EquiTV.cz

reklama 21B
banner
banner
banner

Jezdecký magazín EquiTV 7. června 2018

reklama

V prvním červnovém magazínu se podíváme do Frenštátu, kde se konaly mezinárodní voltižní závody CVI. Připomeneme si také průběh šestého kola Global Champions v St. Tropez a v závěru nabídneme rozhovor s prezidentkou CSI3*W Olomouc.

07.06.2018 16:00  |  Pořad: EQUINEWS  |   |   FANCLUB   |     |   zkopírováno
reklama 22B
banner
banner
banner
banner

Tělovýchovná jednota Slovan ve Frenštátě pod Radhoštěm je již od roku 2013 pořadatelem mezinárodních voltižních závodů. Letošní termín připadl na první červnový víkend a šestý ročník přilákal do podhůří Beskyd účastníky z devíti zemí. Českým jezdcům se v jejich konkurenci dařilo na výbornou. 

V juniorské soutěži žen si pro pomyslný bronz dojela slovenská zástupkyně Kristina Hajduová, která na koni Lukasovi G pod vedením Tamary Kotvasové získala průměrné hodnocení 7,159. Její krajanka Sára Solteszová na koni Leo Da Vinci však předvedla ještě vydařenější sestavy a s rozdílem dvou desetin bodu skončila druhá. Na jejím výsledku se podílel lonžér Jan Tribula. Výbornou formu prokazuje nejen v letošní sezoně domácí jezdkyně Tereza Czyžová. Po sečtení všech tří soutěžních dní si s Aladinem vyjela vysokou známku v hodnotě bezmála 7,7 bodu. Ve spolupráci s Ondřejem Svobodou, který Aladina vedl, si v letošním CVI dojela pro vítězství.

V kategorii skupin v rámci CVI2* viděli diváci vydařenou sestavu jezdeckého oddílu Tělovýchovné jednoty Slavia UVFL z Košic. Jejich cvičenci si s Vivian dojeli pro třetí příčku. Druhé místo brali jezdci z maďarské skupiny Ponyklub Szovetseg. Ti si za své vystoupení na koni Hubertus pod vedením Eiliky Habsburg-Lothringen zapsali konečné skóre 6,638 bodu. O desetinu výše byli za svůj výkon oceněni členové pořádajícího klubu TJ Slovan Frenštát pod Radhoštěm, kteří tak zvítězili. Opět jim k tomu dopomohl zkušený valach Aladin vedený Ondřejem Svobodou.
Radost v podobě prvního místa přinesla českým fanouškům také soutěž seniorek na úrovni tří hvězd. Podívejme se však nejprve na další pozice na stupních vítězů. Třetí příčku obsadila Maďarka Anna Pakot, která všechny sestavy absolvovala na koni Hubertus. Na stříbro dosáhla polská reprezentantka Aleksandra Mazinska, jež cvičila s Azarrem, kterého lonžoval Jan Ratajczak. Vítězkou ženské kategorie CVI3* se stala česká voltižérka Kateřina Kocurová. K triumfu jí donesl Patriot NF vedený Andreou Videnkovou.

V mužské soutěži na úrovni tří hvězd se představili pouze dva účastníci. Rus Aleksandr Stikin na koni KCM Vaultinghorses Lord dojel druhý se známkou těsně pod hranicí sedmi bodů. Vysoké hodnocení 7,180 bodu obdržel Jan Hablovič, který tak tuto kategorii ovládl. Jeho koně Kuzmu lonžovala Libuše Hablovičová. 

Vypsána byla také kategorie CVI s třemi hvězdami pro seniorské skupiny. V ní se sice představili pouze členové JK Voltiž Albertovec s Patriotem. Známka překračující 7,5 bodu však ukazuje na výborně předvedenou sestavu. Nezkrácený video záznam volných sestav všech zmiňovaných soutěžních kategorií najdete na našich stránkách s adresou www.equitv.cz.

Šesté zastavení jezdců na okruhu Global Champions se odehrálo ve dnech 31. května až 2. června v St. Tropez. Za družstvo Prague Lions se na Francouzskou riviéru tentokrát vypravili Holger Wulschner, Anna Kellnerová a Niels Bruynseels. Právě poslední dva jmenovaní jezdci byli vybráni pro účast v týmové soutěži Global Champions League.

První kolo postavené na překážkách s výškou do 155 centimetrů překonal Belgičan Niels Bruynseels v sedle klisny Gancia de Muze s jedním zaváháním. Lehkou chybu zaznamenala také Anna Kellnerová s ryzákem Classicem. Pražští lvi tak měli po prvních jízdách celkem 8 trestných bodů a drželi se na osmé příčce. Sobotní druhé kolo ligové soutěže bohužel nakonec nedopadlo tak, jak všichni fanoušci týmu Prague Lions doufali. Anna Kellnerová s Classicem zaznamenala po třech chybách a časové penalizaci 15 trestných bodů. Belgická dvojice dovezla opět penalizaci za jedno shození a celkových 27 trestných bodů stačilo na čtrnácté místo.

Druhé jízdy nesedly ani reprezentantům Miami Celtics, kteří měli v polovině soutěže s nulou našlápnuto k umístění na nejvyšších příčkách. Irský jezdec Shane Breen na koni Ipschwich van de Wolfsakker napodruhé chyboval jednou. Jeho kolegyně z týmu Američanka Jessica Springsteen v sedle RMF Swinny du Parc přidala 8 trestných bodů za dvě zaváhání a Miami Celtics skončili nakonec čtvrtí. 

Jediným celkem, který měl po dokončení obou kol na svém kontě nulu, byli Shanghai Swans. Bez chyb prošel dvěma náročnými koly Brazilec Pedro Veniss, který prostřídal koně Uccello de Will a Quabri de L´Isle. Čistě překonal obě kola také matador německé reprezentace Daniel Deusser s hřebcem Tobago Z. Shanghai Swans tak zvítězili v šestém díle týmové série a zároveň se v žebříčku posunuli na třetí místo. Celkem mají 107 bodů. O 11 bodů více mají druzí Valkenswaard United a v čele tabulky se se značným náskokem drží London Knights. Ti mají skóre 134 bodů. 

Sobotní večerní program nabídl další z vrcholů mítinku – Grand Prix s překážkami do 160 cm. Z Pražských lvů se do ní kvalifikoval pouze Niels Bruynseels, který se s klisnou Ganciou de Muze po čisté základní části probojoval do rozeskakování. V něm zaznamenal velmi dobrý čas, chyboval však hned na druhém skoku a v celkových výsledcích to znamenalo šestou příčku.

Bezkonkurenčně nejrychleji projel tratí rozhodující části Belgičan Olivier Philippaerts s Legend of Love. Jenže, jak se přihodilo ve Velkých cenách Global Champions letos už několikrát, o vítězství ho připravila chyba až na posledním skoku. Australská jezdkyně Edwina Tops-Alexander s Californií překonala bezchybně i rozeskakování a dosažený čas 38,78 sekundy jí stačil na třetí místo. O tři desetiny rychlejší byl rovněž čistý Carlos Lopez z Kolumbie, který s Admarou obsadil druhou příčku. Podruhé v letošní sezoně dosáhl na vítězství v Grand Prix Global Champions Tour britský olympionik Ben Maher. V sedle hřebce Winning Good projel cílem s nulou v nejlepším čase 37,44 sekundy. Do vedení v žebříčku jednotlivců Global Champions Tour se dostala Edwina Tops-Alexander se 154 body. Vzhůru se posunul i Ben Maher, který je druhý se ztrátou 11 bodů. Třetí místo patří dalšímu z britských jezdců Scottu Brashovi se 131 body.

SOUTĚŽ

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu. 

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ní se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu. 
Ten, kdo odpoví správně jako 10. v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY

Světová parkurová série Global Champions se ze St. Tropez přesunula jen o několik desítek kilometrů do další známé francouzské destinace, kterou je Cannes. Soutěžit se tam bude od 7. do 9. června. Půjde již o sedmé kolo a ani tentokrát při něm nebudou chybět jezdci týmu Prague Lions.

Český skokový pohár má na programu pátý mítink. Ten začíná na kolbišti v Suché u Litomyšle již ve středu 7. června a trvat bude až do neděle, kdy vše uzavře Velká cena Litomyšle. Již tradičně budete moci nedělní pohárové vrcholy sledovat živě prostřednictvím našich stránek www.equitv.cz.

V Brně na Panské líše vrcholí přípravy na jubilejní 20. ročník Světového poháru v drezuře. Konat se bude od 15. do 17. června. Do té doby se však můžete těšit ještě na jeden díl Jezdeckého magazínu, v němž vám tradičně nabídneme pestrou paletu novinek ze světa koní. Na shledanou! 

reklama 23A
banner
banner
banner
banner
banner




 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
ČT⏳18.04. ⏰09:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
PÁ⏳19.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
SO⏳20.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰08:00 spřežení CAI Kladruby ▶️
NE⏳21.04. ⏰13:30 dostihy Praha Chuchle ▶️
PÁ⏳26.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰08:00 skoky CSIO Zduchovice  
ST⏳01.05. ⏰13:00 dostihy Lysá  
NE⏳05.05. ⏰08:00 skoky ČSP Brno  
NE⏳05.05. ⏰13:00 skoky Praha Chuchle  
SO⏳11.05. ⏰13:00 skoky (derby) Praha Gabrielka  
SO⏳11.05. ⏰00:00 klusáci Praha Chuchle  
NE⏳12.05. ⏰00:00 skoky ČSP Hradištko  
NE⏳12.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ÚT⏳14.05. ⏰00:00 skoky KMK Písek  
NE⏳19.05. ⏰00:00 skoky ČSP Ostrava  
NE⏳19.05. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
ČT⏳23.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
PÁ⏳24.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
SO⏳25.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 drezura CDI Olomouc  
NE⏳26.05. ⏰00:00 skoky ČSP Zduchovice  
NE⏳26.05. ⏰00:00 dostihy Most  
PÁ⏳31.05. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
SO⏳01.06. ⏰00:00 dostihy Praha Chuchle  
NE⏳02.06. ⏰00:00 working equitation Královice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE