EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner

Ohlédnutí za základní částí vozatajského ZJP 2018

reklama

Základní kola vozatajského Zimního jezdeckého poháru jsou minulostí. Konalo se jich celkem pět ve třech túrách. Reportáž EquiTV přináší souhrnný přehled, v kterém se dozvíte, jací jezdci půjdou do finále při Jezdeckém festivalu z předních příček.

21.03.2018 18:46  |  Pořad: Spřežení  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner

Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace ožil v sezoně 2018 už popáté, a stejně jako v předchozích letech, i letos v něm bodovali jezdci dvou disciplín. Vozatajové mají své klání tradičně rozdělené do třech túr, a to na jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží.

Poprvé se jejich soutěže rozběhly v sobotu 27. ledna v Hradištku u Sadské a pro první příčku v kategorii singlů si tam dojel Aleš Klička. Pochopitelně se tak ujal vedení v průběžném bodování. V následujících kolech však strmě stoupala forma Michaely Lesákové, která vyhrála druhý mítink ve Slatiňanech a díky stříbru z úvodu série odsunula Aleše Kličku z první příčky tabulky. Dalším z úspěšných účastníků túry byl Dominik Brumovský. Tomu se podařilo zvítězit v třetí části seriálu, která se konala 18. února v Brně, když nechal Michaelu Lesákovou těsně za sebou. Přesto to na postup do vedení nestačilo. Nejvyšší pozici držela nadále Michaela Lesáková, Dominik Brumovský byl druhý. Pak však přišly závody o týden později v Královickém dvoře, a s nimi další prvenství Dominika Brumovského. Tentokrát to již znamenalo posun do čela seriálového žebříčku. Poslední kolo před finále hostil Zemský hřebčinec v Tlumačove 4. března a jezdci se tam dočkali zajímavého závěru. Soutěž jednospřeží vyhrála Michaela Lesáková. Ovšem Dominik Brumovský dojel druhý a bodový stav se v žebříčku poháru u obou účastníků vyrovnal. Do finále, jež se pojede v neděli 25. března při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem, tak jdou dva lídři se ziskem 38 bodů po započtení čtyř nejlepších výsledků. Třetí místo drží s odstupem 9 bodů Milan Domes.

V kategorii párů byla většina soutěží v režii jednoho jezdce – Petra Vlašice. Tomu se podařilo zvítězit ve čtyřech z pěti kol. Jediným mítinkem, kde se svým dvojspřežím nedominoval, bylo brněnské kolo. Petr Vlašic se tak ujal vedení hned v úvodu pohárové série a z prvního místa jej v průběhu základních kol nikdo nedokázal sesadit. Do finále půjde se čtyřiceti body. Na druhém místě je se ztrátou pouhých čtyř bodů Josef Hrouda, který nasbíral při pěti mítincích čtyři druhá místa právě za vítězem základní části. Třetí je Milan Domes, jemuž se jako jedinému podařilo Petra Vlašice porazit 18. února v Brně. Do Lysé nad Labem si veze 27 bodů. 

Také v královské kategorii čtyřspřeží se dařilo Petrovi Vlašicovi. Zahájil v Hradištku vítězstvím a vyhrát dokázal ještě ve Slatiňanech a v Brně. Během těchto tří kol si vybudoval pevnou pozici na čele tabulky čtyřspřeží. Těsně před finále je na prvním místě se ziskem 39 bodů. Jen o dva body méně má druhý Josef Hrouda, který si připsal jedno vítězství v Královickém dvoře a tři druhá místa. Na třetí příčce je Milan Domes, jenž na lídra ztrácí sedm bodů. Jeho nejlepším výkonem bylo stříbro v brněnském kole. 

Finále vozatajských soutěží je na programu Jezdeckého festivalu v neděli 25. března. Celý den bude na výstavišti v Lysé nad Labem věnován pouze kočárům, a při pohledu do žebříčků jednotlivých túr se můžeme těšit na napínavou podívanou.

To ostatně platí i pro předešlé čtyři festivalové dny, kdy je od středy do pátku kolbiště vyhrazeno parkurovým jezdcům a sobota je ve znamení drezurních a voltižních soutěží.
Detailní informace o programu najdete na adrese www.jezdeckyfestival.cz a internetová televize EquiTV připravuje pro zájemce od středy 21. do neděle 25. března sérii živých streamů.

 

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE