EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner

Pozvánka do sezony Global Champions 2018

reklama

V reportáži EquiTV jsme shrnuli základní informace o sérii Global Champions 2018 a vytvořili jsme takovou malou ochutnávku. Dozvíte se, kde se všude zastaví okruh prestižních parkurových závodů a kde se bude rozhodovat nejvyšších příčkách.

24.03.2018 13:05  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner

Prestižní série parkurových závodů Global Champions vstupuje do své třinácté sezony. Také letos čeká fanoušky individuální soutěž Longines Global Champions Tour, kterou bude již tradičně provázet série pro týmy Global Champions League. Česká republika v ní bude mít zastoupení díky Anně Kellnerové a Alešovi Opatrnému. Ti se do okruhu zapojili v roce 2017 jako členové družstva Berlin Lions. Letos již budou společně s Nielsem Bruynseelsem, Gercem Schröderem a Holgerem Wulschnerem závodit za celek Pražských lvů.

Úvodním mítinkem seriálu je CSI s pěti hvězdami v Mexico City, které se letos odehraje o něco dříve, než bylo v minulosti obvyklé. První body do obou seriálových tabulek se rozdají již 25. března. O dva týdny později se nejlepší jezdci a koně světa přesunou na Floridu. Kolbiště vyroste přímo na pláži Miami Beach. Účastníky pak čeká přesun do východní Asie. Třetí zastavení proběhne v Šanghaji ve dnech 20. až 22. dubna. Poté se série nadlouho zabydlí v Evropě. V prvním květnovém víkendu se o pojede o další body ve španělské metropoli Madridu.

Hned týden na to čekají jezdce parkury, které vyrostou na jednom z nejznámějších kolbišť na světě, a to v Hamburku, kde se koná i tradiční derby. Nováčkem okruhu je jihofrancouzské letovisko St. Tropez. Na Azurovém pobřeží se představí skokani na přelomu května a června. Poté Global Champions ještě v dalších dnech setrvá na jihu Francie. Po St. Tropez totiž následuje další oblíbená přímořská destinace Cannes. Své kolo mají i Portugalci a také jej organizují na kolbišti v blízkosti moře. Městečko Cascais nedaleko známého Estorillu, který leží na břehu Atlantiku, se stane dějištěm Global Champions v polovině června. Poslední červnový víkend patří Monaku, kde se rozdá už devátá várka bodů, jak do individuální, tak do týmové soutěže. Desáté i jedenácté zastavení hostí opět Francie. Ve dnech 5. až 7. července se bude závodit doslova ve stínu Eiffelovy věže v Paříži a o týden později v zámeckém parku v Chantilly.

Na konci července čeká jezdce další klání v hlavním městě Německa Berlíně. Českým jezdcům tamní podmínky v loňské sezoně svědčily. Ještě lépe se však dařilo celku Berlion Lions v Londýně, kde Anna Kellnerová a Max Kühner skončili třetí v konečném hodnocení soutěže týmů. Londýnské kolo je letos na programu od 3. do 5. srpna. Týden na to se sjedou nejlepší jezdci světa do Valkenswaardu, který je tak trochu domovským areálem celého seriálu. Sídlí tam její zakladatel, bývalý špičkový jezdec Jan Tops. Tradičním hostitelem je také Řím. Tam se bude závodit od 6. do 9. září. Po dvouměsíční přestávce se rozhodne o vítězi hodnocení jednotlivců Global Champions Tour při finále v katarském Dauhá. Vrcholem celé sezony pak bude Global Champions Prague PlayOffs, při které nejlepších šestnáct týmů pojede o titul v soutěži ligy. Mítink se bude konat 13. až 16. prosince v pražské O2 areně.

 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE