EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

Vlašic 2x vozatajský vítěz při Jezdeckém festivalu

25.03.2018  |  AUTOR

Neděle 25. března byla při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem ve znamení rychlých koní a kol, neboť se tam konaly vozatajské soutěže. Vrcholem byla kategorie čtyřspřeží, v níž proti sobě nastoupilo celkem osm účastníků. Vítězem se stal Petr Vlašic…

reklama 22A
banner
banner
banner
banner
 
Ten jako jediný zapřahal v této královské kategorii spřežení své dvě čtyřky. Pravidelně se jednotlivých kol v rámci zimních halových závodů účastnil se čtveřicí koní Lord 34, Arien 1, Bubin a Ferda 8, s nimiž se mu opět dařilo. Předvedl totiž nejrychlejší jízdu prvního kola a v součtu obou kol se zhruba s pětivteřinovým náskokem radoval z první pozice. Nejlepší jízdu v druhém kole předvedl zástupce Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiří Nesvačil junior, ztráta z prvního kola mu však nakonec vynesla druhou příčku. Elitní trio uzavřel Josef Hrouda, který v obou kolech několikrát chyboval.  
 
V soutěži čtyřspřeží se však také závodilo o body ve vozatajské sekci halového seriálu Zimní jezdecký pohár. Před finálovým kolem v Lysé nad Labem, které bylo zvýhodněno dvojnásobným počtem bodů, byl na čele Petr Vlašic, který nevynechal jediné kvalifikační kolo. Díky výhře se radoval také z celkového prvenství. 
 
Tento jezdec byl lídrem žebříčku před finálovým kolem v Lysé nad Labem i v kategorii dvojspřeží. V neděli nakonec nastoupil i do této soutěže dvakrát. Mohl si tak dovolit s jedním dvojspřežím zajet i o něco pomalejší jízdu. To se však nestalo. Obě spřežení provedl připravenou trasou nejen rychle, ale také bezchybně. V soutěži si tak dojel pro první i druhou příčku. Zároveň si zajistil i celkové vítězství v seriálu Zimního jezdeckého poháru, když si připsal celkem 50 bodů. Mnohem těsnější výsledky nakonec byly na druhé až čtvrté pozici. Díky dílčímu třetímu místu v Lysé získal celkovou druhou pozici Petr Myslík. Na konto nasbíral 37 bodů, stejně jako nakonec třetí Josef Hrouda. V případě rovnosti bodů však rozhodoval lepší výsledek finále, což mluvilo ve prospěch Myslíka. 
 
Velice napínavá byla i kategorie jednospřeží, neboť v rámci letošního ročníku Zimního jezdeckého poháru spřežení měli před finále dva jezdci shodný počet bodů – Dominik Brumovský a Michaela Lesáková. Oba si samozřejmě nenechali finálové klání při Jezdeckém festivalu ujít. V Lysé nad Labem se Dominik Brumovský převedl ve skvělé formě a se slušným náskokem osmi vteřin s koněm Lotrando 3 zvítězil. Díky tomu si připsal 20 bodů na své konto do žebříčku a radoval se i z celkového vítězství v rámci letošního ročníku Zimního jezdeckého poháru. Kategorie jednospřeží byla nejobsazenější soutěží nedělního závodního dne, když se na startu představilo dokonce sedmnáct účastníků. 
 
Soutěžemi spřežení byl zakončen pátý ročník Jezdeckého festivalu. Veškeré informace o průběhu těchto závodů a zprávy z jednotlivých soutěží naleznete na stránkách s adresou www.jezdeckyfestival.cz. Na YouTube kanálu EquiTV najdete video záznamy živého vysílání!


reklama 23D
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE