EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Ohlédnutí za olomouckým MČR dětí a juniorů 2016

reklama

V reportáži EquiTV vám přinášíme souhrn z třetích kol mistrovství České republiky dětí a juniorů v parkurovém skákání, které se konalo v Equine Sport Centru v Olomouci ve dnech 7. – 10. července. Rozhodující jízdy sledujte ve videu…

15.07.2016 09:46  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner
banner

Equine Sport Centrum v Olomouci hostilo nedlouho po skončení mezinárodních skokových závodů Světového poháru další vrcholný mítink. Ve dnech 7. – 10. července se tam uskutečnilo mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí, juniorů a družstev.

Všechny věkové kategorie jednotlivců měly ve sportovně-technických podmínkách stanoveno, že se šampionát jede jako tříkolový. V nejmladší dětské kategorii inkasovala během tří kol pouhý jeden trestný bod za překročení času v poslední jízdě Jana Táboříková na Clintasovi. To jí vyneslo celkové třetí místo. Tři parkury bez trestných bodů překonaly dvě dvojice, které se tak o mistrovský titul musely rozeskakovat. Jak první vstoupila do kolbiště Tereza Svobodová s Marylandem. Na překážkách opět nechybovala a s dosaženým časem 39,15 sekund tak mohla už jen vyčkávat, jak si povede její jediná soupeřka.

Tou byla loňská zlatá medailistka Anna Lani Novak, která nakonec v sedle Tavety-HS zdolala kurz rozeskakování čistě, navíc o necelé tři sekundy rychleji než Tereza Svobodová.  Anna Lani Novak tedy obhájila titul mistryně republiky i v roce 2016. Sbírka medailí se Anně Lani Novak v Olomouci rozrostla hned dvakrát. Stejná jezdkyně totiž o den dříve společně s Terezou Svobodou, Markétou Mikovou a Eliškou Hasnedlovou vybojovala zlato v kategorii dětských družstev.

První místo v soutěži juniorských družstev získali reprezentanti Karlovarské oblasti ve složení Daniel Pospěch, Kateřina Kučerová, František Stružinský a Tereza Michálková. Karlovarská čtveřice vybojovala medaile až v rozeskakování, ve kterém porazila tým Východočeské oblasti.

Rozeskakování bylo klíčem ke konečným výsledkům také v případě soutěže jednotlivců v kategorii mladších juniorů. Rozhodnout muselo o umístění jezdců na všech medailových pozicích. Tři jezdkyně dokončily všechna kola se skóre osmi trestných bodů. Do rozhodující jízdy přicházela první Barbora Vlachová v sedle hřebce Lauro Star. Byla však po třetí neposlušnosti vyloučena, což znamenalo konečné páté místo. Chybu v rozeskakování udělala Linda Portychová s valachem Pontevinem, a do posledního okamžiku tak nebylo jisté, kdo bude mít bronz, protože do parkuru přicházela ještě dvojice Veronika Vacková a Cagonetta. A nakonec to byla právě Veronika Vacková, která si bezchybnou jízdou dojela pro třetí místo, a na stupních vítězů převzala z rukou dekorujících bronzovou medaili.

Následoval boj o zlato, do kterého s čistým kontem postoupily Sofie Najmanová a Sára Finsterle. První jmenovaná juniorka dokázala v sedle Stardana překonat parkur bez zaváhání i napočtvrté, vše tak záleželo, jak si s napínavou situací poradí poslední jezdkyně. Sára Finsterle s klisnou Elektrou se ovšem v rozeskakování dopustila jedné chyby a bylo tak rozhodnuto, že zlato si na krk pověsí Sofie Najmanová. Sára Finsterle získala stříbro.

Náročný tříkolový program čekal také jezdce ve věku starších juniorů. Velmi dobře rozjetou soutěž s pouhou jednou chybou z druhého kola měla Kateřina Kučerová s Jamesem. Jenže v poslední jízdě přišel pád, který dvojici odsunul až do druhé desítky. Chyboval také loňský mistr republiky František Stružinský. Pro olomoucký šampionát sedlal koně Zonnedoeptoltien a nasbíral celkem 16 trestných bodů, což stačilo na osmé místo. Hořkou příchuť mělo třetí kolo pro Denisu Vegrichtovou startující s klisnou Jettou. Dvojice po dvou kolech vedla, jenže během třetí jízdy inkasovala 12 trestných bodů a propadla se na konečnou pátou příčku.

Na bronz dosáhla Patricie Brusová s Lord Luisem, která v průběhu třech soutěžních dní chybovala dvakrát. Jediné shození zaznamenala Petra Boháčová v sedle klisny Sissi, a to až v posledním kole mistrovské soutěže. Se 4 trestnými body si tak dojela pro druhé místo. Kateřina De Jagerová s Candy Boyem procházela celým šampionátem bez zaváhání a nechybovala ani v rozhodující nedělní jízdě. Byla jedinou jezdkyní, která dokončila mistrovské klání s čistým kontem, a mohla se radovat ze zisku titulu mistryně České republiky v kategorii starších juniorů pro rok 2016.

 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE