EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Milan Domes: V Brně chci vyhrál i se čtyřspřežím. Nebude to jednoduché

26.02.2020  |  AUTOR

Třetí kolo Zimního poháru spřežení proběhne v sobotu 29. února v hale Veterinární a farmaceutické univerzity Brno. Milan Domes je jediný vozataj, který startuje v jednospřeží, dvojspřeží i čtyřspřeží. „Doufám, že tentokrát uspěji i se čtyřkou,“ říká.

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Vozataj Milan Domes je aktuálně ve vedení Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace v kategorii jednospřeží, druhý je mezi dvojspřežími a čtvrtý ve čtyřspřeží. Se všemi svými koňmi se chystá také na třetí kolo do Brna, které se jede v sobotu 29. února. 
 
„Jezdíme ve čtyřech, maximálně pěti lidech, důležité je, že každý ví, co má dělat. K dispozici mám čtyři koně a jezdím s nimi venkovní i halové soutěže. Do jedniček zapřahám vždy toho nejrychlejšího, to je Pajkos Pluto, a páry chodím s koňmi Mágus a Bársony. A pak mám nového koně Frappánsa, jenž letos startuje vůbec poprvé. Proto ho víc šetřím a nechávám ho jen ve čtyřce vzadu. Dříve jsem koně v zápřeži prohazoval, teď už to však nedělám, protože už vím, co kterému koni vyhovuje,“ popisuje Milan Domes.
 
„V Brně bych rád výrazněji zabodoval ve čtyřkách, aby se to v žebříčcích vyrovnalo a podařilo se mi vyhrát ve všech kategoriích, ale uvidíme. Se čtyřkou už je to poměrně náročné," uznává Domes. Zároveň si pochvaluje nový kvalifikační systém pro účast ve finále seriálu: „Nové bodování mi přijde spravedlivější. Když se vozataj účastní celého průběhu seriálu, mělo by to být zohledněno i ve finále.“
 
Konkrétně Milanu Domesovi halový sport vyhovuje: „Mám halové závody rád. Je to jeden den, koně jsou na to připravení. Myslím si také, že je to poměrně moderní sport. Lidé nemají čas jezdit po velkých vícedenních závodech, raději jezdí po halách, je to tak i v Holandsku či v Maďarsku.“ Ale těší se i na venkovní akce: „Rád bych se účastnil Zlaté podkovy v Humpolci a mistrovství České republiky. Dubnový Rudolfův pohár v Kladrubech nestihnu, jelikož Zimní jezdecký pohár se jede až do konce března a koně pak budou potřebovat trochu vyventilovat. Přece jen ta halová sezona je pro koně trochu hektická.“
 
Do Brna je přihlášeno téměř padesát kočárů a kvůli vysokému počtu účastníků se začne již v 8.30 hodin hobby soutěžemi, oficiální klání začnou zhruba v 10.30 hodin. Třetí skokové kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace pokračuje v neděli 8. března v Královicích. Poslední předfinálový mítink pro obě disciplíny hostí areál Zemského hřebčince v Tlumačově od 14. do 15. března. 
 
Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí ve dnech 20. až 22. března velkým Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kdo jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.


reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE