EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 25. srpna 2016

reklama

Poslední srpnové vydání Jezdeckého magazínu EquiTV je věnované osmému kolu Českého skokového poháru, které se jelo v Ptýrově 17. – 20. srpna. Společně zavítáme také na MČR v drezuře a paradrezuře, jež se konalo od 19. do 21. srpna ve Zduchovicích.

25.08.2016 16:50  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner

Osmé kolo letošní série Českého skokového poháru se konalo ve dnech 17. až 20. srpna v Ptýrově u Mnichova Hradiště. Tamní mítink skokového poháru je tradičně spjatý s atraktivní noční Velkou cenou, a také ta letošní se jela za umělého osvětlení. 

Kamery EquiTV při tom nemohly chybět, a tak se nyní můžete podívat na nejzajímavější okamžiky nejen z Velké ceny, ale také z dílčích finále dalších soutěžních túr. Pětadvacet dvojic nastoupilo do kvalifikačního finále túry pro amatéry. Nakonec o rozdělení bodů do žebříčku série rozhodovalo rozeskakování, v němž byla čistá a nejrychlejší Leona Chladníčková s Cinderellou Z. Tato jezdkyně tak nejen zvítězila v ptrýovské Amateur Tour, ale zároveň se drží na vedoucí příčce průběžného žebříčku.

V hendikepu pro juniory s překážkami do 120 respektive 125 centimetrů, který byl finálovým parkurem ptýrovského Czech Junior Cupu, se do rozeskakování probojovalo šest bezchybných dvojic. Tři z nich pak nezaváhaly ani v rozhodující jízdě. Tomáš Plšek s Anky byl z čistých účastníků rozeskakování s časem 40,79 sekundy nejpomalejší, a dojel si tak pro končenou třetí příčku. Jen o čtyři desetiny sekundy rychlejší byl František Stružinský, který sedlal Bel Canta Hradiště. Jeho výkon mu vynesl druhé místo. Přemožitele nenašla Adéla Bubeníková, která s Arosou dvěma bezchybným soupeřům nadělila v rozeskakování pět sekund. Nejvyšší bodový příděl tak tentokrát putoval na její konto.

Bodování juniorské túry vede Markéta Miková v mladší skupině jezdců a ve starší kategorii je v čele Denisa Vegrichtová.

Na závěr sobotního programu Českého skokového poháru v Ptýrově byla připravena noční Velká cena eLED.cz, která se jezdí v pozdních večerních hodinách za umělého osvětlení a každoročně těší z obrovského diváckého zájmu. 

Letos se do bojů o seriálové body před plnými tribunami pustilo pětatřicet dvojic, a stejně jako při jiných kolech deset nejlepších postupovalo do finále. Dvě dvojice měly na svém bodovém kontě po základní části soutěže nulu – Marek Klus s Carisonem a Jaroslav Jindra s Quentinem Donth-M. Ladislav Vachutka s Taktikou-H ve výsledkové listině pořadí TOP 10 uzavřel, protože v druhé části Velké ceny byl vyloučen. Jednu chybu ze základního kola si přinášel Ladislav Arient s Apollem, jenže v druhé jízdě přidal další tři, a musel se spokojit s konečnou devátou příčkou.

Osmý dokončil Josef Pařenica s klisnou Sarah Sun. Začal jednou chybou, ve finálovém parkuru však inkasoval 8 trestných bodů za další dvě chyby. Zástupce mladých jezdců Alexandr Baraldi s koněm Spectrum začal podobně jako mnoho jeho kolegů s jedním shozením v první části Velké ceny. V druhé jízdě si přičetl trestné body za jedno zaváhání a navíc lehce překročil stanovený čas. S celkovým skóre 9 trestných bodů dokončil na sedmém místě. 

S dvěma koňmi se probojoval do finále Marek Klus. Poprvé absolvoval finálový kurz s Al Camberem, s ním se v základním parkuru dopustil jedné chyby. Chybě se nevyhnul ani ve finále a dojel si tak pro šestou příčku. Pátý skončil Daniel Uleščenko, který s koněm Moon Ray nasbíral v průběhu celé Velké ceny 6 trestných bodů, když v obou částech překročil stanovený čas, a ve finále také chyboval na jedné z překážek. Velmi dobře vyšla finálová účast Tereze Mückové v sedle Control Me Karsit. Dvojice stejně jako mnoho dalších finalistů měla chybu ze základní části, ale podruhé už překonala kurz bez zaváhání, a dokončila na čtvrtém místě.

Jaroslav Jindra s ryzákem Quentinem Donth-M ve finále shodil jednu z překážek a dojel celkově třetí. Jiří Papoušek s klisnou Jeniffer sice jednou chyboval v první jízdě, ale finále zvládl na výbornou. Lepší čas, než měl v rozhodující jízdě Jaroslav Jindra, mu pak vynesl druhou příčku.

Bez zaváhání proplouval Velkou cenou Marek Klus. Ten s Carisonem zajel dva čisté parkury, a jako jediný ze všech účastníků dokončil celou soutěž s nulou. Marek Klus si tak letos už podruhé dojel pro nejvyšší bodový příděl a suverénně tak vede bodování celého extraligového seriálu.

Ve dnech 19. – 21. srpna se ve Zduchovicích na Příbramsku konalo mistrovství České republiky v drezuře. O titulech se rozhodovalo ve všech kategoriích, včetně paradrezury.

V paradrezurní skupině I není jméno vítězky překvapením. Mistryní republiky se stala Anastasja Vištalová s klisnou Latou Brandis, tedy dvojice, která je kvalifikovaná na paralympijské hry do Ria de Janeira. První místo a zlatou medaili ve skupině II vybojoval Jan Rous s koněm Codam. Paradrezurní soutěže měly vypsanou ještě skupinu nezařazených jezdců, v které zvítězila Kristýna Rudolfová s Bajkonurem. 

Mistrovská soutěž dětí měla jednoznačnou vítězku. Ve třech kolech třikrát vyhrála Eva Vavříková s Belle-Ennie a k bronzové medaili z nedávného evropského šampionátu přidala ještě titul mistryně republiky. Stejně suverénně si pro zlato v kategorii mladších juniorů dojela Anna Hrudková. Ta vyhrála v sedle koně Zidane 1 všechna tři kola a od soupeřů jí dělila více než 4 procenta.

Velmi vyrovnané výkony podávali v průběhu šampionátu také starší junioři. Ema Gottwaldová s Bellissimem zaznamenala během jednotlivých úloh dvě třetí a jedno čtvrté místo a v celkovém průměru to stačilo na bronzovou pozici. Titul vicemistryně si v této kategorii vyjela Tereza Čechurová s Elfen Prinz, když v každé z úloh předvedla druhý nejlépe hodnocený výkon. Tři dílčí první místa, to byly výsledky, s kterými zduchovickým mistrovstvím prošla Alexandra Hanáčková na Well Done. V konečném hodnocení tak nemohla brát jinou, než zlatou medaili.

V soutěži mladých jezdců zahájila nejlépe Anežka Zajícová, která v sedle Bono-Buca-A v prvním kole předvedla nejlepší výkon, ale v následujících dvou dnech byla pokaždé třetí, a třetí místo brala nakonec i v celkovém hodnocení. Naopak výkony Barbory Marešové se během mítinku zlepšovaly, zahájila třetí nejlepší úlohou, ale zbylé dvě soutěže dokázala vyhrát. V průměru její známka 64,702 % stačila na stříbro. Nejvyšší průměrné hodnocení dostala za tři druhá místa od rozhodčích Sofie Brodová na Lady Chatterley. A tak přesto, že žádné z kol nevyhrála, vybojovala ve Zduchovicích zlato a titul mistryně České republiky pro rok 2016.

Nejobtížnější úlohy čekaly pochopitelně na jezdce v kategorii seniorů. Loňská zlatá medailistka v kategorii mladých jezdců Barbora Dvorníková poprvé okusila nejsilnější domácí konkurenci při republikovém šampionátu. Se svým stálým svěřencem Why Not se rozhodně neztratila, v soutěži se postupně zlepšovala a nakonec si dojela pro páté místo. Čtvrtá příčka patřila dvojici Hana Vášáryová a Rock For Hit, jejichž průměrná známka ze tří kol měla hodnotu 65,848 %.

Několikanásobný mistr České republiky Fabrizio Sigismondi se na šampionátu prezentoval po dvou letech. Tentokrát sedlal koně Diamond Davidowss a jejich výkony stačily na bronzovou příčku. V roli obhájkyně zlata dorazila do Zduchovic Tereza Hábová, která si pro letošní mistrovství přivezla koně Djazz F. Začala výhrou v prvním kole, pak však byla dvakrát druhá a stejné umístění brala také v celkovém hodnocení. Jezdkyně Libuše Mencke, která je v povědomí fanoušků drezury známější pod dívčím jménem Půlpánová, startovala ve Zduchovicích se Syriem. V první úloze jí porazila Tereza Hábová, poté už nenašla přemožitele a dojela si pro seniorský titul mistryně republiky. 

 

SMS SOUTĚŽ

Do pondělí 29. srpna 12.00 hodin s námi opět můžete soutěžit prostřednictvím SMS o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku, jejíž řešení je jednoduché, pokud jste pozorně sledovali dnešní magazín.

Soutěžní otázka zní:

V jaké jezdecké disciplíně závodí Marek Klus?
A) ve všestrannosti
B) v parkurovém skákání


Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10. Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! Přesná pravidla soutěže najdete na www.jezdeckymagazin.cz, nebo na www.equitv.cz. 


POZVÁNKA ZA KOŇMI 


Seriál Českého skokového poháru pokračuje ve dnech 26. – 28. srpna devátým kolem v Plzni. Dílčí finále Amatér Tour i Czech Junior Cupu stejně jako vrchol mítinku Velká cena Plzně budou na programu v neděli. Štáb EquiTV bude s kamerami na místě, a tak můžete sledovat celý nedělní program živě on-line na adrese www.equitv.cz již od 9.00 hodin dopoledne. Začátek Velké ceny je plánován kolem 14. hodiny.

Pokud se do Plzně nestihnete podívat osobně, ani nebudete moci sledovat živé vysílání EquiTV, pak si alespoň zapněte příští čtvrtek další díl Jezdeckého magazínu, ve kterém vám nabídneme nejen reportáž z 9. kola Českého skokového poháru, ale také z finále 51. ročníku seriálu Zlatá podkova v Humpolci. Na shledanou!

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE