a zhoršení jejích vlastností, které se projevuje bolestmi kloubů. Z těchto důvodů obsahuje speciálně upravenou kyselinuhylauronovou – Nutrihyl®- i naše kloubní výživa pro koně – Geloren HA nebo pro psy – Geloren dog. Obě kloubní výživy obsahují kyselinu hyaluronovou a želatinu (zdroj důležitých aminokyselin pro správnou tvorbu chrupavky) a poté podle cílového zvířete ještě další aktivní látky, ušité na míru přímo podle typu kloubních obtíží, se kterými se daný druh nejčastěji potýká.

 

Další místo zvýšeného výskyty kyseliny hyaluronové je pokožka. Kyselina hyaluronová má extrémně vysokou schopnost pohlcovat vodu, proto pomáhá zvyšovat elasticitu pokožky. V pokožce nemá pouze kosmetickou funkci – její schopnost nasávat tekutinu z okolí může být také využitá při hojení ran. Kyselina hyaluronová dokáže z okolí rány přitáhnout tekutinu a společně s ní i důležité faktory, které zabezpečují správné a bezjizevnaté hojení. Náš výzkumný tým této vlastnosti využil při vyvíjení produktu pro hojení špatně se hojících ran – Anigran. Jedná se o gel s obsahem kyseliny hyaluronové a jódu (ten zabrání rozvoji infekce v ráně). Díky gelovité konzistenci, může být Anigran aplikován do dutin čí úzkých píštělí. U těchto hlubokých a těžko přístupných ran, poté dochází k hojení od spodiny rány a ne k jejímu uzavření a vzniku abscesů. U povrchových ran nastartuje kyselina hyaluronová správný hojící proces a tím zabrání hypergranulaci tkání.

 

Hojivé účinky kyseliny hyaluronové jsou také využity v produktu Dentaren, který je určen pro použití v dutině ústní k urychlení hojení a zabránění rozvoji infekce po poranění např. po odstraňování zubního kamene u psů a koček. Gel Dentaren obsahuje vysoce účinné antiseptikum oktenidin, které zabraňuje rozvoji infekce v dutině ústní.

 

Jestliže Vás některý produkt zaujal, či máte zájem dozvědět se více nebo se seznámit s týmem Aktivního zvířete, zastavte se na našem stánku v Lysé na Labem na Jezdeckém festivalu. Rádi Vás uvidíme a osobně se s Vámi seznámíme.



reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE