EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner

Jiří Hruška nepřekonatelný ve VC Frenštátu 2015

reklama

Šestým kolem pokračoval seriál Českého skokového poháru. Tentokrát se jezdci bojující o účast ve finále sjeli ve dnech 19. až 21. června do areálu TJ Slovan Frenštát p. R. V naší reportáži vám nabízíme tradičně souhrn dění nejen z Velké ceny...

26.06.2015 08:56  |  Pořad: Skoky  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22C
banner
banner
banner
banner

…ale také dílčích finále Amateur Tour a Czech Junior Cupu. Nedělní finále túry pro amatéry se jelo na klasickém parkuru s překážkami do 110 centimetrů. Devět dvojic se po základním kole rozeskakovalo o nejvyšší bodový příděl a tři z nich pak nechybovaly ani v rozeskakování. Nejdelší čas zaznamenala Denisa Škanderová s Quastinou a brala tak třetí místo. O více než sekundu lepší čas měla dvojice Daniela Potyszová a Casillas. Do žebříčku Amateur Tour si tudíž připsali body za druhé místo. Jedinou jezdkyní, které se podařilo stlačit čas rozeskakování pod 40 sekund byla Jana Gračková. Na překážkách také nechybovala, a tak se mohla v sedle klisny Sympatika Adamantino radovat z prvenství v tomto dílčím finále.

Juniorské finále postavené jako hendikep do 120, resp. 125 centimetrů podle věku účastníků mělo tři dvojice, které si se základní kurzem poradily bez zaváhání. A tak i tentokrát o nejvyšších pozicích rozhodovalo rozeskakování. S jednou chybou a časem 47,91 se třetí umístila Hana Dostálová na Eldorado Van´t Polderhof. Také jezdkyně Lucie Kumarová se v sedle koně It´s Magic Wonderland nevyvarovala shození, ale dosažený čas ji zařadil na druhou příčku. Nina Kaločová se svou stabilní koňskou partnerkou klisnou Ebony v rozeskakování také jednou chybovala, ale jejich čas byl bezkonkurenčně nejlepší. Druhé dvojici v pořadí nadělila ztrátu více než dvě sekundy a dosáhla tak na druhou letošní výhru v juniorských kvalifikacích.

Klasický formát soutěže s finále pro deset nejlepších dvojic měla Eurobit Velká cena Frenštátu pod Radhoštěm s překážkami do 145 centimetrů. Zuzana Brátová se Sandinem se umístila desátá, protože během finálové jízdy, která neprobíhala podle jejích představ, pokračování vzdala. Pravidelný účastník pohárových Velkých cen Rudolf Doležal postoupil ze základního kola se dvěma koňmi. S klisnou Larou Croft však k jedné chybě z první jízdy přidal ještě další čtyři, což stačilo až na devátou příčku. Lucie Strnadlová s klisnou Carinou si přinášela do finále osm bodů za dvě shození. K těm se jí nakonec přičítala ještě jedna chyba, a Lucie Strnadlová tak zaujala osmé místo ve výsledkové listině. Ostravský jezdec Marek Hentšel se Sauronem Fitmin postupoval soutěží úplně stejně jako předchozí dvojice. V první části parkuru zaznamenal osm trestných bodů, v druhé jízdě přidal další čtyři. Čas měl ale rychlejší a skončil tedy sedmý. Vítězka sobotního Memoriálu Zdeňka Fialky Veronika Jelínková postoupila s hřebcem Forever do finále Velké ceny s jednou chybou, ale během druhé jízdy bohužel dvakrát zaváhala. Mezi jezdci s celkovými dvanácti body měla nejlepší čas, a tak obsadila šestou příčku.

Velice dobrou výchozí pozici po základním kole měl Jan Zwinger. S Casperem totiž ani jednou nechyboval. Bohužel v rozhodující části soutěže inkasoval jedenáct trestných bodů za jedno shození, odmítnutí poslušnosti a překročení stanoveného času a musel se spokojit s pátým místem. Devět bodů v součtu obou částí soutěže, to byl výsledek Jana Studničky na koni Datasys Crocodile Dundee. Základní parkur překonal s pěti trestnými body, ve finále k nim přidal ještě čtyři, což znamenalo umístění těsně pod stupněm vítězů. Podruhé odstartoval do finálového kurzu Rudolf Doležal s klisnou Peggy Sue. Dařilo se mu lépe, než v prvním případě, zaváhal jen jednou a celkové skóre osm trestných bodů stačilo na pomyslný bronz. Také Marek Klus na svém koňském svěřenci Crado von Wichenstein si do finále přinášel čtyři trestné body a stejně jako Rudolf Doležal shodil jednu překážku i v rozhodující jízdě. Čas měl však o něco lepší, a tak si připsal do žebříčku Českého skokového poháru druhý nejvyšší bodový příděl. Jedinou dvojicí, která nezaváhala ani v jedné z jízd, byl Jiří Hruška s klisnou Acoradií-MX i2M. Do finálového parkuru nastupoval Hruška jako poslední jezdec a věděl tak přesně, jaký výsledek si může dovolit, aby o výhru nepřišel. Radovat z vítězství se začal už během posledního skoku. V ten okamžik bylo totiž jasné, že stav pořadí už nemůže nic zvrátit.

V žebříčku Českého skokového poháru na prvních třech místech frenštátské kolo nic nezměnilo. Na první příčce se drží Marek Klus s osmapadesáti body, následován Rudolfem Doležalem se ztrátou šesti bodů. Třetí místo patří Vladimírovi Treterovi, který má momentálně třicet čtyři bodů.

 

reklama 23D
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE