EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 9. dubna 2015

reklama

V dnešním Jezdeckém magazínu EquiTV vás zavedeme do Olomouce na první jarní skokové závody. V druhé reportáži se podíváme na druhý konce České republiky – do Roupova u Plzně na závody v cuttingu a v disciplíně zvané Working Cow Horse...

09.04.2015 16:02  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22D
banner
banner
banner
banner

Velikonoční víkend přinesl skutečně aprílové počasí často doprovázené sněhem a silným větrem. Mnoho pořadatelů proto bylo nuceno závody první dubnový víkend rušit. My jsme ovšem v neděli 5. dubna zavítali s kamerou do areálu Equine Sport Center Olomouc, kde tamní pořadatelé své první letošní závody navzdory počasí uspořádali.

Nedělní den vyvrcholil soutěží na úrovni S*, tedy s výškou překážek do 125 centimetrů. A jelikož byla vypsána na čas, museli jezdci, kteří chtěli dosáhnout na stupně nejvyšší, hodně spěchat. Jan Zwinger nastoupil do parkuru se dvěma koňmi – s Lassi a La Corou. S oběma stlačil dosažený čas pod 60 sekund a vešel by se do první pětice. Bohužel však s oběma chyboval a připsal si tak vždy 4 trestné body za shození překážky, což ho nakonec posunulo na 13., respektive 14. příčku. Podobně dopadla i Kateřina Kubrická. Na startovní listině figurovala s klisnami Šejna 1 a Šejla 1. Poměrně svižné tempo, které s oběma nasadila, jí ale nebylo nic platné. V obou jízdách totiž jednou chybovala. S Šejnou, jejíž čas by stačil na druhé místo, skončila nakonec dvanáctá, s druhou klisnou dokonce až patnáctá. Ještě o něco hůře dopadl další z námi oslovených jezdců před soutěží – Rudolf Doležal. Ten s Akirou inkasoval taktéž 4 trestné body za jedno shození, ale čas 70,69 sekundy stačil až na 20. řádek výsledkové listiny. Zuzana Plundrová byla dalším z účastníků hlavní nedělní soutěže, kteří absolvovali soutěž stupně S* se dvěma koňmi. S klisnou Benthe nezaváhála ani jednou a poměrně slušný čas 63,66 jí zajistil pátou pozici ve výsledkové listině. Se svým dalším koněm, s hřebcem Lapentti, se jí dařilo ještě lépe. Taktéž předvedla čistou jízdu, a navíc dosáhla na čas lepší zhruba o vteřinu a půl. Zařadila se tak s ním na čtvrté místo. O nejvyšší příčky se však utkaly Denisa Bittnerová a Lenka Gladišová. Nejprve se ujala vedení prvně jmenovaná v sedle Adély-S, s níž dokončila čistě v čase 65,02 sec. Vedoucí pozice si však dlouho neužila, neboť Lence Gladišové s Adamem 4 se podařilo překonat parkur taktéž bez trestných bodů, ale dosažený čas navíc stlačila pod 60 sekund. Lídrem soutěže byla ještě po projetí dalších 18 dvojic. Pak ovšem nastoupila na start opět Denisa Bittnerová a její Vanessa 5, s níž si hodně věřila. Cílovou čáru protnula v čase 57,26 a na své konto si nepřipsala žádný trestný bod. To znamenalo jediné – změnu na nejvyšší příčce s náskokem více jak dvou sekund! Zdálo se, že tento výsledek je již nepřekonatelný, ale do klobiště vstupovala ještě Lenka Gladišová se svým druhým koněm, čtrnáctiletým Irrasem. Při bezchybně zajetém parkuru nadělila Denise Bittnerové ztrátu necelou vteřinu a s časem 56,31 vyhrála.

V sobotu 4. dubna proběhla v Roupově u Plzně I. show SILVERSTONE WESTERN CUPu 2015, během něhož se představilo více jak 60 startujících v cuttingových soutěžích a 10 startů ve working cow horse. My jsme s kamerou sledovali cuttingové soutěže a tak vám nyní můžeme představit ty nejlepší v jednotlivých kategoriích. V kategorii zvané Rookie dosáhla na nejvyšší skóre 65 bodů Sasha Schwind s koněm Pistol Little Oak a připsala si tak dotaci 50 eur. Stejný finanční příděl zaznamenal také Jiří Roubíček s JR Colord Crimsonem v soutěži Limited 1.000. V té startovala také zmiňovaná Sasha Schwind a dokončila se stejným počtem bodů, jako při předešlé účasti. Jiří Roubíček však vybojoval ještě o 3 body více. Vůbec nejobsazenější soutěží byla Limited 15.000 s 22 účastníky. Úroveň soutěžících byla skvělá a hned šesti z nich se podařilo překonat 70bodovou hranici. Dvakrát mezi touto elitní sestavou byl Karel Spáčil. S Dual Rey TR dosáhl na 71 bodů a skončil pátý. V sedle Anything Like Me získal o bod více, což mu stačilo na bronzovou pozici. Ani úžasných 73 bodů nestačilo Michalovi Popovi s Imou Hocus Pocus Girl na prvenství. Slabou útěchou mu tak byla alespoň velmi slušná výhra 140 eur. S 210 eury ovšem odcestoval z Roupova Martin Kučírek. S Autumn Shy dosáhl na skóre 74 bodů a to se již nikomu překonat nepodařilo. Současně se jednalo o vůbec nejvyšší bodový zisk v rámci celé této show, byť nebyl jediným, kdo na tento příděl dosáhl. Předposlední kategorií, kterou vám ukážeme, je Non Pro. V ní dosáhly na 70bodovou hranici tři dvojice. S rovnou sedmdesátkou bodů skončil třetí Zoltán Vizi s EG Leanin Peppy. Druhé místo připadlo s půlbodovým náskokem na Alexandra Pfaffla se Smartys Hot Chic. A z prvenství se radoval Manfred Sif se CD Bossem. Ten si připsal 71 bodů. Hlavní kategorií byla třída Open. Smutní museli být Sven Oser a Karel Spáčil, jelikož oba dva měli v soutěži po dvou koních a oba skončili se skóre přesahujícím 70 bodů pod stupínky vítězů. Třetí místo si mezi sebou rozdělili Wolfgang Müller s koněm Instant Lil Grinch a Raymond Rice s Boogie Boonem. Shodně totiž dosáhli na 73 bodů. Půl bodu navíc stačilo Ladislawu Buriánkovi s koněm Spooks Smokin Cat na druhou pozici. Hlavním vítězem se však stal se 74 body Jiří Jíša s Meradas Talking Money. Na jejich konto díky skvělému výkonu přibylo 230 eur.

Pokud vás tato disciplína zaujala, tak vězte, že v sobotu 9. května proběhne na Galloway farmě v Roupově u Plzně 2. show SILVERSTONE WESTERN CUPu. Tak neváhejte a přijeďte se na ní podívat na vlastní oči!

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Ve dnech 11. a 12. dubna se v Hradištku u Sadské uskuteční parkurové závody v rámci úvodního kola Champions Tour 2015. Vrcholem bude středně těžký parkur s výškou překážek 140 centimetrů.

Týden před začátkem Českého skokového poháru v něm jistě uvidíme celou řadu našich TOP jezdců, kteří se budou chtít v úvodu sezony se svými svěřenci rozeskákat. Jak jim to půjde, na to se můžete přijet podívat osobně, nebo si stačí pustit příští čtvrtek večer Jezdecký magazín EquiTV, který pro vás opět zmapuje to nejpodstatnější. Na viděnou! 

reklama 23B
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳04.05. ⏰13:00 dostihy Most ▶️
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno ▶️
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle ▶️
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

 

EQUINET nabízí kompletní informační servis ze světa koní:
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
SLEDUJTE JEZDECTVÍ NA ČT SPORT! PŘEHLED POŘADŮ NAJDETE ZDE
NEPŘEHLÉDNĚTE