EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

To nejdůležitější z české voltižní sezony 2017

reklama

Poslední díly Jezdeckého magazínu EquiTV jsou věnované souhrnu sezony ve všech disciplínách ČJF. Tato reportáž je změřená na to nejdůležitější, co se v ČR odehrálo ve voltiži. Podíváme se na CVI Frenštát i MČR do Tlumačova a Prahy.

26.10.2017 09:15  |  Pořad: Voltiž  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner

Jednou z jezdeckých disciplín, v nichž hraje významnou roli estetický dojem, je voltiž. Česká republika zažila v sezoně 2017 dva republikové šampionáty a také mezinárodní závody CVI až do úrovně tří hvězd.

Mezinárodní mítink pořádá tradičně Tělovýchovná jednota Slovan ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tentokrát jejich termín připadl přelom června a července. Rozpis závodů přinesl bohatý program. Soutěží bylo připraveno bezmála dvacet a čeští reprezentanti se v nich rozhodně neztratili. Mezi juniory v CVI s dvěma hvězdami zazářila Vanessa Krištofová, když s Aquarisem získala druhé nejvyšší hodnocení. Tereza Czyžová s Aladinem vybojovala mezi dětmi v kategorii CVI téže úrovně první místo. Vítězství si ve své kategorii připsala také juniorská skupina z Jezdeckého klubu voltiž Albertovec. Velmi dobře se prezentovala i seniorka Weronika Zelinková. Její sestava s Aladinem jí vynesla v nejvyšší tříhvězdové úrovni druhou příčku.

Mistrovství České republiky ve voltiži se konalo ve dnech 23. a 24. září v Tlumačově. Tentokrát co do účasti juniorští jezdci zcela zastínili své zkušenější kolegy. Senioři se objevili pouze v soutěžích kategorií žen a skupin, navíc v každé z nich byl pouze jediný startující. Představila se Weronika Zelinková, která za svou sestavu s Aladinem pod vedením Ondřeje Svobody získala známku převyšující hodnotu 7 bodů. V soutěži skupin nastoupili cvičenci pořádající Tělovýchovné jednoty voltiž Tlumačov a za výkon na koni Condor vedeném Libuší Hablovičovou dostali průměrné hodnocení 6,397 bodu.

Juniorských skupin se v Tlumačově sešlo celkem pět. Přemožitele nenašli cvičenci ze severomoravského Albertovce na Patriotovi. Ti tak přidali k pátému místu z letošního světového šampionátu také titul mistrů České republiky. Vypsané bylo rovněž mistrovství dvojic takzvané pas-de-deux pro jezdce ve věkové kategorii junior. Mistrovský titul získala dvojice Králíková a Rejnková z Drásova. Ta cvičila se zkušeným reprezentačním koněm Landarem.

Nejpočetnější startovní pole se sešlo ve věkové skupině juniorek. V kategorii B jich závodilo osm a vítězně z dvoudenního klání nakonec vyšla Adéla Kotolová. Ta svou sestavu předvedla na Landarovi. Silnou konkurenci přilákala soutěž juniorek skupiny A. Tomu odpovídalo rovněž hodnocení rozhodčích, když všechny medailistky přesáhly se svými známkami hodnotu 7. Nejvyšší ohodnocení napříč všemi úrovněmi šampionátu v hodnotě 7,673 bodu získala za svůj výkon Tereza Czyžová s Aladinem. Vybojovala tak s převahou zlatou příčku.

Pražská tělovýchovná jednota Orion uspořádala ve dnech 7. a 8. října mistrovství České republiky v paravoltiži. Mezi jezdci se zdravotním omezením dominovala Johana Brodská na koni Šibal. Stejný kůň donesl ke zlaté medaili Terezu Chmelařovou, která závodila v kategorii voltižérů s lehkým hendikepem. Soutěž žen s mentálním hendikepem ovládla dvojice Hana Šimečková a Kenya. Mezi muži to byl domácí zástupce Štěpán Švarc na Luganovi. Veronika Písaříková, která je také členkou pražského Orionu a závodí s Luganem, si dojela pro první místo mezi jezdci s tělesným hendikepem kategorie 1. V kategorii 2 se ze zlaté medaile radoval Sebastian Lodin, který svou sestavu předvedl na koni jménem Druh. Veronika Píšaříková a Štěpán Švarc, to je tandem, který vybojoval nejvyšší příčku v šampionátu smíšených dvojic. Zcela novou soutěží bylo mistrovství skupin se smíšeným hendikepem. Mistry republiky se stali zástupci Jezdeckého klubu Počin z Dolních Počernic.

 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE