EquiTV.cz

reklama 21D
banner
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 8. března 2018

reklama

Druhý březnový magazín nás zavede do Zemského hřebčince v Tlumačově, kde se ve dnech 3. a 4. března konalo skokové a vozatajské kolo Zimního jezdeckého poháru ČJF. Tlumačov hostil zimní túru poprvé v historii, podívejte se, jak závody probíhaly...

08.03.2018 14:20  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22A
banner
banner
banner
banner

Poprvé v historii Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace hostil tento halový seriál Zemský hřebčinec v Tlumačově. Parkuroví jezdci tam závodili o body do seriálového žebříčku v sobotu 3. března. Počty startujících výrazně ovlivnilo mrazivé počasí, které potrápilo celou Českou republiku. 

I tak se však v túře pro děti na ponících představilo šestnáct dvojic, z nichž celkem deset si se základním parkurem obtížnosti ZLP poradilo bez zaváhání. O vítězi tak muselo rozhodnout rozeskakování. Gabriela Kopřivová v sedle Orchids Romaria zajela vydařenou základní část. V rozhodující chvíli však svůj výkon nezopakovala. Chybovala dvakrát a dojela si pro desátou příčku. Kristýna Kalibánová s Normanem dovezla čtyři trestné body a s časem 25,80 sekundy skončila devátá. O čtyři desetiny sekundy rychlejší byla Vanesa Langrová s klisnou Mars Atenou, která inkasovala rovněž čtyři trestné body. Obsadila nakonec osmé místo. Jedno zaváhání potkalo také Denisu Raškovou na koni Merlin. Její tempo bylo však o poznání rychlejší než u dalších chybujících jezdkyň, což pro ni znamenalo sedmou příčku. Šestici účastníků se podařilo absolvovat rozeskakování bez shození, a tak se ve výsledkové listině řadili podle dosažených časů.
Šesté místo brala s údajem na časomíře 17,25 sekundy Karolína Hložková, který sedlala klisnu Gazelu. Od pozice číslo pět jí však dělily pouhé tři setiny sekundy. Tento nepatrný rozdíl vynesl páté místo Barboře Lukešové se Šamanem. Těsně pod stupni vítězů zůstala jezdkyně Klára Malysiaková, jež v Tlumačově startovala s klisnou Carry. Kristýna Kalibánová, která si do Zemského hřebčince v Tlumačově přijela pro body až ze středočeské Staré Boleslavi, se do rozeskakování probojovala s dvěma koňmi. Lépe si vedla v sedle poníka Dollom I Want You, s nímž dokončila na třetí příčce. S dvěma svěřenci postoupila do rozhodující části Eliška Petrusová. S Juráškem procválala cílem s čistým kontem v čase 15,84 sekundy a brala tak pomyslné stříbro. Ještě lepší výkon předvedla s Kačenkou, s níž po bezchybné a nejrychlejší jízdě ve čtvrtém kole letošní Pony túry suverénně zvítězila. Díky účasti v Tlumačově se Kristýna Kalibánová posunula na 3. příčku žebříčku pony jezdců. Na druhou Natálii Veberovou ztrácí tři body, další dva na Petru Pařenicovou, která je lídrem této kategorie.

Malá túra pro jezdce na velkých koních byla tradičně vypsaná jako L s jednou hvězdou, její překážky tedy dosahovaly výšky do 115 centimetrů. Soutěž byla vypsána s návazným rozeskakováním, do kterého každá bezchybná dvojice pokračuje rovnou po překonání poslední překážky základního parkuru. Pro Ivanu Horníčkovou s Thorrem skončila účast v tomto klání předčasně, byla bohužel vyloučena pro předčasný start. Dvě chyby v rozeskakování zaznamenala Tereza Benediktová s Yetim, což jí stačilo na čtvrtou příčku. Slovenská dvojice Sarah Vrabčeková a Gama inkasovala v rozhodující jízdě trestné body za jednu chybu a skončila tak třetí. Čistě překonal obě části parkuru pouze Zdeněk Žíla, a to rovnou se dvěma koňmi. S Jacampem procválal cílem v čase 34,51 sekundy. O celých osm desetin sekundy rychlejší byl s druhým ze svých svěřenců klisnou Loveen Monet a dojel si tak pro vítězství v Malé túře Zimního Jezdeckého poháru. Zdeněk Žíla bodoval v seriálu letos poprvé, a tak jeho tlumačovský triumf neohrozil jezdce na vrcholu žebříčku. První zůstává Jan Štětina s 54 body. 37 bodů má druhá Denisa Vegrichtová a o 7 méně Jennie Kaasová. 

Velká túra na úrovni stupně obtížnosti S s jednou hvězdou byla pro nízký počet účastníků zrušena. Stav bodování tak zůstal nezměněn. V jeho čele je nadále Jan Štětina s 57 body, na druhém místě je Jennie Kaasová s 38 body. Nejlepší trojici doplňuje Václav Studnička s tříbodovým odstupem. Nezkrácené videozáznamy všech parkurových soutěží v Tlumačově najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.

V neděli 4. března se v hale Zemského hřebčince v Tlumačově konalo již páté vozatajské kolo Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace. Mráz, který o víkendu v Čechách i na Moravě panoval, jezdce od účasti neodradil a diváci mohli sledovat ve třech soutěžích rovné tři desítky kočárů. 

V soutěži jednospřeží se sešla velmi silná konkurence. Bezchybně zahájil Michal Žák startující za pořadatelský oddíl. V druhém kole však chyboval, a nakonec se musel spokojit s pátou příčkou. Čtvrté místo obsadil Milan Domes. Také on absolvoval první jízdu bez zaváhání, v druhé části ovšem dovezl penalizaci za dvě shození. Dva čisté výkony předvedla Klára Juráňová. Součet dosažených časů stačil na pomyslný bronz. Jedním z letošních favoritů kategorie singlů je Dominik Brumovský. V Tlumačově skončil s jednou chybou na druhém místě s konečným skóre 154,91 bodu. Jen velmi těsně, o necelé tři desetiny trestného bodu, jej překonala jeho největší soupeřka v sérii ročníku 2018 Michaela Lesáková. Pro nejvyšší bodový příděl si dojela zejména díky precizním bezchybným výkonům. Michaela Lesáková a Dominik Brumovský mají nyní shodně 38 bodů. Třetí je s 29 body Milan Domes. 

A právě zmiňovaný Milan Domes nastupuje pravidelně do všech tří vozatajských kategorií. Nejinak tomu bylo v Tlumačově, takže diváci tohoto jezdce měli možnost vidět i v soutěži dvojspřeží, ve které si dojel pro pátou příčku. Čtvrté místo obsadil Petr Myslík. Úvodní rozjížďka se mu příliš nevydařila, zaznamenal dvě shození. Napodruhé chyboval pouze jednou. Vedoucí jezdec bodování kategorie dvojspřeží Petr Vlašic si nenechal ujít ani pátý závod seriálu, a jako obvykle absolvoval soutěž s dvěma páry. S koňmi Arien a Ferda předvedl dvě čistá kola. To první však bylo ve srovnání se soupeři pomalejší, a tak součet obou jízd stačil na třetí řádek výsledkové listiny. Z Němčic na Kolínsku dorazil do Tlumačova také další pravidelný účastník pohárového klání Josef Hrouda. Přestože třikrát chyboval, tak díky vysokému tempu dojel druhý. Vítězem kategorie párů se stal Petr Vlašic s Lordem a Bubinem. Přes jedno zaváhání v první jízdě byl jeho konečný výsledek 167,44 trestného bodu bezkonkurenčně nejlepší. Petr Vlašic vede suverénně se 40 body. Čtyři body na něj před finálovými závody ztrácí Josef Hrouda. Průběžně třetí je i v této seriálové kategorii Milan Domes.

Pětice soutěžících se představila v soutěži čtyřspřeží. Pořadí uzavřel Jiří Nesvačil senior, jemuž sportovní štěstí nepřálo. Jeho první jízdu totiž poznamenala závada na výstroji. Po penalizaci za sesednutí přísedících nakonec nasbíral 35 trestných bodů. V druhém kole chyboval jen jednou, ale ztrátu na soupeře už neměl šanci stáhnout. Čtvrtou příčku obsadil Milan Domes. Ve svých rozjížďkách si počínal precizně a ani jednou nechyboval, volil však pomalejší tempo. S třetí příčkou v královské kategorii čtyřspřeží se musel spokojit lídr žebříčku Petr Vlašic. V každém z kol zaváhal sice jen jednou, tentokrát to ovšem v silné konkurenci na vyšší pozici nestačilo. Stejný scénář měly i jízdy Josefa Hroudy, v každé jízdě si dovezl po jedné chybě. Byl však rychlejší než Petr Vlašic, a tak bral pomyslné stříbro. S velkým náskokem bezmála dvaceti trestných bodů zvítězil Jaroslav Juráň. Nejen, že shodil pouze jediný míček, ale v obou rozjížďkách projel trasu ve vysokém tempu. V čele bodování čtyřspřeží se nadále drží s 39 body Petr Vlašic, kterého pronásleduje s dvoubodovou ztrátou Josef Hrouda. Do třetice třetí je Milan Domes s 32 body. Finále při Jezdeckém festivalu v Lysé nad Labem tak slibuje napínavou podívanou. Jak se na závěrečný mítink těší dvojnásobný lídr vozatajských žebříčků Petr Vlašic, na to jsme se ho osobně zeptali v Tlumačově krátce po slavnostním dekorování. Na nezkrácený video záznam všech uvedených soutěží se můžete podívat na našich stránkách s www.equitv.cz.

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. 

Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 

Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.
 

 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
ČT⏳18.04. ⏰09:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE