EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner

Ohlédnutí za voltižními mistry roku 2015

reklama

Ve dnech 3. až 5. července se ve Frenštátu pod Radhoštěm rozdala první letošní jezdecká sada medailí pro mistry České republiky. TJ Slovan Frenštát hostila republikový šampionát ve voltiži a o cenné kovy se soutěžilo v šesti kategoriích.

10.07.2015 07:12  |  Pořad: Voltiž  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner

Poměrně nová voltižní kategorie dvojic – označovaná též jako Pas de Deux – se už i při českých národních závodech zabydlela a ve Frenštátu o příčky nejvyšší bojovaly tři dvojice. Bronz nakonec braly domácí Tereza Czyžová a Barbora Kyselá, které cvičily na Aladinovi vedeném Ondřejem Svobodou. Přibližně o půl bodu lépe byla hodnocena dvojice Barbora Kseničová a Hana Šrubařová. Od rozhodčích obdržely známku 6,554 bodu. Cvičily na koni Lukasovi G, jehož lonžoval Miroslav Šrubař. Stříbrné medaile tedy díky nim putovaly do klubu Voltiž Drago. Zlato si nakonec na krk pověsily Tereza Viktorínová a Barbora Obluková, jejichž známka měla po obou kolech hodnotu 6,975. Pomohl jim k tomu zkušený drásovský kůň Landar vedený Petrou Cinerovou. 

V mistrovské soutěži skupin se na třetí stupeň vítězů postavili členové albertovské skupiny číslo 2. Jezdecký klub Voltiž Albertovec totiž patřil k oddílům, který do soutěže vyslal hned dvě družstva. Sestavy předváděl tento albertovský celek na Aquarisovi pod vedením Andrey Videnkové. Také Drásov přihlásil do klání skupin dvě družstva. Skupina číslo 1 vybojovala stříbrné medaile na hřbetě klisny Canta-relly, jíž lonžovala Petra Cinerová. Na příčku nejvyšší vystoupali členové Jezdeckého klubu Voltiž Abertovec 1. Jejich výkon s Patriotem-NF ohodnotili rozhodčí průměrnou známkou 7,486 bodu. Lonžérkou Patriota byla opět Andrea Videnková. 

Ženská juniorská soutěž byla rozdělena do dvou kategorií. Konkurence v mladší kategorii B čítala jedenáct startujících a bronz nakonec získala Barbora Obluková na Landarovi, k němuž neodmyslitelně patří lonžérka Petra Cinerová. Jezdecký klub Voltiž Albertovec reprezentuje Nela Stříbná, která spolu s Rubikonem zajela obě kola za 6,642 bodu, což stačilo na titul vicemistryně České republiky v této kategorii. Rubikon lonžovaný Andreou Videnkovou pomohl nakonec ke zlatu další albertovské jezdkyni Vanese Krištofové. Ta zvítězila velmi těsně před oddílovou kolegyní Nelou Stříbnou, o pouhých 18 setin bodu. 

V áčkové kategorii juniorek se sešlo dvanáct startujících. V první trojici se opět objevily jezdkyně dvou dnes už několikrát zmiňovaných oddílů. Bronzovou medaili získala drásovská Tereza Viktorínová na Landarovi. Nemusíme už ani zmiňovat, že úlohu lonžérky zastávala zkušená Petra Cinerová. Druhá příčka patřila Kateřině Kocurové, která jezdí za JK Voltiž Albertovec. Ve Frenštátě cvičila na Aquarisovi lonžovaném Andreou Videnkovou. Stejný kůň a stejná lonžérka byli také partnery loňské vicemistryně Kateřiny Grygarové. Letos byla nejlépe hodnocená a nakonec vystoupila na příčku nejvyšší pro titul mistryně České republiky za rok 2015 mezi juniorkami v kategorii A. 

Jen čtyři ženy závodily o medaile v seniorské kategorii. Třetí příčku obsadila Kristýna Mojžíšová z Jezdeckého klubu PZOO Chomutov. Cvičila na klubovém matadorovi Grand Arotovi vedeném Klárou Fartákovou. Albertovské trio Barbora Komárková, kůň Rubikon a lonžérka Andrea Videnková za své sestavy dostalo hodnocení 6,600. Barbora Komárková se tak může radovat z titulu vicemistryně, protože se našla jen jedna žena, která na rozhodčí zapůsobila ještě více. Byla jí domácí Weronika Schönwaldová. Ta ještě vloni zvítězila mezi juniorkami. Další zlatou medaili ve své sportovní kariéře získala na Aladinovi 5, kterého lonžoval jeho majitel Ondřej Svoboda. Titul mistryně republiky v seniorské kategorii žen tedy zůstal v pořádajícím klubu TJ Slovan Frenštát.

Mezi muži bojovali o mistrovský titul v seniorské kategorii tři účastníci. Bronzovou příčku obsadil Marek Hablovič, který předvedl své sestavy na drásovském Quidovi, jehož lonžovala Petra Cinerová. Josef Zelinka z pražského klubu TJ Orion cvičil na Aladinovi 5 a za svůj výkon si vysloužil velmi dobrou známku 7,216. Výkon vynesl Josefovi Zelinkovi i stříbrnou mistrovskou medaili. Dlouhodobě nejúspěšnější voltižér České republiky a obhájce loňského mistrovského titulu Lukáš Klouda nenechal nic náhodě a zajel se svým reprezentačním partnerem Landarem dvě nejlépe hodnocená kola. Lukáš Klouda tak s přehledem obhájil titul a radoval se z další zlaté medaile na mistrovství České republiky.

 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE