EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner

V Kamýku se vyhlašovali nejlepší pony jezdci 2013

reklama

V sobotu 8. února 2014 proběhl v kulturním domě v Kamýku nad Vltavou galavečer pony portu. Ceny převzali během slavnostního ceremoniálu jak jezdci z předem známých výkonnostních žebříčků, tak i z tajného hodnocení odborné a veřejné ankety...

16.02.2014 22:12  |  Pořad: Společenské události  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Nikdo např. do poslední chvíle netušil, kdo se stane jezdcem, trenérem, koněm či pořadatelem roku. 

Nejprve se vyhodnocovaly výkonnostní žebříčky. V něm se projevily výsledky jezdce s konkrétním koněm maximálně na 15 závodech. Jako první převzali z rukou Michaely Pavlisové své trofeje nejlépe umístění drezurní jezdci. V mladší kategorii na třetí místo dosáhla Tereza Lipavská s Juráškem 12. S větším odstupem si pro ceny za druhé místo došla Sára Vingrálková s ponym Emil-R a vítězství získala již potřetí za sebou Tereza Markusková s Limetree Aracorn. Pro jezdkyni to byla vloni poslední sezona v mladší kategorii, v níž se stala nepřekonatelnou. Tři roky společně s Limetree Aracornem kralovali jak na mistrovství České republiky, tak právě ve výkonnostním žebříčku pony. Navíc si Tereza Markusková odbyla v roce 2013 premiéru na mistrovství Evropy. 

Ve starší kategorii 13 – 16 let skončila třetí Anna Hrudková a Elschofs Reinout, o místo výše pak Denisa Vegrichtová s Gillette. Nejlépe dopadla další účastnice mistrovství Evropy pony v drezuře za rok 2013 Michaela Pavlisová společně s Holsteins Dirigent. 

Následovalo ocenění jezdců všestrannosti, kde se závodí pouze v jedné věkové skupině. Aneta Regnardová s Kubou 3 získala třetí nejvyšší zisk bodů. Lepší byla jen druhá Šárka Votavová s Lipton Kite a vítězka Eliška Orctová s Blueberry Valmart. Tato jezdkyně se zároveň ve své poslední pony sezoně pyšní také titulem mistryně ČR v drezuře pony 2013. 

Ve skokovém žebříčku si pro třetí místo došla vítězka Pony ligy 2013 Adéla Bubeníková za výkony s Vasilem. Druhé i první místo si za své výsledky zasloužila dlouhodobě úspěšná Sofie Najmanová. Stejně jako loni proti sobě neměla mnoho konkurentů. Pět bodů rozhodlo o druhém místě s Hope van´t Kruis a prvenství si odnesla s Nightbeauty T. Se stejnou klisnou ovládla žebříček i za rok 2012. Jediným mužem v nejlepší trojce byl napříč všemi disciplínami Petr Dajbych. Ten s Top Deja Vue získal mezi skokovými jezdci 13 - 16 let právě třetí pozici. S náskokem více jak 30 bodů skončila druhá Denisa Vegrichtová a Sun Shain, kterou porazila jen Šárka Tůmová s Karou/Bacardií II. Ta po dvou druhých místech dosáhla ve své poslední pony sezoně na vytoužené prvenství. 

Široká veřejnost se společně s odbornou v žádné z hlasovacích kategorií neshodla a z obou anket vyšli odlišní vítězové. Veřejnost hodnotila jezdce a pořadatele roku. Ceny si odnesla Zuzana Baloušková a stejně jako loni se jezdcům nejvíce líbilo v Jezdeckém klubu Opřetice. 

Odborná porota posuzovala hned čtyři kategorie. Nadějí roku 2013 se stala po úspěšných startech nejen při Styl šampionátu Anna Helebrantová. Cenu pro nejlepšího trenéra si odnesla Kateřina Vašáková, která vede svoji jezdeckou školu v Mariánovicích. Další dvě ceny putovaly do jihočeské Borové. Ponym roku se stal všestranný Lipton Sinaj a titul jezdce roku 2013 obdržela jeho jezdkyně Barbora Kamírová. Společně dosáhli nejen na mistrovské zlato v drezuře, ale v roce 2013 se postavili na start ME pony ve všestrannosti. 

Na Galavečeru nechyběl ani doprovodný program, který hudbou na pilu zpestřil Pavel Dopita. Dále se přehrával film Pony 2004 a po skončení oficiální části příchozí čekal raut společně s volnou zábavou. My jsme na samotný závěr večera požádali o krátký rozhovor manažerku pony komise České jezdecké federace – paní magistru Janu Perníčkovou.

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE