EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 9. března 2017

reklama

Magazínu je tentokrát věnován třetímu parkurovému kolu ZJP ČJF, které se konalo 4. března v Kárlovickém dvoře. Dále uvidíte rozhovor s majitelem areálu Luďkem Šofrem a rozhovor nám poskytla také úspěšná jezdkyně a trenérka Babora Tomanová.

09.03.2017 16:46  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Řady pořadatelů Zimního Jezdeckého poháru se v letošní sezoně rozšířily o Královický dvůr. Hala nového areálu nedaleko Slaného hostila v sobotu 4. března mítink, při němž již potřetí bodovali jezdci do skokové části seriálu. 

Celkem třiadvacet dvojic se postavilo na start soutěže stupně L*, tedy s překážkami do 115 centimetrů, která byla započítávána do takzvané Malé túry.  Bezmála polovina z nich se přes bezchybnou první část probojovala do návazného rozeskakování, v němž ovšem znovu drtivá většina dvojic ani jednou nechybovala. Rozhodujícím faktorem pro jejich pořadí tak byl dosažený čas.

S čistým kontem a těsně za hranicí osmnácti sekund dorazila do cíle Veronika Holíčková s Gastonem. Jejich výkon stačil na konečné páté místo. Vítězky prvního letošního kola Malé túry Andrea Halíková a klisna Wyoming i tentokrát ani jednou nechybovaly, jenže dosažený čas jim nakonec vynesl čtvrtou příčku. Nestává se příliš často, aby dvojice projely cílem v čase shodném na setinu sekundy. V Královicích se však díky naprosto stejnému času dělily dvě jezdkyně o druhé místo. Kateřině Zigové v sedle Argentiny i Tereze Mückové s Forutnou naměřila časomíra 17,66 sekundy.

Bez trestných bodů a nejrychleji zvládl překonat kurz stavitele Zdeňka Krpely Petr Koželuh s Capulettim, a v třetím kole Malé túry si tak připsal nejvyšší možný bodový příděl. V průběžném bodování série si nejlépe stojí Tereza Mücková s šestapadesáti body. Deset bodů na ní ztrácí druhá Andrea Halíková a třetí příčku drží Kateřina Zigová. 
Velká túra byla tradičně vypsaná jako soutěž s finále na stupni obtížnosti S*. Překážky tudíž dosahovaly výšky 125 centimetrů.

S jednou chybou se do finálové části probojovala Andrea Halíková s klisnou Wyoming, v rozhodující jízdě však zaváhala podruhé a s osmi trestnými body skončila osmá. Jan Štětina okusil finále Velké túry hned dvakrát. Poprvé to bylo s Verdim-S, se kterým se dopustil jediné chyby, což stačilo s přihlédnutím k času na pátou příčku. Dvakrát absolvovala finálový parkur také Tereza Mücková. S klisnou Fortunou jej zvládla bez zaváhání a s čistým kontem si dojela pro čtvrté místo.

Adéla Půlpánová předvedla s Guidamem-S bezchybnou první jízdu, ve finále však jednou shodila a dokončila jako sedmá. Výborně se s oběma částmi kurzu popasovala dvojice Veronika Turečková na koni Einstein. Předvedla dvě bezchybné jízdy a díky dobrému finálovému času získala druhé místo. Šestá příčka připadla Petrovi Koželuhovi, který se Speedy Boyem v první jízdě nechyboval, avšak v další části si připsal čtyři trestné body za jednu chybu.

Andrea Halíková si po dvou chybách s klisnou Wyoming napodruhé spravila chuť s koněm Goodwins 007, s nímž se po bezchybném výkonu umístila na třetí příčce. Jan Štětina podal o poznání lepší výkon také s druhým ze svých finálových koní, s Celanem. V obou částech soutěže nezaváhal, a navíc finále dokončil ve vynikajícím čase 41,06 sekundy a ujal se tak průběžného vedení. 

O něj ho mohla připravit jen Tereza Mücková s Acolou Karsit, která zajela nejlepší základní parkur. Ve finále se jí však nedařilo. Nejprve chybovala v druhé části dvojkombinace a hned poté po zkráceném nájezdu zastavila před kolmým skokem. V tu chvíli tak již nebylo o co bojovat, a tak se Tereza Mücková po opravném překonání skoku rozhodla pokračování vzdát. Z vítězství a nejvyššího bodového přídělu do žebříčku seriálu se tak radoval Jan Štětina.

Stejná dvě jména jako v Malé túře figurují také v čele bodování Velké túry. Třiapadesát bodů má Andrea Halíková, které je průběžně první, o deset bodů méně má Tereza Mücková na druhém místě. O pomyslnou bronzovou příčku se dělí vítěz třetího kola Jan Štětina s Miloslavem Příhodou. Oba mají osmatřicet bodů.

Nezkrácené video záznamy z obou seriálových soutěží v Královicích můžete zhlédnout na našich internetových stránkách www.equitv.cz.

SOUTĚŽ

I tento týden můžete s Jezdeckým magazínem EquiTV soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu Bukefalos. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás zmíněnou výherní poukázku. Neváhejte tedy a hned teď se přihlaste na www.jezdeckymagazin.cz. Na stejné adrese najdete také jména výherců z předešlých soutěží.

POZVÁNKA ZA KOŇMI

Zimní Jezdecký pohár České jezdecké federace má tentokrát na programu dvojkolo ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou. Nejprve se bude v pátek 10. a v sobotu 11. března konat předposlední závod skokové části seriálu. 

Parkurových soutěží proběhne během těchto dvou dnů hned šestnáct a nás samozřejmě budou zajímat ty dvě poslední, v nichž bude možné sbírat body do pohárového žebříčku. 

V neděli 12. března pak skokany vystřídají vozatajové, aby i oni zabojovali o jedny z posledních bodů do Zimního jezdeckého poháru. Kromě tradičních kategorií jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží diváci uvidí hobby soutěže jednospřeží a dětí.

S kamerou EquiTV pro vás budeme ve Zduchovicích monitorovat jak závody ve skocích, tak vozatajské soutěže a už příští čtvrtek se můžete těšit v dalším Jezdeckém magazínu na souhrnné reportáže. Na shledanou!

 

reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice ▶️
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE